SwitchBot Indoor Cameras Review: Massor av funktioner, men de är inte alla bra

0
56

Betyg: 7/10 ?

 • 1 – Absolut hett sopor
 • 2 – Sorta ljummet sopor
 • 3 – Starkt felaktig design
 • 4 – Några fördelar, många nackdelar
 • < li>5 – Acceptabelt imperfekt

 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Utmärkt, men inte bäst i klassen
 • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
 • 9 – Håll käften och ta mina pengar
 • 10 – Absolut design Nirvana

Pris: 79,98 strong> Köp nu

Sarah Chaney/Recensionsnörd

För endast 80 USD för två säkerhetskameror, SwitchBot innehåller en hel del funktioner. Vissa av dessa funktioner fungerar utmärkt, som mörkerseende, och andra vacklar, som spårning av mänskliga rörelser.

SwitchBots Indoor Security Camera Combo verkar för bra för att vara sant, men efter att ha testat dessa två kameror under de senaste månaderna kan jag försäkra dig om att det inte är så länge du är inte intresserad av rörelsedetektering endast för människor.

För närvarande skulle Wyze vara den största konkurrenten för SwitchBots inomhuskameror, men Wyze har fattat några tvivelaktiga beslut angående kamerans sårbarheter. Det är därför Review Geek inte längre kan rekommendera Wyze (eller eufy) kameror, och varför det är spännande att SwitchBots inomhuskamera och Pan/Tilt Cam 2K verkar ha potential att vara bra ersättningskandidater.

Ensam säljs Indoor Cam för $29,99 och Pan/Tilt Cam 2K för $49,99. När du köper dem tillsammans i Indoor Security Combo är summan faktiskt inte annorlunda, men du ser vanligtvis en rabatt på plats. Just nu kostar Säkerhetskombinationen $71,99. Sedan kan du lägga till en valfri molnprenumerationstjänst för en extra månads- eller årsavgift, men mer om det senare.

För det mesta är allt som SwitchBot annonserar om dessa två kameror korrekt. Videokvaliteten är bra, mörkerseendet var bättre än jag förväntade mig, och det är lätt att integrera kamerorna i SwitchBot-scener och automatisera när de slås på och av. Det största problemet jag hade med kamerorna var deras rörelsedetekteringsförmåga, särskilt när jag hade aktiverat detektering av endast människor och de fortfarande plockade upp mina katter.

Som sagt, den tekniken är svår att få rätt och det är möjligt att förbättra den över tid med firmware-uppgraderingar. Det fanns massor av andra saker jag älskade med dessa kameror, så utan vidare, låt oss gå in i det!

Specifikationer

SwitchBot Indoor Cam

 • Väderbeständighet: Endast för inomhusbruk
 • Upplösning: 2K
 • Smart detektion: Rörelse, människa, rörelsespårning
 • Nattseende: Åtta byggda infraröda lysdioder (32,8 fot)
 • Mikrofon/högtalare: Envägs- och tvåvägsljud
 • FOV: 360º H, 115º V
 • Lagring: Lokalt, Moln (betalt), microSD-kort (upp till 256 GB, ingår ej)
 • Anslutning: 802.11 b/g/n (2,4 GHz)
 • Smart integration: Alexa, Google Assistant

< p>

 

SwitchBot Pan/Tilt Cam 2K

 • Arbetsmiljö: 5ºF~113ºF/-15ºC~45ºF;≤95 % RH
 • Upplösning: 1080p
 • Smart detektion: Rörelse, mänsklig
 • Nattseende: Infreared
 • Mikrofon/högtalare: Enkelriktad och tvåvägsljud
 • FOV: 130º
 • Lagring: Lokalt, moln (betalt), microSD-kort (upp till 128 GB , ingår ej)
 • Anslutning: 802,11 b/g/n (2,4 GHz)
 • Smart Integration: Alexa, Google Assistent

Byggkvalitet och design

Båda kamerorna, liksom många av SwitchBots andra produkter, är väldigt lätta. Ett av sätten som SwitchBot kan sälja sina produkter till ett så lågt pris är att det inte använder tyngre material av högsta klass. Som sagt, produkterna känns inte nödvändigtvis billiga eller dåligt byggda—bara lätta.

Sarah Chaney/Recensionsnörd

Pan/Tilt Cam 2K har en 360-graders horisontell vinkel och 115-graders vertikal vinkel, vilket gör att du kan se nästan allt i ett stort rum. Du kan bara använda kameran inomhus, men du kan ställa den på en byrå, fästa den på en yta med dubbelhäftande tejp eller montera den upp och ner i taket.

