UPSC-sleutel – 5 juni 2023: weet over Odisha-treinongeval, opruiingswet, gouverneur en vice-kanselier

0
39

Belangrijke onderwerpen en hun relevantie in het UPSC CSE-examen voor 5 juni 2023. Als u de UPSC-sleutel van 2 juni 2023 van de Indian Express hebt gemist, kunt u deze hier lezen

Let op:

Beste lezers,
Voorbereiding op het UPSC-examen vereist het bestuderen van meerdere krantenartikelen over een enkel onderwerp, terwijl we tegelijkertijd tijdgebrek ervaren. Alle artikelen alleen behandelen is nogal vervelend. Daarom komen we met een nieuw initiatief genaamd het Indian Express 360° UPSC Debate.
Het 360 ° UPSC-debat: het homohuwelijk in India – stedelijk eliteconcept of integraal recht? beslaat de hele dimensie na het doorzoeken van meerdere artikelen. Dit initiatief en de behandelde onderwerpen zullen studenten enorm helpen bij het verbeteren van hun diepgaande kennis en bij het schrijven van antwoorden voor het komende hoofdexamen van de overheid.

VOORPAGINA

Spoorwegen zoekt CBI-sonde; we hebben de oorzaak geïdentificeerd, de verantwoordelijken, zegt Vaishnaw

Syllabus:

Voortentamen: Actuele gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang.

Hoofdexamen: Algemene studies III: Ramp en rampenbeheer.

Belangrijkste punten om over na te denken:

• Wat is het lopende verhaal– Spoorwegminister Ashwini Vaishnaw zei zondag dat de Spoorwegraad heeft besloten aan te bevelen dat het aanvullende onderzoek naar het treinongeluk in Odisha waarbij tot nu toe 275 doden zijn gevallen, wordt uitgevoerd door het Central Bureau of Investigation (CBI). De aankondiging kwam uren nadat de minister de staatsomroep Doordarshan in een ochtendinterview had verteld dat de “grondoorzaak” van het ongeval en de mensen die ervoor verantwoordelijk zijn, zijn geïdentificeerd.

• Waar en wanneer vond het ongeval plaats? gebeuren?

• Ter informatie-De plek van de crash is iets voor het Bahanaga Bazar-station in het Balasore-district van Odisha, dat deel uitmaakt van de Kharagpur-spoorwegdivisie van South Eastern Railway. Er waren drie treinen bij betrokken: twee passagierstreinen die in tegengestelde richting reden en een goederentrein die stilstond. De eerste trein, de 12841 Coromandel Express, was vertrokken vanaf het Shalimar-station in Kolkata/Howrah en was op weg naar Chennai. Het was Kharagpur en Balasore overgestoken en de volgende stop zou Bhadrak zijn geweest. De trein reed bijna exact op tijd en zou om 19.01 uur (zonder te stoppen) Bahanaga Bazar zijn overgestoken.

Illustratie van de plek waar het ongeval plaatsvond.

• Hoe zijn de sporen aangelegd bij Bahanaga Bazar?

• Wat ging hier mis?

• Maar hoe kon dat gebeuren?

• Kon heeft de machinist iets gedaan om het ongeval te voorkomen?

• Waar komt de derde trein in beeld?

Advertentie

• De elektrische “wisselautomaat” is een essentieel apparaat voor spoorwegseinen voor snelle bediening en “vergrendeling” van wissels. Het speelt de sleutelrol in het veilig laten rijden van treinen. hoe dit systeem werkt?

• Wat wordt bedoeld met 'interlocking' in spoorwegen?

• Weet u dat-Vergrendeling in spoorwegsignaleringssystemen is een cruciaal veiligheidsmechanisme dat wordt gebruikt bij de werking van treinbewegingen op spoorlijnen. Het zorgt ervoor dat treinbewegingen zonder onderlinge conflicten doorgaan, waardoor ongelukken worden voorkomen. Er zijn drie hoofdcomponenten waaruit een vergrendelingssysteem bestaat: de wissel, de spoorbezettingsdetectieapparaten en het sein. Het Interlocking-systeem coördineert de functies van deze drie componenten om treinbewegingen te regelen.

