Top 5 Amerikaanse verhalen van vandaag: vliegtuigcrash baart Washington DC zorgen, Jack Dorsey steunt Robert F. Kennedy als president, en meer

0
43

Het topverhaal van vandaag uit de Verenigde Staten gaat over een vliegtuigramp in Washington DC waarbij straaljagers over de kop vlogen. Een zakenvliegtuig met een niet-reagerende piloot veroorzaakte paniek bij het Capitool toen het van zijn koers afweek en laag over de stad vloog, waardoor een F-16 met supersonische snelheden opsteeg, wat een sonische knal veroorzaakte die werd vastgelegd op verschillende thuiscamera's. Het zakenvliegtuig stortte uiteindelijk neer in de naburige staat Virginia. Er wordt gewacht op meer details.

Ander nieuws: mede-oprichter van Twitter, Jack Dorsey, heeft Robert F. Kennedy, Jr. gesteund als zijn favoriete kandidaat bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. Dorsey zei dat Kennedy de sterkste Democratische kandidaat is tegen Republikeinse hoopvol Ron DeSantis en Donald Trump.

Hier zijn 5 belangrijke krantenkoppen uit de VS vandaag:

 1. 01

  Vliegtuig boven Washington zorgt ervoor dat militaire jet in de war raakt; latere crashes in Virginia

  Een eigenzinnig en niet reagerend zakenvliegtuig dat zondagmiddag over de hoofdstad van het land vloog, zorgde ervoor dat het leger een gevechtsvliegtuig moest besturen voordat het vliegtuig in Virginia neerstortte, zeiden functionarissen.

  De straaljager veroorzaakte een luide sonische knal die overal in de hoofdstad te horen was. De Federal Aviation Administration zegt dat de Cessna Citation zondag vertrok vanuit Elizabethtown, Tennessee en op weg was naar Long Island's MacArthur Airport. Op onverklaarbare wijze keerde het vliegtuig om boven Long Island in New York en vloog een recht pad naar beneden over DC voordat het rond 15.30 uur neerstortte boven bergachtig terrein nabij Montebello, Virginia. (Lees meer)

   

 2. < li>02

  Jack Dorsey steunt Robert Kennedy als president

  Mede-oprichter van Twitter, Jack Dorsey, heeft gisteren officieel Robert F Kennedy, Jr. onderschreven als de Democratische kandidaat voor de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dorsey zei dat Kennedy de sterkste Democratische kandidaat is met een reële kans om de Republikeinse zwaargewichten Ron DeSantis en Donald Trump te verslaan.

  Dorsey ging naar Twitter om een ​​fragment uit Kennedy's recente interview op Fox News te delen, getiteld “Robert F. stelt dat hij Trump en DeSantis in 2024 kan verslaan.”

  Toen een Twitter-gebruiker Jack Dorsey vroeg of hij Kennedy onderschreef of slechts een voorspelling deed, antwoordde Dorsey door te zeggen: “Beide.” Een andere gebruiker twijfelde eraan of het Democratic National Committee (DNC) Kennedy toestond de Democratische kandidaat te worden. Dorsey antwoordde daarop: “Dat is waar, maar het lijkt erop dat de DNC met de dag irrelevanter wordt.”

 3. 03

  Verontwaardiging als de politie stopt jeugdkoor dat volkslied zingt

  Een video van de politie van het Amerikaanse Capitool die een kinderkoor ervan weerhoudt het volkslied te zingen, is viraal gegaan op sociale media en veroorzaakte verontwaardiging.

  Amerikaanse media meldden dat het Rushingbrook Children's Choir uit South Carolina werd tegengehouden om hun vertolking van de Star-Spangled Banner op 26 mei te voltooien. De politie van het Capitool beschreef het als een “miscommunicatie” en zei dat ze niet wisten dat de groep toestemming had van de Huis Spreker. Ze ontkenden ook de beweringen van koorleiders dat het optreden was gestopt omdat het aanstootgevend zou kunnen zijn, volgens een AP-rapport.

 4. 04

  India en VS stellen ambitieuze routekaart op voor industriële samenwerking op defensiegebied

  India en de VS hebben besloten een ambitieus stappenplan op te stellen voor industriële samenwerking op defensiegebied, zei de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin maandag na uitgebreide gesprekken met zijn Indiase tegenhanger Rajnath Singh.

  Tijdens een media-briefing beschreef Austin ook het wereldwijde strategische partnerschap tussen India en de VS als de “hoeksteen” van een vrije en open Indo-Pacific. De Amerikaanse minister van Defensie zei productieve gesprekken te hebben gevoerd met minister van Defensie Singh en NSA Ajit Doval. Ons partnerschap blijft snel groeien en we kijken naar uitbreiding van de defensie-industriële samenwerking, zei Austin. (PTI)

 5. 05

  Joe Biden is deze week op weg naar kritische gesprekken over Oekraïne met de Deense Frederiksen, de Britse Sunak. De Amerikaanse president Joe Biden verwelkomt deze week Denemarken en de Britse premiers in Washington voor gesprekken die focus sterk op wat ons te wachten staat in de oorlog in Oekraïne – inclusief de onlangs gelanceerde inspanning om Oekraïne te trainen en uiteindelijk uit te rusten met Amerikaanse F-16's straaljagers.

  Groot-Brittannië en Denemarken spelen een centrale rol in het ontluikende gezamenlijke internationale plan dat Biden onlangs onderschreef na maanden van verzet tegen oproepen van de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy voor de afzonderlijke ontmoetingen van het Amerikaanse vliegtuig Biden met de leiders van twee belangrijke NAVO-bondgenoten – hij zal ineenkruipen met de Deense Mette Frederiksen op maandag en de Britse Rishi Sunak op donderdag — komen op een cruciale periode in de 15 maanden durende oorlog nu Oekraïne zich voorbereidt op een tegenoffensief.

  Lees ook

  Een boot met 180 Rohingya-vluchtelingen verdween. Een hectisch telefoontje helpt…

  VS zegt de situatie nauwlettend in de gaten te houden nadat de SFO-vlucht van Air India is mislukt… .jpg?resize=450,250″ />

  Kooldioxidegehalte bereikt nieuw record, nu meer dan 50% hoger dan pre-i…

  Instorting van grote dam in Zuid-Oekraïne veroorzaakt noodtoestand als Moskou een …

  Het is ook een moment wanneer de VS en Europa Moskou willen laten zien dat de westerse alliantie sterk blijft en gericht is op het versterken van een verbintenis op langere termijn met Oekraïne zonder dat het einde van het conflict in zicht is. (AP)