SwitchBot’s Indoor Cam är stationär med en 130-graders vidvinkellins, så du kan bara peka den i en riktning, men du kan se en hel del. Den är superliten och den kommer med ett stativ som du kan fästa om du vill ge det lite extra höjd. Annars kan du helt enkelt ställa in kameran på en plan yta eller så kan du montera den i taket.

Sarah Chaney/Recensionsnörd

Båda kamerorna låter dig lagra filer lokalt via ett microSD-kort eller virtuellt via ett betalt molnabonnemang, vilket möjliggör inspelning av händelser under de senaste 30 dagarna. Inomhuskameran stöder maximalt 128 GB microSD-kort, medan Pan/Te Cam 2K stöder ett 256 GB microSD-kort. Om du väljer en betald molnprenumeration finns det tre alternativ:

 • Standardplan för en kamera (4,99 USD/månad eller 49,90 USD/år)
 • Premiumplan för två kameror (7,99 USD/månad eller 79,90 USD/år)
 • Familjeprenumeration för tre kameror (9,99 USD/månad, eller 99,90 USD/år)

Inställningar & Använda appen

Alla SwitchBots produkter är superenkla att installera, och dessa två säkerhetskameror är inte annorlunda. Du laddar ner SwitchBot-appen (Android/iOS), väljer din enhet från menyerna i appen och visar sedan en unik QR-kod till kameralinsen för att para ihop kameran med appen.

När du har parat ihop kamerorna ser du dem visas som individuella ikoner på appens startskärm. När du trycker på kamerans ikon öppnas den automatiskt till en skärm där du kan se vad som finns i kamerans vy samt fliken Händelser.

Beroende på vilken kamera du har ser du olika flikar längst ned på skärmen och olika alternativ i inställningsmenyn. Pan/Tilt Cam 2K har totalt fyra flikar: Händelser, Riktning, Funktioner och Uppspelning. Indoor Cam har bara tre flikar: Events, Features och Playback.

RELATERATHur man väljer en säkerhetskamera

Mellan de två kamerorna är fliken Händelser och fliken Uppspelning desamma. Fliken Händelser visar de senaste rörelsedetekterade händelseskärmbilderna, och fliken Uppspelning låter dig se sparade inspelningar och skärmdumpar, molnvideor och videor på microSD-kort.

På fliken Funktioner på inomhuskameran hittar du snabba växlar för integritetsläge, mörkerseende och rörelsedetektering. På Pan/Tilt Cam 2K har fliken Funktioner snabba växlar för samma tre alternativ samt ljudlarm och rörelsespårning. Pan/Tilt Cam kan rotera horisontellt och vertikalt via riktningspilarna på fliken Riktning.

Växla Full-Size View Avsluta helskärm Se i helskärm #1 av 5Föregående bild
Sarah Chaney/Recension GeekNästa bild Föregående bild
Sarah Chaney/Recensera GeekNext Slide Föregående bild
Sarah Chaney/Recension GeekNext Slide Föregående bild
Sarah Chaney/Recension GeekNästa bild Föregående bild
Sarah Chaney/Recension GeekNext Slide

När du aktiverar sekretessläget slår Pan/Tilt Cam in på sig själv för att helt blockera sikten över ditt hem och Indoor Cam stänger helt enkelt sin kameraslutare. Genom att trycka på nattlägesknappen kan du välja mellan alternativen Auto, På eller Av, och genom att trycka på Rörelsedetektering eller Rörelsespårning växlar du funktionen på och av. Ljudlarmknappen på Pan/Tilt Cam avger omedelbart larmet för att skrämma bort alla som inte ska vara där.

Genom att trycka på inställningsikonen i det övre högra hörnet har du mer kontroll över vissa funktioner, som rörelsedetektering och spårningskänslighet, förinställda punkter, detekteringszoner, tvåvägssamtalkontroller och varningsmeddelanden. Inomhuskameran har färre inställningar att bråka med eftersom den inte kan göra lika mycket som Pan/Tilt Cam, men du kan fortfarande anpassa vad som är viktigt.

I Indoor Cam’s Basic Settings-meny kan du slå på och av inspelningsindikatorlampan och mörkerseende, vända videoskärmen eller ta bort tidsvattenstämpeln och välja mellan envägs- eller tvåvägsljud. Sedan kan du anpassa dina mobil- och e-postaviseringar, ansluta Google Assistant eller Alexa, koppla ihop en SwitchBot-tagg med din kamera via NFC och uppdatera kamerans firmware.