• Wat is Kavach?

• Ter informatie-Het is India's eigen automatische beveiligingssysteem dat sinds 2012 in ontwikkeling is, onder de naam Train Collision Avoidance System (TCAS), dat werd omgedoopt tot Kavach of “pantser”. Simpel gezegd, het is een set elektronische apparaten en radiofrequentie-identificatieapparaten die in locomotieven zijn geïnstalleerd, zowel in het signaleringssysteem als op de sporen, die met elkaar praten via ultrahoge radiofrequenties om de remmen van treinen te bedienen en ook om machinisten te waarschuwen, allemaal op basis van de logica die erin is geprogrammeerd. Een van de kenmerken is dat door de bewegingsinformatie van een trein continu te verversen, het in staat is om triggers uit te zenden wanneer een locomotiefpiloot een signaal springt, genaamd Signal Passed at Danger (SPAD), een ernstige overtreding bij spoorwegoperaties met betrekking tot veiligheid, en de sleutel tot ongevallen zoals botsingen. De apparaten geven ook continu de seinen vooruit door aan de locomotief, waardoor het handig is voor locomotiefpiloten bij slecht zicht, vooral tijdens dichte mist. TCAS of Kavach bevat de belangrijkste elementen van reeds bestaande en beproefde systemen zoals het European Train Protection and Warning System en het inheemse Anti Collison Device. Het zal in de toekomst ook functies bevatten van het hightech Europese treinbesturingssysteem Level-2. De huidige vorm van Kavach voldoet aan het hoogste niveau van veiligheids- en betrouwbaarheidsnorm genaamd Safety Integrity Level 4.

• Had Kavach kunnen helpen het treinongeluk in Odisha te voorkomen?

• What the probe rapport zegt?

Advertentie

• Wat is de functie van elk van deze drie hoofdcomponenten?

• Hoe werken de punten?

• Hoe werkt het systeem voelen of een baan bezet is?

• Hoe is dit hele systeem geconfigureerd?

• Hoe veilig is dit systeem?

• Wie bedient en bewaakt het vergrendelingssignalisatiesysteem?

• Worden er wereldwijd vergrendelingssignaleringssystemen gebruikt?

• Kan er met dit systeem worden geknoeid?

• Hoe zal zal deze tragedie leiden tot structurele veranderingen, indien nodig, en, belangrijker nog, wat zullen de lessen hiervan zijn?

Andere belangrijke artikelen over hetzelfde onderwerp:< /p>

📍LESSEN UIT BALASORE

📍1.000 arbeiders, zware machines, 24&7: Restauratie op spoor, treinen tuffen door

📍Hoe gebeurde het treinongeluk in Odisha? Dit is wat we tot nu toe weten

📍'Root cause geïdentificeerd': Wat Spoorwegminister Vaishnaw heeft gezegd over Odisha treinongeluk

Advertentie

📍Odisha treinongeluk: Wat is de 'interlocking' systeem, een wijziging die leidde tot de crash?

📍Reparatie van een reddingslijn

GOVT & POLITIEK

De spanning stijgt terwijl de regering Mamata, de regering de hoorns op de knip houdt over de benoeming van V-C's

Syllabus:

Vooronderzoek: Indian Polity and Governance

Hoofdexamen: 

Advertentie

• Algemene studies II: functies en verantwoordelijkheden van de Unie en de staten en Benoeming op verschillende constitutionele posten, bevoegdheden, functies en verantwoordelijkheden van verschillende constitutionele organen.

• Algemene studies II: Benoeming op verschillende constitutionele posten, bevoegdheden, functies en verantwoordelijkheden van verschillende constitutionele organen.

