Zal hete bestrating de poten van honden pijn doen? Plus andere vragen over hondenverzorging in de zomer

0
59
Rohappy/Shutterstock.com

Naarmate de temperatuur stijgt en de dagen langer worden, brengt de zomer een overvloed aan buitenactiviteiten en avonturen met zich mee. Het is een tijd waarin veel hondenbezitters hun harige vrienden gretig meenemen naar buiten voor lange wandelingen, strandtrips en trektochten.

De zomermaanden kunnen echter ook enkele risico's met zich meebrengen voor onze geliefde huisdieren. Van verzengende hitte tot uitdroging, het is belangrijk om tijdens dit seizoen prioriteit te geven aan de veiligheid en verzorging van honden. We spraken met een dierenarts om veelgestelde vragen over hondenverzorging in de zomer te beantwoorden die u waarschijnlijk heeft over het veilig houden van uw pup dit seizoen.

Inhoudsopgave

< blockquote class="moka_autotoc">

Is de zomer gevaarlijk voor honden?
Zal hete bestrating pijn doen aan de poten van honden?
Kunnen honden oververhit raken?
Kunnen honden uitgedroogd raken?
Kunnen honden verbranden door de zon ?
Is het veilig om mijn hond mee te nemen naar het strand?

Is de zomer gevaarlijk voor honden?

Jaromir Chalabala/Shutterstock.com

“Het kan zeker gevaarlijk zijn,“ 8221; zei Dr. Nikki Meredith, DVM, een partner van Puppylation Health.

Hitte en zonneschijn zijn om veel van dezelfde redenen gevaarlijk voor honden als gevaarlijk voor mensen. Honden kunnen last hebben van uitdroging, zonnesteek en zonnebrand, net als jij en ik.

GERELATEERDHoe plan je een hondvriendelijke vakantie deze zomer

Veel ouders van huisdieren geloven ook dat hun honden beter voorbereid zijn op deze elementen omdat het wilde dieren zijn, maar dit is niet echt waar. Hoewel honden overlevingsinstincten en eigenschappen erfden die hun voorouders hielpen om hete zomers te overleven, zijn ze nog steeds vrij kwetsbaar voor extreme elementen, vooral omdat de meeste rassen zich hebben aangepast aan het binnenleven.

Gelukkig is het gemakkelijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om deze zomer een ongelukkige of ongezonde pup te voorkomen.

< h3>Niubya Opvouwbaar Hondenzwembad

Een gemakkelijke manier om je hond koel te houden op warme dagen.

Amazon

$ 41,99
 

Will Hot Bestrating Hurt Dogs’ Poten?

Aleksey Boyko/Shutterstock.com

Ja, hete bestrating kan de voetzolen van honden. Mensen gaan er vaak ten onrechte van uit dat de dikke kussens op honden’ poten zijn gebouwd om extreme temperaturen te weerstaan, maar dit is niet waar. Hete bestrating kan ernstige schade aan de voeten van uw huisdier veroorzaken.

“Als u niet langer dan vijf minuten blootsvoets op een hete stoep kunt staan, mag uw hond dat ook niet doen,” zei dr. Meredith.

Als je niet zeker weet hoe heet de stoep is, plaats dan je handpalm op de grond. U moet uw hand minstens een minuut op de stoep kunnen houden zonder enig ongemak te voelen. Als u dat niet kunt, is het te warm voor uw hond.

U kunt slofjes kopen die de voeten van uw hond kunnen beschermen tegen hete bestrating, hoewel dr. Meredith merkte op dat deze de luchtstroom kunnen afsnijden en het voor uw hond moeilijker kunnen maken om af te koelen in de hitte.

XSY&G hondenlaarzen

Deze kunnen voorkomen uw hond tegen het verbranden van zijn poten op hete bestrating.

Amazon

$ 22,80
$ 26,99 Bespaar 16%

Er zijn ook veel balsems en lotions beschikbaar die worden geadverteerd als een manier om de poten van uw hond te beschermen tegen heet cement of asfalt. Samantha Long, een van de oprichters en eigenaren van Puppylation Health, merkte echter op dat deze producten warmte op de poten van uw hond kunnen vasthouden, dus het is het beste om uw dierenarts te raadplegen voordat u ze gebruikt.

>

Musher's Secret Dog Paw Wax

Een populaire pootbalsem die droge, gebarsten poten kan voorkomen.

Amazon

$ 15,99
 

Kunnen honden oververhit raken?

Cavan-Images/Shutterstock.com

Honden zijn er in alle soorten en maten, maar ja, ze kunnen allemaal oververhit raken in warme omstandigheden. In feite kunnen honden veel gemakkelijker oververhit raken dan mensen. Honden zweten niet zoals mensen, en ze hebben minder zweetklieren die alleen op de neus- en voetzolen te vinden zijn. Een hond die oververhit raakt, kan de lichaamstemperatuur alleen reguleren door te hijgen, wat niet erg efficiënt is bij warm weer.