Växla Full-Size View Exit Full ScreenSe in Helskärm #1 av 7Föregående bild
Sarah Chaney/Recensera GeekNästa bild Föregående bild
Sarah Chaney/Recensera GeekNästa bild Föregående bild
Sarah Chaney/Recensera GeekNext Slide Föregående bild
Sarah Chaney/Recension GeekNext Slide Föregående bild
Sarah Chaney/Recensera GeekNästa bild Föregående bild
Sarah Chaney/Recension GeekNästa bild Föregående bild
Sarah Chaney/Recension GeekNext Slide

I inställningarna för Rörelsedetektering på Indoor Cam’s skärm kan du slå på och av den, justera känsligheten mellan låg, medium och hög, aktivera mänsklig detektering och ställa in en detektionszon. När du ställer in en ny detekteringszon kommer du att kunna dra och ändra storlek på en kvadrat inom synfältet för din kamera, och då kommer kameran bara att upptäcka rörelse inom den kvadraten. Detta var oerhört användbart eftersom rörelsespårningsförmågan hos dessa kameror inte är bra, men mer om det senare.

Förutom funktionen för detektionszon, alla inställningar som nämns ovan kan också hittas på Pan/Tilt Cam. Med Pan/Tilt Cam kan du också se din Wi-Fi-signalstyrka när som helst, även om det är värt att nämna att du bara kan ansluta via 2,4 GHz-band just nu. Den här kamerans meny för grundläggande inställningar erbjuder också möjligheten att omkalibrera dina rotationsvinklar och ställa in antiflimmer på 50Hz eller 60Hz, vilket hjälper till med hur jämn den rörliga bilden ser ut.

Istället för detektionszoner på inomhuskameran har panorerings-/lutningskameran förinställda punkter. Du kan ställa in upp till fyra förinställda punkter liknande hur du ställer in en detektionszon. Du vrider kameran till önskad position och vinkel och trycker på Spara för att bilda en förinställd punkt. Du kan använda en förinställd punkt som en åtgärd i SwitchBot-scener, som att få kameran att vända sig mot din ytterdörr som en förinställd punkt när en specifik kontaktsensor upptäcker rörelse nära det området.

Sammantaget är appen enkel att använda och det finns många sätt att anpassa dina kameror efter dina behov. Varje gång jag öppnade appen för att kontrollera kamerorna hemma eller när jag var på språng, laddades de snabbt och jag hade aldrig några större anslutningsproblem. Några gånger öppnade jag appen och det skulle ge mig ett fel när jag visade liveflödet, men jag var bara tvungen att stänga och öppna appen igen för att problemet skulle lösa sig.

Videokvalitet och lyhördhet

SwitchBot’s Indoor Cam är utrustad med 1080p HD-upplösning. Med tanke på att många kameror bara har 720p-upplösning tycker jag att 1080p-upplösningen är imponerande, speciellt för priset. Du kan inte se skarpt definierade linjer, men allt ser tillräckligt tydligt ut för att kunna identifieras genom kameralinsen. Överlag är videokvaliteten hyfsad, men den är något sämre än den andra kameran, främst för att Pan/Tilt Cam 2K har bättre bländare och släpper in mer ljus.

RELATERATJag är trött på smarta säkerhetskameror, här är varför < p>Mellan de två kamerorna är Pan/Tilt Cam 2K bättre på att se sin omgivning i mörker. De infraröda lysdioderna i inomhuskameran är bara inte lika kraftfulla, och bilden blir ganska suddig. Pan/Tilt Cam är utrustad med åtta infraröda LED-lampor som gör att mörkerseende nästan ser bättre ut än video som tagits under dagen.

Sarah Chaney/Recensionsnörd figur>

Jag var lite orolig när jag först använde Pan/Tilt Cam på grund av hur människor och föremål såg ut när kameran rörde sig. Det var nästan som att en person skulle röra sig, men deras svaga skuggdubbel skulle vara kvar i bara några sekunder innan den försvann. När jag vände inställningen för anti-flimmer till 60 Hz slutade detta att hända, och fördröjningen mellan när något skulle hända och när jag skulle se det på kameran minskade.

Pan/Tilt Cam har också en avancerad CMOS-bildsensor, och förmodligen har bättre AI-detektion än sin 1080p-föregångare. Även om jag inte har provat Pan/Tilt Cam 1080p, kan jag inte föreställa mig hur rörelsedetektering skulle kunna vara värre än det är med 2K-versionen.

Sekretessläge, rörelsespårning och andra funktioner

Eftersom människor är försiktiga med att ha kameror i sina hem på grund av integritetsproblem, är det trevligt att båda dessa SwitchBot-kameror är utrustade med en dedikerad Privacy Mode-knapp. Du kan ställa in vissa tider under dagen för att varje kamera automatiskt ska gå till sekretessläge, eller bara växla den manuellt.

Inomhuskameran stänger bara slutaren när den är i sekretessläge, men Pan/Tilt Cam roterar halvvägs så att kameran är riktad mot insidan av kameran. Att kunna vända kameran helt och hållet var en fin touch för integriteten.