< p>Belangrijkste punten om over na te denken:

Advertentie

• Wat is het lopende verhaal-De bonhomie tussen de West-Bengaalse Raj Bhavan en de door Mamata Banerjee geleide regering van het Trinamool Congress (TMC) lijkt uit de hand te lopen nu beide partijen het oneens zijn over de recente benoeming van interim vice-kanseliers (V-C's) in de staat door gouverneur C V Ananda Bose.

• Wat is er precies gebeurd?

• Waarom reageerde de regering van Mamata krachtig op het besluit van de gouverneur en noemde het “eenzijdig” en “illegaal”?

• Vice-kanselier in staatsuniversiteiten en centrale universiteiten – Over en rol

• Wie benoemt vice-kanselier in centrale universiteiten en in staatsuniversiteiten?

• Wat zijn de verantwoordelijkheden van de gouverneur als kanselier van een universiteit?

• Beschikt de Gouverneur over discretie in zijn hoedanigheid van kanselier?

• Welke rol speelt de Gouverneur in het parlementaire stelsel?

• Wat is de rol van de University Grants Commission (UGC) hierin?

• Waarover gaan de artikelen 153 tot 167 in deel VI van de grondwet van India?

• Gouverneur wordt benoemd door wie?

• In detail de bevoegdheden en functies van gouverneurs kennen

p>

• 'De functie van Gouverneur was apolitiek; de rol van gouverneurs is echter al tientallen jaren een omstreden kwestie in de betrekkingen tussen de staten en staten'-Bespreken

• Artikel 164, lid 1, zegt dat de staat “Ministers zullen hun ambt bekleden tijdens het genoegen van de gouverneur”- Wat is het genoegen van de gouverneur?

• Dus, kan de gouverneur van een staat minister ontslaan?

• In een baanbrekend besluit van het Hooggerechtshof in Nabam Rebia (2016) oordeelde de door de opperrechter geleide bank dat “[d]e uitoefening van uitvoerende macht door de gouverneur, is over het algemeen fictief”-Bespreken

• Welke pogingen zijn ondernomen om de bezorgdheid over de vermeende partijdige rol van gouverneurs weg te nemen?

• De Sarkaria-commissie , opgericht in 1983 om de betrekkingen tussen het centrum en de staat te onderzoeken, stelde bepaalde punten voor voor de selectie van gouverneurs – ken ze in detail

• Wat zei de Punchhi-commissie, opgericht in 2007 over de betrekkingen tussen centrum en staat, over de selectie van de gouverneur?

• De Punchhi-commissie adviseerde om de “doctrine van plezier” uit de grondwet te schrappen – wat is “doctrine van plezier”?

• Proberen andere staten de rol van de gouverneur bij het benoemen van VC's in te perken?

• De West Bengal University Laws (Amendment) Bill, 2022-belangrijke hoogtepunten

Andere belangrijke artikelen over hetzelfde onderwerp:

📍Staten versus centrum over selectie van vice-kanseliers: regels, frictie

📍Uitgelegd: rol van gouverneur in openbare universiteiten

EXPRESS NETWORK

In Bengalen laaien de Junglemahal-breuklijnen op terwijl Kudmis de lat hoger legt in de ST-status

Syllabus:

< strong>Vooronderzoek: Economische en sociale ontwikkeling-duurzame ontwikkeling, armoede, inclusie, demografie, initiatieven van de sociale sector, enz.

Hoofdexamen: 

• Algemene studies I: sociale empowerment

• Algemene studies II: overheidsbeleid en -interventies voor ontwikkeling in verschillende sectoren en problemen die voortkomen uit hun ontwerp en implementatie.

