Weerbarstig passagiersgedrag bij stijging; 1 incident gemeld voor elke 568 vluchten wereldwijd in 2022: IATA

0
44

Voor elke 568 vluchten werd vorig jaar één onhandelbaar passagiersincident gemeld vergeleken met één dergelijk incident per 835 vluchten in 2021, volgens de cijfers van internationale luchtvaartmaatschappijen. groepering van IATA.

De afgelopen tijd is er een sterke toename geweest van incidenten met onhandelbaar passagiersgedrag, ook in India.

Terwijl de International Air Transport Association (IATA) zondag een analyse van dergelijke incidenten publiceerde, drong het er ook bij meer staten op aan om de nodige autoriteit te nemen om passagiers te vervolgen onder het Montreal Protocol 2014 (MP14).< /p> Ook in Wereld | Zestig Afghaanse meisjes opgenomen in ziekenhuis na schoolvergiftiging, zegt politie

“Uit de laatste cijfers blijkt dat er in 2022 één onhandelbaar incident werd gemeld voor elke 568 vluchten, tegen één per 835 vluchten in 2021.

De meest voorkomende indelingen van incidenten in 2022 waren niet-naleving, verbaal geweld en dronkenschap.

“Fysieke mishandeling blijft zeer zeldzaam, maar deze kenden een alarmerende toename van 61 procent ten opzichte van 2021 en kwamen eens in de 17.200 vluchten voor,” Zei IATA in een persbericht.

Hoewel het aantal niet-nalevingsincidenten aanvankelijk afnam nadat de maskermandaten op de meeste vluchten waren verwijderd, begon de frequentie in 2022 weer te stijgen en eindigde het jaar met ongeveer 37 procent meer dan in 2021, IATA zei.

Advertentie

Roken van sigaretten, e-sigaretten, vapes en puffers in de cabine of toiletten; het niet vastmaken van veiligheidsgordels wanneer dit wordt opgedragen; het overschrijden van de toegestane hoeveelheid handbagage of het niet opslaan van bagage wanneer dat nodig is; en consumptie van eigen alcohol aan boord van vluchten behoorden tot de meest voorkomende voorbeelden, voegde het eraan toe.

Adjunct-directeur-generaal van de IATA, Conrad Clifford, zei dat de toenemende trend van onhandelbare passagiersincidenten zorgwekkend is.

“In het licht van het stijgende aantal onhandelbare incidenten, nemen regeringen en de industrie serieuzere maatregelen om onhandelbare incidenten met passagiers te voorkomen. Staten ratificeren MP14 en herzien de handhavingsmaatregelen, waarbij ze een duidelijke boodschap van afschrikking afgeven door te laten zien dat ze klaar zijn om onhandelbaar gedrag te vervolgen,” merkte hij op.

Advertentie

Toen hem werd gevraagd naar de mogelijke redenen voor het stijgende aantal onhandelbare vliegtuigpassagiers na de pandemie van het coronavirus, vertelde Clifford aan PTI dat hij het niet zeker wist en de trend aan het onderzoeken was.

Hij sprak hier in de marge van de jaarlijkse algemene vergadering van de IATA en de World Air Transport Summit.

Op 31 mei zei de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO) dat het zich richt op het ondersteunen van cabinepersoneelsleden die omgaan met onhandelbare en storende passagiers aan boord van vliegtuigen.

ICAO ontwikkelt ook aanvullende richtlijnen om onhandelbare passagiersgebeurtenissen te beheren, in de post-pandemische omgeving en om bemanningsleden zo goed mogelijk uit te rusten om op nieuwe problemen te reageren.

Ondertussen, pratend over de Indiase luchtvaartmarkt, zei Clifford dat er zoveel groei is en dat het een “zeer opwindende en uitzonderlijk sterke markt is”.

Lees ook

Een boot met 180 Rohingya-vluchtelingen verdween. Een hectisch telefoontje helpt…

< /figuur>Instorting grote dam in Zuid-Oekraïne veroorzaakt noodtoestand nu Moskou en…

Nepal Oppn beschuldigt premier van 'uitverkocht' aan India bij terugkomst, sta…

India is een levendige democratie, ga naar Delhi en zie het zelf: White HouseAdvertentie

IATA is een groepering van ongeveer 300 luchtvaartmaatschappijen die 83 procent van het wereldwijde luchtverkeer uitmaken