Rogue elefant Arikomban fanget igjen, denne gangen i Tamil Nadu

0
47

Den vandrende brosme Arikomban ble, etter en jakt som varte i over en måned, beroliget og tatt til fange i morgentimene mandag. Dyret, kjent for sin forkjærlighet for ris, rasjonsbutikker og skape kaos, ble funnet i landsbyen Chinnamanur i Chinnamanur-blokken i Theni-distriktet, nær grensen til Kerala, og mandag kveld var prosessen i gang for å flytte det til et skogområde i nærheten av Tirunelveli, ca. 200 km unna.

Den tidlige morgenoperasjonen av et firemanns veterinærteam, utstyrt med beroligende midler, var ikke planlagt, selv om de var godt forberedt. De ventet på at den 35 år gamle elefanten skulle dukke opp fra det kuperte skogsområdet til et flyområde. Da brosmeen endelig ble oppdaget rundt klokken 03.00 utenfor skogområdet, sprang teamet dyret og ga to doser bedøvelse. I løpet av få øyeblikk ble Arikomban bedøvet.

Les også | Beroligende midler, radiohalsbånd og fire trente Kumkis: Arikombans første dag i fangenskap

Etter at Tamil Nadu-sjefsminister MK Stalin beordret skogoffiserer og distriktsadministrasjonen til å prioritere sikkerheten til publikum, hadde ressurser blitt samlet fra flere dyrereservater – inkludert Kumki-elefantene Suyambu, Udhayan og Muthu fra Cumbum skogskontor og et veterinærteam – for å berolige elefanten og laste den inn i en spesialdesignet skogsavdelingsbil.

Fangsten ble imidlertid utført under et likklede av hemmelighold av flere grunner, inkludert bekymringer for sikkerheten til både dyret og lokalbefolkningen , og muligheten for en trussel fra folk hvis de får vite om det neste stedet hvor elefanten skal slippes ut.

Det var etter en kjennelse fra Kerala High Court den 29. april at Arikomban ble flyttet til Periyar Tiger Reserve (PTR). Men elefanten tok seg til Cumbum by en måned senere, noe som skapte oppsikt blant lokalbefolkningen og førte til og med til døden til en sikkerhetsoffiser. Arikomban skapte kaos i Cumbum by, skadet tre personer, skadet kjøretøy og tvang distriktsmyndighetene til å pålegge seksjon 144, som begrenser innbyggerne fra å gå utendørs.

S Anand, visedirektør for Srivilliputhur Megamalai Tiger Reserve, sa at elefanten ble fanget mellom klokken 03.00 og 04.00. Et team på over 200 skogavdelingspersonell ble utplassert for operasjonen og elefantens bevegelse ble sporet via en radiohalsbånd. Et spesielt kontrollrom er satt opp ved Cumbum skogsområdekontor, og satellittteknologi hjalp myndighetene med å gjøre sporingen nøyaktig i sanntid mellom kontrollrommet og offiserer og skogvoktere på bakken.

Don&#039 ;t frøken | Sajid Yahiya kunngjør film basert på den useriøse elefanten Arikombans liv; opptakene starter i oktober

Da skogavdelingen diskret planla å løslate elefanten i nærheten av Kalakkad Mundanthurai tigerreservat, omtrent 200 km unna der den ble fanget, ventet flere begjæringer fra dyreelskere på åpningstider for høring for Madurai-benken i Madras høyesterett.

Annonse < p>Topp skogfunksjonærer i Tamil Nadu sa at populariteten til elefanten gjør jobben deres vanskeligere ettersom det er en enestående offentlig interesse for bevegelsen.

 

Arikomban, den useriøse elefanten, som har terrorisert fjellområder i Keralas Idukki-distrikt. (Ekspressbilde av Jomon George)

Brønden ble først tatt til fange og flyttet til Periyar Tiger Reserve den 29. april. Da den ankom Cumbum rundt kl. 04.00 den 4. mai, hadde den reist omtrent 40 km på fire dager fra Chuliyur-området, ved foten av Meghamalai Wildlife Sanctuary.

Les også

Bro over Ganga 'kollapser', Bihar sier planlagt riving

Kvinne tatt for å se “Kerala Story” av BJPs Pragya Thakur ' flykter med ma…

Etter «unngåelsesbud», plakater som ber muslimske handelsmenn om å legge ned butikker…

Odisha-togtragedie Live-oppdateringer: CBI begynner å undersøke Balasore-tog a..

Etter å ha vandret gjennom skogområdene i Kerala og Tamil Nadu, våget Arikomban seg inn i menneskelige bosetninger igjen, noe som førte til et forbud mot innreise for turister ved Meghamalai. Spørsmålet om elefantens fangst, og dens skjebne, har blitt hørt av Kerala og Madras High Courts i flere høringer om forskjellige begjæringer fra enkeltpersoner som motsetter seg og støtter den useriøse brosmeen.