Kernpunten om na te denken:

• Wat is het lopende verhaal-De 26-jarige Madhuri Mahato staat voor haar lemen huis in het dorp Khemasuli in het district Paschim Medinipur in West-Bengalen en wijst naar een gekrabbel op de buitenmuur naast een foto van een meisje met pijl en boog, waarop staat: Prachar Likhte Dibak Nai (We zullen door geen enkele partij graffiti toestaan).” Een soortgelijke regel staat op de lemen muur van het huis van haar buren: “Hamder Kath Hamder Thak, Voter Prachar Bandho Thak (Laat onze muur van ons zijn, laat de campagne voor stemmen stoppen).” In verschillende dorpen in Paschim Medinipur en het naburige district Jhargram zijn onlangs dergelijke berichten op de huizen van Kudmis (Mahatos) verschenen, waarin politieke partijen werden verboden hun muren te gebruiken voor hun campagnes. Niet alleen dit, verschillende Kudmi-leiders en arbeiders van zowel het regerende Trinamool Congress (TMC) als oppositiepartijen zoals de BJP, CPI(M) en het Congress, waaronder panchayat-leden, zijn begonnen met het verlaten van hun partijen of posten om zich aan te sluiten bij de agitatie eisende gemeenschap van de gemeenschap. de Scheduled Tribe (ST)-status en opname van hun Kudmali-taal in het Achtste Schedule van de Grondwet.

• Welke criteria worden gebruikt om de Scheduled Tribe-status te bepalen?

• Wat is de definitie van geplande stammen in artikel 366 (25) van de grondwet?

• Wat is artikel 342 van de grondwet?

• Wie verklaart een stam als gepland stam?

• Waarom worden stammen Scheduled Tribes genoemd?

• Wie zijn Kudmis?

• Weet u dat-Kudmis beweren dat ze tijdens de Britse koloniale overheersing werden beschouwd als een primitieve stam zoals Mundas, Oraons en Santhals. Maar toen de ST-lijst na 1950 werd opgesteld, verloren ze de ST-status en vielen ze in de OBC-categorie. De Kudmi-gemeenschap, die momenteel wordt vermeld in de categorie Other Backward Classes (OBC), speelt een belangrijke rol bij elke verkiezing in de door stammen gedomineerde Junglemahal-districten van Paschim Medinipur, Jhargram, Bankura en Purulia. Bij de panchayat-verkiezingen van 2018 had de BJP de macht veroverd in 100 panchayats en bij de Lok Sabha-verkiezingen van 2019 won vijf van de zes parlementaire zetels in de regio die wordt gedomineerd door Kudmis en tribals.

• Hoe zijn Scheduled Tribes verklaard?

• Wat zijn de voordelen van opname van de stam in de geplande stamlijst?

• Programma's gelanceerd door het Ministerie van Stamzaken voor het welzijn van Geplande Stammen – Ken ze

• Speciale centrale Bijstand aan Tribal Sub-Scheme (SCA to TSS) – Belangrijkste doelstellingen

• Subsidies op grond van artikel 275, lid 1, van de Grondwet – Belangrijkste punten

• Ontwikkeling van met name Kwetsbare stamgroepen (PVTG's) – Weet tot in detail

• Wat zijn de belangrijkste doelstellingen van het geïntegreerde tribale ontwikkelingsproject (ITDP)?

• Wat zijn bijzonder kwetsbare stamgroepen (PVTG's)?

• Bijzonder kwetsbare stamgroepen (PVTG's) en schema Stammen-vergelijk en contrast

Andere belangrijke artikelen over hetzelfde onderwerp:

📍Geplande stammen in India

Amritsar : Veiligheid versneld ter gelegenheid van de 39ste verjaardag van Operatie Bluestar

Syllabus:

Vooronderzoek: Actuele gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang.

Hoofdonderzoek: Algemene studies III: rol van externe statelijke en niet-statelijke actoren bij het creëren van uitdagingen voor de interne veiligheid.

