Spoorwegongeval in Odisha: Passagierstreindiensten worden hervat op herstelde sporen terwijl de verwoede zoektocht naar familieleden doorgaat in Balasore

0
47

Zelfs toen passagierstreinen begonnen te rijden over de plek van het treinongeluk van vrijdag in het Balasore-district van Odisha, waardoor het dorp Bahanaga op maandag een beetje normaal werd, speelden er chaotische scènes van uitzinnige familieleden die op zoek waren naar hun dierbaren. 40 kilometer verderop in het medische universiteitsziekenhuis van Balasore.

Na een enorme herstelpoging op de plaats van het ongeval in Bahanaga, werden de treindiensten door het gebied op zondagavond hervat met een aantal sindsdien passeren goederen- en passagierstreinen.

Maar tekenen van de tragedie, waarbij 275 mensen om het leven kwamen en vele anderen gewond raakten, waren nog steeds zichtbaar. In greppels aan een kant van het spoor waren beschadigde draaistellen van de bij het ongeval betrokken treinen te zien. Een deel van de machines die bij de restauratiewerkzaamheden werden gebruikt, stond er ook nog, net als kleine groepen arbeiders die het gebied opruimden en schoonmaakten.

Mis het niet | 'Lichaam van mijn zoon met mijn eigen handen verplaatst': in de overvolle gezondheidscentra van Balasore lopen de littekens diep

De sfeer in het Fakir Mohan Medical College and Hospital bleef maandag echter hectisch.

Autoriteiten in het ziekenhuis. hebben helpdesks opgezet en foto's van de doden zijn opgehangen om familieleden te helpen hun dierbaren te identificeren.

Muhammed Sarfaraz Ahmed uit Hyderabad rende van de ene toonbank naar de andere op zoek naar zijn zeven jaar oude dochter.

“Ik vond het lichaam van mijn vrouw in Bhubaneswar, maar kon mijn dochter niet vinden. Ik heb de foto's bekeken die hier worden getoond, en daar staat ze niet tussen', zei Ahmed in tranen. “Ik heb mijn vrouw in Bhubaneswar begraven voordat ik me hier naar het ziekenhuis van Balasore haastte”, voegde hij eraan toe.

Advertentie

Ahmeds vrouw Shabana en dochter Zahida reisden met de Coromandel Express van Kolkata naar Chennai. Vrijdag rond 19.00 uur botste de trein bij Bahanaga in het district Balasore op een stilstaande goederentrein. Veel van de draaistellen ontspoorden en lagen verspreid in het gebied, ook op aangrenzende sporen. Toen raakte een andere trein, de Bengaluru-Howrah Superfast Express, de draaistellen van de Coromandel, waardoor ook de draaistellen van deze trein ontspoorden. Het was India's dodelijkste treinongeluk in meer dan twee decennia.

“Ik sprak voor het laatst met mijn vrouw en dochter om 17.30 uur op 2 juni (de dag van de tragedie)”, zei Ahmed.

Opinie | Odisha-treintragedie: ontlast treinroutes voor meer veiligheid

Omdat hij zijn dochter niet had gevonden in het Balasore-ziekenhuis, zei hij dat hij snel terug zou gaan naar Bhubaneswar om haar daar weer te zoeken. “Nu vertelde iemand me dat mijn dochter mogelijk wordt opgenomen in een ziekenhuis in Bhubaneswar”, zei hij terwijl hij zich voorbereidde om te vertrekken.

Advertentie

Onder de menigte die zich had verzameld om hun dierbaren te zoeken, bevond zich een groep mensen uit het dorp Matkara in de wijk Dumka in Jharkhand. Vijf van hun vrienden en familieleden zijn vermist sinds het ongeval.

De vijf waren op weg naar Chennai, waar ze werkten als dagloonarbeiders, zei een lid van de groep, Betka Marandi, wiens zoon Suklal onder de vermisten was.

Sukhlal Kisku, die ook was deel uitmaakte van de groep, zei dat zijn familielid Munshi ook niet gevonden kon worden en dat de foto's van geen van de vijf vermiste jongeren uit zijn dorp in het ziekenhuis waren.

Ook op zoek naar een familielid tussen de foto's was Md Nizamuddin uit Purnia in Bihar. Hij drukte zijn gevoel van hulpeloosheid uit en zei: “Mijn familielid Bhikhari Sheikh was op reis met zijn twee zonen, Tafsir en Tausif. We hebben de twee lichamen van de zonen gevonden, maar Bhikhari wordt vermist. Ik weet niet wat ik moet doen.”

Volgens de autoriteiten zijn sinds het treinongeluk 22 passagiers overleden in het Balasore Medical College Hospital. Maar liefst 451 werden gewond binnengebracht, van wie velen vertrokken nadat ze eerstelijnszorg hadden gekregen. Het aantal passagiers dat in het ziekenhuis werd opgenomen bedroeg 294, van wie er 27 nog in het ziekenhuis verbleven terwijl de meeste anderen waren ontslagen.

Advertentie uitgelegd | Odisha treinongeluk: wat is het 'interlocking'-systeem, een verandering die tot de crash heeft geleid?

In een speciaal initiatief dat maandag werd aangekondigd en gericht is op het helpen van mensen die op zoek zijn naar hun dierbaren, verspreidden de Spoorwegen samen met de regering van Odisha online links waarmee een lijst van passagiers die in verschillende ziekenhuizen zijn opgenomen en foto's van overleden passagiers kunnen worden geraadpleegd.< /p>

Gratis hulplijnnummers waren al ingesteld door de Spoorwegen.

Lees ook

Vrouw meegenomen om 'Kerala Story' te zien door BJP's Pragya Thakur ' weglopen met ma…

Cycloon Biparjoy zal vandaag waarschijnlijk uitgroeien tot een zware cycloon

Geweld in Manipur: moeder, zoon van drie gevreesde doden bij aanval van menigte op …

Brug over Ganga 'stort' in, zegt Bihar geplande sloopAdvertentie

Er is ook een hulplijn om de gemeentelijke commissaris te bereiken Kantoor in Bhubaneswar, dat ook voorzieningen biedt voor voertuigen om familieleden van de slachtoffers van het treinongeluk naar ziekenhuizen of mortuaria te brengen.