Sarah Chaney/Recensionsnörd figur>

Rörelsespårningsfunktioner på båda kamerorna var lite svaga. Kamerorna kan förvisso ta upp rörelse, men de är alldeles för känsliga, till och med rörelsekänsligheten inställd på låg och mänsklig upptäckt är påslagen. Om du har rörelsespårning och aviseringar aktiverade, var beredd på att få massor av aviseringar.

RELATERATVarför du inte bör använda inomhuskameror

SwitchBot’s Indoor Cam säger att om du aktiverar rörelsedetektering endast för människor kommer att minska falska larm från dina husdjur eller andra icke-mänskliga föremål, men detekteringstekniken finns helt enkelt inte där just nu. Mina katter utlöste ständigt ett rörelsespårningsmeddelande, och jag skulle alltid se skärmdumpar där det stod Human Detection när det enda rörliga på bilden var en av mina katter.

Konstigt nog när jag ställde in upp en detektionszon i mitt sovrum med mänsklig detektering påslagen och rörelsekänsligheten inställd på låg, utlöste mina katter sällan en rörelsevarning. Jag riktade kameran mot ett område i rummet som mina katter var tvungna att gå igenom för att komma till en kattlåda, och kameran tog sällan skärmdumpar av icke-mänskliga rörelser.

Pan/Tilt Cam 2K kämpade lika mycket med exakt mänsklig upptäckt, och jag var tvungen att stänga av rörelsedetekteringsmeddelanden eftersom min telefon surrade varje gång en katt gick förbi kameran. Jag skulle också få rörelsedetekteringsvarningar när jag skulle fjärrjustera kameravinkeln från appen.

Eftersom den kan rotera horisontellt och vertikalt kommer SwitchBots Pan/Tilt Cam med rörelsespårningsfunktioner. När kameran låser sig på ett rörligt motiv följer den det runt i rummet tills det är borta. Den här funktionen fungerade riktigt bra, men mina katter blev lite förbannade av att höra kameran röra sig hela tiden, så jag testade den bara en kort stund.

Sarah Chaney/Recensionsnörd

Båda kamerorna är utrustade med envägs- och tvåvägsljudfunktionalitet, och det fungerar ganska bra. Det är inte fantastisk kvalitet, men varje person kan höra varandra tydligt, och det påminner om att chatta med någon på högtalartelefonen. Det finns enstaka tillfällen då du behöver någon som upprepar något, och det finns en liten försening i talet. När du avslutat tvåvägs “ring” från appen kan du fortfarande höra vad som händer i rummet och trycka på mute-knappen för att sluta höra ljudet.

Indoor Cam’s inbyggda högtalare och mikrofon var lite sämre än de på Pan/Tilt Cam, men det fungerade ändå tillräckligt bra. Personens röst som kom genom kamerans högtalare var tydligare än personen som pratade i kamerans mikrofon. Det går snabbt när du behöver kolla in dina barn eller berätta för dina husdjur att sluta slåss, men det är inte någon av kamerornas bästsäljande funktion.

Bedömning: Användbart kamerapaket, men kanske inte för alla

Indoor Security Camera Combo låter dig bunta ihop SwitchBots kameror för en liten rabatt, vilket är fantastiskt om du bara inte kan bestämma dig för vilken kamera du ska skaffa. Även om jag tror att paketet med en Indoor Cam och en Pan/Tilt Cam 2K är ett bra introduktionsalternativ för många människor, är det inte vad jag personligen skulle göra efter att ha testat dem båda.

Med Pan/Tilt Cams kan du använda dem tillsammans för att visa en livevy med fyra kameror, men du kan inte lägga till Indoor Cam till den blandningen av flera kameror. Pan/Tilt Cams har ett brett synfält, och jag skulle hellre spendera 20 USD extra på en annan Pan/Tilt Cam istället för att skaffa inomhuskameran.

Betyg: 7/10

strong> ?

 • 1 – Absolut hett sopor
 • 2 – Sorta Ljummet sopor
 • 3 – Starkt felaktig design
 • 4 – Några fördelar, många nackdelar
 • 5 – Acceptabelt ofullkomlig
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Utmärkt, men inte bäst i klassen
 • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
 • 9 – Håll käften och ta mina pengar
 • 10 – Absolute Design Nirvana

Pris: 79,98 Köp nu

Här är vad vi Gilla

 • Lätt att införliva kameror i SwitchBot-scener
 • Nattseende är supertydligt, speciellt på Pan/Tilt-kamera
 • Många praktiska funktioner till ett budgetvänligt pris

Och vad vi inte gör

 • Kameror har problem med att bara upptäcka mänskliga rörelser

  li>

 • Behöver betala för en molnlagringsprenumeration
 • Funkar bara på 2,4 GHz Wi-Fi