< p>Belangrijkste punten om over na te denken:

• Wat is het lopende verhaal-De beveiliging in Amritsar in Punjab is opgevoerd in de aanloop naar de 39e verjaardag van Operatie Bluestar op 6 juni, zei de politie zondag. Speciale directeur-generaal van politie Arpit Shukla (wet en orde) heeft zondag de veiligheidsregelingen in Amritsar herzien. Operatie Bluestar was de operatie van het leger die in juni 1984 werd uitgevoerd om de militanten uit de Gouden Tempel te verdrijven. “Er zijn strikte veiligheidsmaatregelen genomen met verhoogde patrouilles door de lokale politie en paramilitaire troepen in binnen- en buitengebieden”, zei Shukla.

• Wat was de Khalistan-beweging?

• Wat jij weten over de Khalistan-beweging?

• Wat zijn de historische gebeurtenissen die verantwoordelijk zijn voor Khalistan?

• Wat was de Anandpur Sahib-resolutie?

• Wanneer kwam Jarnail Singh Bhindranwale in beeld?

• Operatie Blue Star – Ken de achtergrond

• Wanneer werd Operatie Blue Star gelanceerd?

• Wie lanceerde Operatie Blue Star?

• Waarom werd Operatie Blue Star gelanceerd?

• Wat gebeurde er in de nasleep van Operatie Blue Star?

• Wat is de status van de Khalistan-beweging vandaag?

Andere belangrijke artikelen over hetzelfde onderwerp:

📍Wat is Operatie Blue Star?

< p>UITGELEGD

Wat de Law Commission zei over opruiing

Syllabus:

< p>Vooronderzoek: Indian Polity and Governance

Hoofdexamen: Algemene Studies II: Overheidsbeleid en interventies voor ontwikkeling in verschillende sectoren en problemen die voortvloeien uit van hun ontwerp en implementatie

Belangrijkste punten om over na te denken:

• Wat is het lopende verhaal-Bijna een jaar nadat het Hooggerechtshof de werking van de opruiingswet had geschorst, heeft de Law Commission of India aanbevolen de bepaling te handhaven met procedurele waarborgen en verhoogde gevangenisstraffen. Waarom heeft de Commissie aanbevolen de opruiingswet te versterken?

• Wat heeft de Commissie precies gezegd?

• Wat is de opruiingswet?

• Doen Weet je-Sectie 124A van het Indiase wetboek van strafrecht bestraft een misdaad tegen de staat. Het definieert de misdaad als het brengen van “tot haat of minachting, of prikkels of pogingen om onvrede op te wekken jegens de regering die bij wet in India is opgericht”. In 1962 bevestigde het Hooggerechtshof in 'Kedarnath Singh v State of Bihar' de grondwettelijke geldigheid van IPC-sectie 124A. De rechtbank probeerde echter de mogelijkheden voor misbruik te beperken. De rechtbank oordeelde dat kritiek op de regering niet kan worden aangemerkt als opruiing, tenzij deze vergezeld gaat van een opruiing of oproep tot geweld.

• Wat heeft de Law Commission nu aanbevolen?

• Ter informatie-De Commissie heeft drie wijzigingen in de wet op opruiing aanbevolen. De eerste is om de verhouding van de Kedar Nath-uitspraak in de bepaling op te nemen door de woorden “met de neiging om aan te zetten tot geweld of het veroorzaken van openbare ordeverstoring” toe te voegen. Het rapport omschrijft de neiging om aan te zetten tot geweld ook als een “loutere neiging om aan te zetten tot geweld of het veroorzaken van openbare wanorde in plaats van bewijs van daadwerkelijk geweld of een onmiddellijke dreiging van geweld”. Ten tweede stelt het rapport voor om de gevangenisstraf voor opruiing te verhogen om “een rariteit weg te nemen”. Een van de punten van kritiek op de bepaling is dat het rechters een ruime beoordelingsvrijheid laat bij het opleggen van straffen. Sectie 124A heeft een gevangenisstraf van maximaal drie jaar of levenslange gevangenisstraf. In het 42nd Law Commission-rapport uit 1971 werd opgemerkt dat dit erg “vreemd” was, aangezien het ofwel een levenslange gevangenisstraf of een gevangenisstraf van maximaal drie jaar zou betekenen, maar niets daartussenin, met als minimumstraf alleen boete. De Law Commission heeft nu voorgesteld de gevangenisstraf te verhogen tot zeven jaar of levenslange gevangenisstraf. Ten derde, om misbruik van de wet te voorkomen, suggereerde het rapport een procedurele waarborg op te nemen dat geen FIR zal worden geregistreerd voor opruiing “tenzij een politieagent, niet onder de rang van inspecteur, een vooronderzoek uitvoert en op basis van het rapport van genoemde politiefunctionaris verleent de Rijksoverheid respectievelijk de Rijksoverheid toestemming voor het doen van een Eerste Informatiemelding”.

