Zoektocht naar dierbaren gaat door: 'Mijn vrouw begraven… op zoek naar 7-jarige dochter'

0
41

Zelfs toen passagierstreinen door de plaats van het spoorwegongeval van vrijdag in het Balasore-district van Odisha begonnen te rijden, waardoor het dorp Bahanaga op maandag weer een beetje normaal werd, speelden er chaotische scènes van verwoede familieleden die op zoek waren naar hun dierbaren. 40 kilometer verderop in een ziekenhuis in Balasore.

De ziekenhuisautoriteiten hebben helpdesks opgezet en er zijn foto's van de doden opgehangen om familieleden te helpen hun dierbaren te identificeren.

Muhammed Sarfaraz Ahmed uit Hyderabad rende van de ene balie naar de andere op het Fakir Mohan Medical College and Hospital op zoek naar zijn zeven jaar oude dochter. “Ik vond het lichaam van mijn vrouw in Bhubaneswar, maar kon mijn dochter niet vinden. Ik heb de foto's bekeken die hier worden getoond, en daar staat ze niet tussen', zei Ahmed in tranen. “Ik begroef mijn vrouw in Bhubaneswar voordat ik me hier naar het ziekenhuis van Balasore haastte”, voegde hij eraan toe.

Lees ook | 'Ik heb het lichaam van mijn zoon met mijn eigen handen verplaatst': in de overvolle gezondheidscentra van Balasore lopen de littekens diep

Ahmeds vrouw Shabana en dochter Zahida reisden met de Coromandel Express van Kolkata naar Chennai. Vrijdag rond 19.00 uur botste de trein bij Bahanaga in het district Balasore op een stilstaande goederentrein. Veel van de draaistellen ontspoorden en lagen verspreid in het gebied, ook op aangrenzende sporen. Toen raakte een andere trein, de Bengaluru-Howrah Superfast Express, de draaistellen van de Coromandel, waardoor de draaistellen van deze trein ook ontspoorden. Het was India's dodelijkste treinongeluk in meer dan twee decennia.

“Ik sprak voor het laatst met mijn vrouw en dochter om 17.30 uur op 2 juni (de dag van de tragedie)”, zei Ahmed.

< p>Omdat hij zijn dochter niet had gevonden in het Balasore-ziekenhuis, zei hij dat hij snel terug zou gaan naar Bhubaneswar om haar daar weer te zoeken. “Nu heeft iemand me verteld dat mijn dochter mogelijk wordt opgenomen in een ziekenhuis in Bhubaneswar”, zei hij terwijl hij zich voorbereidde om te vertrekken.

Lees ook | Odisha treinongeluk: regering zoekt gegevens om verzekeringsclaims te betalen

Onder de menigte die zich verzamelde om hun dierbaren te zoeken, bevond zich een groep mensen uit het dorp Matkara in het Dumka-district in Jharkhand. Vijf van hun vrienden en familieleden zijn vermist sinds het ongeval.

Advertentie

De vijf waren op weg naar Chennai, waar ze werkten als dagloonarbeiders, zei een lid van de groep, Betka Marandi, wiens zoon Suklal onder de vermisten was.

Sukhlal Kisku, die ook was deel uitmaakte van de groep, zei dat zijn familielid Munshi ook niet gevonden kon worden en dat de foto's van geen van de vijf vermiste jongeren uit zijn dorp in het ziekenhuis waren.

Ook op zoek naar een familielid tussen de foto's was Md Nizamuddin uit Purnia in Bihar. Hij drukte zijn gevoel van hulpeloosheid uit en zei: “Mijn familielid Bhikhari Sheikh was op reis met zijn twee zonen, Tafsir en Tausif. We hebben de twee lichamen van de zonen gevonden, maar Bhikhari wordt vermist. Ik weet niet wat ik moet doen.”

Advertentie

Volgens de autoriteiten zijn sinds het treinongeluk 22 passagiers overleden in het Balasore Medical College Hospital. Maar liefst 451 werden gewond binnengebracht, van wie velen vertrokken nadat ze eerstelijnszorg hadden gekregen. Het aantal passagiers dat in het ziekenhuis werd opgenomen bedroeg 294, van wie er nog 27 in het ziekenhuis verbleven, terwijl de meeste anderen waren ontslagen.

In een speciaal initiatief dat maandag werd aangekondigd en gericht is op het helpen van mensen die op zoek zijn naar hun dierbaren, de spoorwegen verspreidden samen met de regering van Odisha online links waarmee toegang kon worden verkregen tot een lijst van passagiers die in verschillende ziekenhuizen waren opgenomen en foto's van overleden passagiers.

Er waren al gratis hulplijnnummers ingesteld door de Spoorwegen.

Er is ook een hulplijn om het gemeentelijk commissarisbureau in Bhubaneswar te bereiken, dat ook voorzieningen biedt voor voertuigen om familieleden van de slachtoffers van het treinongeluk naar ziekenhuizen of mortuaria te brengen.

Lees ook

Vrouw meegenomen om 'Kerala Story' te zien door BJP's Pragya Thakur ' weglopen met ma…

Cycloon Biparjoy zal vandaag waarschijnlijk uitgroeien tot een zware cycloonstorm

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop

Geweld in Manipur: moeder, zoon van drie gevreesde doden bij aanval van menigte op …

Ondertussen, na herstelwerkzaamheden op de plaats van het ongeval , werden de treindiensten zondagavond hervat en sindsdien passeerden een aantal goederen- en passagierstreinen.

© The Indian Express (P) Ltd