Om een ​​oververhitte hond te voorkomen, raadt Dr. Meredith aan om geen inspannende activiteiten uit te voeren als de temperatuur hoger is dan 90 graden Fahrenheit. of 85 graden in vochtige klimaten. Probeer op warme dagen uw hond vroeg in de ochtend of laat in de avond uit te laten als de temperatuur is afgekoeld.

Als u uw hond niet kunt uitlaten als het buiten koeler is, moet u hem mogelijk het grootste deel van de dag binnen houden. Je kunt ze bezig houden met puzzelspeelgoed en bevroren lekkernijen tot het koel genoeg is voor een echte wandeling.

Outward Hound Nina Ottosson Dog Brick Interactive Treat Puzzle Dog Toy, Intermediate

Dit populaire speelgoed houdt je hond eeuwenlang bezig.

Amazon

p class=”product-price”>$ 9,06
$ 19,99 Bespaar 55%

Doel

$ 19,99
 

Een gemakkelijke manier om oververhitting in de gaten te houden, is door de Uh-Oh Kit van Puppylation Health te gebruiken. Dit aanpasbare medicijnkastje voor uw hond wordt geleverd met een verscheidenheid aan hulpmiddelen die u kunnen helpen gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen en te voorkomen dat medische aandoeningen erger worden totdat u uw dierenarts kunt bereiken.

De Uh-Oh Kit

De Uh-Oh Kit, het paradepaardje van Puppylation Health, is een aanpasbaar medicijnkastje voor uw hond.

Winkel

Een van de tools in de Uh- Oh Kit is de aangepaste checklist voor vitale functies. Nadat u dit heeft ingevuld volgens de gezondheidsnormen van uw hond, kunt u de lijst en de bijbehorende aanwijzingen gebruiken om de vitale functies van uw hond te controleren. Als het tandvlees van uw hond bijvoorbeeld donkerder roze begint te kleuren, betekent dit dat hij het te warm krijgt en een plek nodig heeft om af te koelen.

Kunnen honden uitgedroogd raken?

Krasula/Shutterstock.com

Ja, honden kunnen gemakkelijk uitdrogen. Ze moeten altijd toegang hebben tot schoon, koel water, zei Dr. Meredith, maar dit is vooral cruciaal in de zomer.

Symptomen van uitdroging bij honden zijn verlies van eetlust, hijgen, droge neus, lethargie en ingevallen ogen. Als u vermoedt dat uw hond uitgedroogd is, is het belangrijk om hem koel water aan te bieden en goed in de gaten te houden. Als uw hond ernstige symptomen van uitdroging ervaart, zoals braken, moet u onmiddellijk een dierenarts raadplegen.

lesotc opgewaardeerde drinkfles voor honden

Neem altijd water mee tijdens wandelingen als het buiten warm is.

Amazon

$ 17,97
 

Kunnen honden verbranden door de zon?

Gorloff-KV/Shutterstock.com

Net als mensen kunnen honden verbranden na te veel blootstelling aan de zon. Hoewel de meeste honden bedekt zijn met bont, zijn veel delen van hun lichaam kaal.

“De gebieden die het meest kunnen verbranden en neus, ogen, rond de mond, oren en buik,” zei Dr. Meredith.

U kunt zonnebrand bij uw hond voorkomen door huisdierveilige zonnebrandcrème op deze gebieden aan te brengen voordat u naar buiten gaat. Je moet ook vermijden om je hond mee naar buiten te nemen als de zon het sterkst is, wat meestal de late ochtend tot de vroege middag is.

Epi-Pet K-9 Care Zonnebrandcrème

Bescherm je hond tegen zonnebrand.

Amazon

$ 17,95
 

U kunt ook UV-kleding voor uw honden kopen om te helpen bescherm ze tegen sterke zonnestralen.

Hondvriendelijk 66701008 Solis UV Sun Protection Coverup Dog Shirt< /h3>

Dit shirt biedt een UPF-bescherming van 40+.

Amazon

$ 20,00
 

Is het veilig om mijn hond mee te nemen naar het strand?

Maria Markevich/Shutterstock.com

Naar het strand gaan is een leuke zomertraditie voor veel gezinnen en hun honden, en het kan een geweldige manier zijn om een ​​energiek huisdier te vermoeien. Het strand brengt echter veel veiligheidsrisico's met zich mee waarvan u zich bewust moet zijn voordat u vertrekt.

U moet uw hond op het strand in dezelfde gemoedstoestand bekijken als uw kinderen. . Volgens dr. Meredith betekent dat ervoor zorgen dat ze niet te ver in het water zwemmen, te veel zout water binnenkrijgen, hun poten verbranden of oververhit raken. Zolang u uw hond in de gaten houdt en let op symptomen van een gezondheidsprobleem, zou het in orde moeten zijn.

AMMSUN 7ft Heavy Duty High Wind Strandparaplu

Zorg ervoor dat uw hond een schaduwrijke plek heeft om uit te rusten terwijl u op het strand bent.

Amazon

$ 49,99
$ 58,88 Bespaar 15%< /p>

Maak deze zomer dierbare herinneringen met je hondenvrienden terwijl je ze veilig, gezond en gelukkig houdt tijdens alle avonturen die voor je liggen. Blijf koel, blijf veilig en geniet van de zomer met je trouwe viervoeter.