• Wat zijn de redenen die worden gegeven om de wet te handhaven?

• Wat is de Law Commission of India?

• Opruiingswetten in India – ken ze

• Historische achtergrond van de opruiingswet – wie heeft deze opgesteld?

• Wanneer werd de opruiingswet gebruikt tegen Mahatma Gandhi en BG Tilak?

• Wat is sectie 124A van het Indiase wetboek van strafrecht?

>

• Straf voor het misdrijf van opruiing in India – Weet tot in detail

• Wat is de nieuwe uitdaging voor de opruiingswetten?

• Opruiingswetten in andere landen – Vergelijk en Contrast

• Wat is het standpunt van het Hooggerechtshof hierover?

• Beslissingen en discussies van het Hooggerechtshof over opruiingsrecht?

• Markante beslissing van het Hooggerechtshof in Kedar Nath Singh v. State of Bihar (1962 ) zaak en de Balwant Singh vs State of Punjab (1995) case-know in detail

• Wat zijn de richtlijnen van Kedar Nath Singh?

• Wat zegt de Law Commission of India over opruiing?

• Statistieken van het National Crime Records Bureau (NCRB) over de opruiingswet – Ken de feiten en cijfers van de NCRB

• Problemen met de opruiingswetten-Brainstorm

• Is de opruiingswet misbruikt?

• Juridische gebreken en onjuiste interpretatie van de opruiingswet?

• Mahatma Gandhi over sectie 124A als de “prins onder de politieke secties van het Indiase wetboek van strafrecht die bedoeld zijn om de vrijheid van de burger te onderdrukken” – Ontcijfer het citaat

• Hoe sectie 124A van het Indiase wetboek van strafrecht (IPC) in tegenspraak is Artikel 14 en artikel 21 van de Indiase grondwet?

• Moet de wet op opruiing nu worden ingetrokken? Kritisch analyseren

Andere belangrijke artikelen over hetzelfde onderwerp:

📍 Een kleine overwinning

📍 Opruiingsrecht: geschiedenis, debat< /p>

Hoe AI hielp bij het vinden van een antibioticum voor een superbacterie

Syllabus:

Vooronderzoek : Actuele gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang.

Hoofdexamen: Algemene studies II: ontwikkelingen in wetenschap en technologie en hun toepassingen en effecten in het dagelijks leven.

Belangrijkste punten om over na te denken:

• Wat is de doorlopend verhaal– In een grote doorbraak voor het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) op het gebied van geneeskunde hebben wetenschappers uit de Verenigde Staten en Canada een nieuw antibioticum gevonden – krachtig genoeg om een ​​superbacterie te doden – met behulp van AI. Superbugs zijn bacteriën die resistent zijn tegen verschillende soorten antibiotica. Elk jaar infecteren deze resistente bacteriën meer dan 2 miljoen mensen in de VS en doden ze minstens 23.000, volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

