Terwijl de BJP protesteert, zegt Siddaramaiah dat hij zal praten over een totaal verbod op het slachten van koeien

0
40

Te midden van protesten van de BJP over een verklaring van Karnataka's minister van Veehouderij, K Venkatesh, die aangaf dat de regering van het Congres de strenge wet op het slachten van koeien die door het vorige BJP-regime was aangenomen zou wijzigen, woog Chief Minister Siddaramaiah, Siddaramaiah zei dat de kwestie op hun tafel lag.

In een gesprek met verslaggevers zei Siddaramaiah maandag dat het kabinet de kwestie nog moet bespreken en dat er “nog geen beslissing is genomen”. Hij verwees echter verder naar de versie van de Karnataka Prevention of Slaughter and Preservation of Cattle Act die in 1964 werd aangenomen, en wees erop dat deze geen beperking oplegde aan het slachten van vee ouder dan 12 jaar, onvruchtbare koeien en andere koeien die niet geschikt zijn voor landbouw. doeleinden.

Must Read | Siddaramaiah kondigt uitrol aan van vijf peilingsgaranties

“Zij (de BJP) hebben het een keer gewijzigd. We hebben het teruggezet naar de eerdere bepalingen. Ze hebben het weer aangepast. We zullen het bespreken in de kabinetsvergadering,” zei de CM.

De BJP hield maandag in delen van de staat protesten tegen de verklaring van Venkatesh vorige week, als reactie op vragen van de media, dat hoewel de regering nog geen beroep op de wetgeving had gedaan, ze zou het bespreken en een beslissing nemen.

Uitgelegd

Wat de wet van 2020 zegt

Onder de Karnataka Prevention of Slaughter and Preservation of Cattle Act, aangenomen in 2020, werd vee aangeduid als “koe, kalf van een koe en stier, os en hij of zij buffel”, en het slachten ervan werd verboden. De enige uitzonderingen zijn voor buffels ouder dan 13 jaar en gecertificeerd door de autoriteiten als geschikt voor de slacht. Straf voor overtredingen onder de wet is nu zeven jaar tegen zes maanden volgens de wet van 1964.

“Wat de BJP deed, was dat ze het slachten van stieren en buffels toestonden, maar het slachten van koeien verbood… Als stieren en buffels geslacht kunnen worden, waarom koeien dan niet?” zei Venkatesh.

BJP-leiders, waaronder voormalig CM Basavaraj Bommai, hadden kritiek op de opmerkingen. “Minister Venkatesh heeft deze verklaring afgelegd om wie te sussen? Wil hij dat zijn portefeuille wordt gewijzigd of is het om het opperbevel een plezier te doen?” Zei Bommai.

Must Read | Het succes van de Mandya-rally geeft BJP Karnataka 'richting', PM Modi als focus, kan de Hindutva-hitte afwijzen.Advertentie

De wet van 1964 had het doden van “elke koe of kalf van buffelvrouwen” verboden, maar stond het slachten van ossen, mannelijke of vrouwelijke buffels toe als door een bevoegde autoriteit was gecertificeerd dat ze ouder waren dan 12 jaar of arbeidsongeschikt of ziek verklaard.

Lees ook

Na audiëntie bij Chandrababu Naidu door BJP, de vrijgevigheid van de regering van Modi aan Jagan…

Beter eerder vroeger dan later: Sense in Govt om de impasse van worstelaars onschadelijk te maken

Oppn anti-BJP-eenheidsplannen: 'Laat me één partij zien die niet geassocieerd is…

Rajasthan Cong-verhaal krijgt Sachin Pilot-may-leave-wending, zijn stilzwijgen voegt toe… < p>Onder de Karnataka Prevention of Slaughter and Preservation of Cattle Act, aangenomen in 2020, werd vee aangeduid als “koe, kalf van een koe en stier, os en hij of zij buffel”, en het slachten ervan werd verboden. De enige uitzonderingen onder de wet zijn voor buffels ouder dan 13 jaar en gecertificeerd door een bevoegde autoriteit als geschikt voor de slacht.

© The Indian Express (P) Ltd