Vorming van een lagedruksysteem kan een kritische invloed hebben op de opmars van de moesson naar Kerala: IMD

0
42

Een cyclonale circulatie die zich zal ontwikkelen tot een lagedrukgebied boven de zuidoostelijke Arabische Zee en in de komende twee dagen zal intensiveren, zal naar verwachting de opmars van de moesson naar de kust van Kerala kritisch beïnvloeden, aldus de Meteorologische Dienst van India op Maandag.

De weerafdeling gaf echter geen voorlopige datum voor de komst van de moesson in Kerala.

“Westenwinden boven de Zuid-Arabische Zee blijven heersen tot 2,1 km boven gemiddeld zeeniveau. Vanwege een cyclonale circulatie boven de zuidoostelijke Arabische Zee is de wolkenmassa echter meer georganiseerd en geconcentreerd boven hetzelfde gebied en is de bewolking voor de kust van Kerala in de afgelopen 24 uur enigszins afgenomen.

“Bovendien zal zich onder invloed van deze cyclooncirculatie zeer waarschijnlijk in de komende 24 uur een lagedrukgebied vormen boven hetzelfde gebied. Het zal waarschijnlijk bijna noordwaarts bewegen en in de daaropvolgende 48 uur verhevigen tot een depressie boven het zuidoosten en de aangrenzende oostelijke centrale Arabische Zee. zei het IMD.

Uitgelegd | Waarom het late begin van de moesson geen reden tot zorg is.

De vorming en intensivering van dit systeem en zijn bijna noordwaartse beweging zullen waarschijnlijk een kritische invloed hebben op de opmars van de zuidwestelijke moesson naar de kust van Kerala, aldus de IMD.

< p>De zuidwestmoesson begint normaal gesproken op 1 juni boven Kerala met een standaarddeviatie van ongeveer zeven dagen. Medio mei zei de Indiase Meteorologische Afdeling (IMD) dat de moesson tegen 4 juni in Kerala zou kunnen aankomen.

De zuidoostelijke moesson arriveerde op 29 mei vorig jaar in de zuidelijke staat, 3 juni in 2021, 1 juni. in 2020, 8 juni in 2019 en 29 mei in 2018.

Advertentie

India zal naar verwachting normale regenval krijgen tijdens het zuidwestelijke moessonseizoen, ondanks de evoluerende El Nino-omstandigheden, had de IMD eerder gezegd.

Noordwest-India zal naar verwachting normale tot minder dan normale regenval zien. Het oosten en noordoosten, het midden en het zuiden van het schiereiland zullen naar verwachting normale regenval krijgen van 94-106 procent van het langetermijngemiddelde van 87 centimeter.

Volgens het IMD wordt regenval tussen 96 en 104 procent van een 50-jarig gemiddelde van 87 cm als ‘normaal’ beschouwd. Neerslag minder dan 90 procent van het langetermijngemiddelde wordt als ‘onvoldoende’ beschouwd, tussen 90 procent en 95 procent is ‘onder normaal’, tussen 105 procent en 110 procent is ‘boven normaal’ en meer dan 100 procent is ‘overtollig’ neerslag.

Advertentie

Normale regenval is van cruciaal belang voor het agrarische landschap van India, waar 52 procent van het netto gecultiveerde areaal van afhankelijk is. Het is ook van cruciaal belang voor het aanvullen van reservoirs die van cruciaal belang zijn voor drinkwater, afgezien van energieopwekking in het hele land.

Lees ook

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop< /figuur>Odisha trein tragedie Live Updates: CBI begint onderzoek naar Balasore trein a…

Moesson Kerala zal verder worden uitgesteld, cycloon ontwikkelt zich vandaag: IMD

Na 2 verklaringen tegen hem trekt minderjarige de aanklacht tegen WFI-chef…

Regengevoede landbouw is goed voor ongeveer 40 procent van de totale voedselproductie van het land, waardoor het een cruciale bijdrage levert aan de voedselzekerheid en economische stabiliteit van India.