• Wat is Acinetobacter baumannii?< /p>

• Ter informatie-De studie ('Deep learning-guided discovery of an antibiotic targeting Acinetobacter baumannii') gepubliceerd in het tijdschrift Nature Chemical Biology op 25 mei ging over de bacterie Acinetobacter baumannii en zag deelname van de Canadese McMaster University en het Massachusetts Institute of Technology (MIT) aan de ONS. In 2017 werd de bacterie door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geïdentificeerd als een van 's werelds gevaarlijkste antibioticaresistente bacteriën. “A. baumannii, notoir moeilijk uit te roeien, kan longontsteking en meningitis veroorzaken en wonden infecteren, die allemaal tot de dood kunnen leiden”, aldus de Universiteit van McMaster. “A. baumanni wordt meestal gevonden in ziekenhuisomgevingen, waar het lange tijd op oppervlakken kan overleven, “zei het. De lijst met superbacteriën van de WHO benadrukte bacteriën die ingebouwde mogelijkheden hebben om nieuwe manieren te vinden om zich tegen behandeling te verzetten en die genetisch materiaal kunnen doorgeven waardoor andere bacteriën ook resistent kunnen worden tegen geneesmiddelen.

• Hoe doen bacteriën dat? resistent worden tegen medicijnen?

• Hoe gebruikten onderzoekers AI in dit geval?

Andere belangrijke artikelen over hetzelfde onderwerp:

📍Uitgelegd: de wereldwijde tol van bacteriële resistentie tegen medicijnen

ECONOMIE

FPI's zijn met een knal terug, maar strakkere openbaarmakingen kunnen van invloed zijn op de stromen.

Syllabus:

Vooronderzoek:  Economische en sociale ontwikkeling

Hoofdonderzoek: Algemene studies III: effecten van liberalisering op de economie

Belangrijkste punten om over na te denken:

• Wat is het lopende verhaal-India is tot nu toe een van de aantrekkelijke bestemmingen gebleven voor buitenlandse portefeuille-investeerders (FPI's) met een totale instroom van Rs 61.958 crore in het huidige fiscale jaar. Na de Adani-Hindenburg-aflevering zal het voorstel van marktregulator Sebi om FPI's te vragen de uiteindelijke begunstigden van FPI-fondsen met een hoog risico bekend te maken, echter waarschijnlijk van invloed zijn op de instroom, aldus analisten. De sterke macro-economische fundamentals van India en de stijgende risicobereidheid zijn de redenen voor de stijging van FPI-investeringen in de markt van het land. FPI investeerde Rs 11.631 crore in april, Rs 43.838 crore in mei en Rs 6.489 crore in de eerste twee dagen van juni in de binnenlandse aandelenmarkt, volgens gegevens van National Securities Depository Ltd (NSDL).

• Wat Is een buitenlandse directe investering (FDI)?

• Wat is een buitenlandse institutionele belegger (FII)?

• Wat is een buitenlandse portefeuille-investering (FPI)?

• Directe buitenlandse investeringen (FDI), buitenlandse portefeuille-investeringen (FPI) en buitenlandse institutionele investeerders (FII) – Ken de verschillen

• Wat zijn de voor- en nadelen van directe buitenlandse investeringen (FDI)?

p>

• Wat zijn de voor- en nadelen van buitenlandse institutionele beleggers (FII)?

• Wat zijn de voor- en nadelen van buitenlandse portefeuille-investeringen (FPI)?

• Buitenlandse institutionele beleggers (FII's) ) in India?

Andere belangrijke artikelen over hetzelfde onderwerp:

📍 Foreign Institutional Investor (FII)

📍 Foreign Portfolio Investeringen (FPI)

📍 Wat is een buitenlandse directe investering (FDI)?

Lees ook

UPSC Essentials: oefenen met netspanning — GS 3 (week 2)

UPSC Essentials: dagelijks onderwerp -wise quiz — Polity and Governance (week 9)

UPSC Essentials: Netspanningsantwoordoefening — GS 1 (week 1)

UPSC Essentials: Daily Subject-wise quiz — History, Culture, and Social I…

Neem voor vragen en feedback contact op met priya. shukla@indianexpress.com
De 
Indian Express UPSC Hub is nu op Telegram. Klik hier om lid te worden van ons kanaal en blijf op de hoogte van de laatste updates.

 

© IE Online Media Services Pvt Ltd