Review SwitchBot binnencamera's: veel functies, maar ze zijn niet allemaal geweldig

0
46

Beoordeling: 7/10 ?

 • 1 – Absoluut hete rotzooi
 • 2 – Een beetje lauwe rotzooi
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • < li>5 – Aanvaardbaar imperfect

 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn klasse
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Hou je mond en pak mijn geld
 • 10 – Absoluut ontwerp Nirvana

Prijs: 79,98 strong> Nu kopen

Sarah Chaney/Review Geek

Voor slechts $ 80 voor twee beveiligingscamera's, SwitchBot heeft nogal wat functies. Sommige van die functies werken fantastisch, zoals nachtzicht, en andere haperen, zoals het volgen van menselijke bewegingen.

SwitchBot's Indoor Security Camera Combo lijkt te mooi om waar te zijn, maar nadat ik deze twee camera's de afgelopen maanden heb getest, kan ik je verzekeren dat het niet zo lang is als je niet geïnteresseerd in bewegingsdetectie alleen door mensen.

Momenteel zou Wyze de grootste concurrent zijn voor de binnencamera's van SwitchBot, maar Wyze heeft een aantal twijfelachtige beslissingen genomen met betrekking tot de kwetsbaarheden van zijn camera's. Daarom kan Review Geek Wyze (of eufy) camera's niet meer aanbevelen, en waarom het opwindend is dat SwitchBot's Indoor Cam en Pan/Tilt Cam 2K het potentieel lijken te hebben om goede vervangende kandidaten zijn.

Op zichzelf is de Indoor Cam te koop voor $ 29,99 en de Pan/Tilt Cam 2K voor $ 49,99. Als je ze samen koopt in de Indoor Security Combo, is het totaal eigenlijk niet anders, maar zie je meestal een korting ter plaatse. Op dit moment kost de Security Combo $ 71,99. Vervolgens kunt u een optionele cloudabonnementsservice toevoegen voor een extra maandelijks of jaarlijks bedrag, maar daarover later meer.

Voor het grootste deel is alles wat SwitchBot over deze twee camera's adverteerde juist. De videokwaliteit is geweldig, het nachtzicht was beter dan ik had verwacht, en het is gemakkelijk om de camera's in SwitchBot-scènes op te nemen en te automatiseren wanneer ze worden in- en uitgeschakeld. Het grootste probleem dat ik had met de camera's waren hun bewegingsdetectiemogelijkheden, vooral wanneer ik detectie van alleen mensen had ingeschakeld en ze mijn katten nog steeds aan het oppakken waren.

Dat gezegd hebbende, die technologie is moeilijk om goed te krijgen en het is mogelijk om deze in de loop van de tijd te verbeteren met firmware-upgrades. Er waren een heleboel andere dingen die ik geweldig vond aan deze camera's, dus zonder verder oponthoud, laten we erop ingaan!

Specs

SwitchBot Indoor Cam

 • Weerbestendigheid: Alleen voor gebruik binnenshuis
 • Resolutie: 2K
 • Slimme detectie: Motion, Human, Motion tracking
 • Nachtzicht: Acht ingebouwde -in infrarood LED's (32.8ft)
 • Microfoon/luidspreker: Eenrichtings- en tweerichtingsaudio
 • FOV: 360º H, 115º V
 • Opslag: Lokaal, Cloud (betaald), microSD-kaart (tot 256 GB, niet inbegrepen)
 • Connectiviteit: 802.11 b/g/n (2,4 GHz)
 • Slimme integratie: Alexa, Google Assistant

< p>

 

SwitchBot Pan/Tilt Cam 2K

 • Werkomgeving: 5ºF~113ºF/-15ºC~45℃;≤95% RV
 • Resolutie: 1080p
 • Slimme detectie: Beweging, Menselijk
 • Nachtzicht: Infrarood
 • Microfoon/Luidspreker: Eenrichtings- en tweeweg audio
 • FOV: 130º
 • Opslag: Lokaal, Cloud (betaald), microSD-kaart (tot 128GB , niet inbegrepen)
 • Connectiviteit: 802.11 b/g/n (2,4 GHz)
 • Slimme integratie: Alexa, Google Assistent

Bouwkwaliteit en ontwerp

Beide camera's, evenals veel van de andere producten van SwitchBot, zijn erg licht. Een van de manieren waarop SwitchBot zijn producten tegen zo'n lage prijs kan verkopen, is omdat het geen zwaardere, eersteklas materialen gebruikt. Dat gezegd hebbende, voelen de producten niet noodzakelijkerwijs goedkoop of slecht gebouwd aan, maar gewoon licht.

Sarah Chaney/Review Geek

De Pan/Tilt Cam 2K heeft een horizontale hoek van 360 graden en een verticale hoek van 115 graden, waardoor je bijna alles in een grote kamer kunt zien. Je kunt de camera alleen binnenshuis gebruiken, maar je kunt hem wel op een dressoir zetten, met dubbelzijdig plakband op een ondergrond plakken of ondersteboven aan je plafond hangen.

De Indoor Cam van SwitchBot staat stil met een groothoeklens van 130 graden, dus je kunt hem maar in één richting richten, maar je kunt behoorlijk wat zien. Hij is superklein en wordt geleverd met een standaard die je kunt bevestigen als je hem wat extra hoogte wilt geven. Anders kunt u de camera eenvoudig op een vlakke ondergrond plaatsen of aan het plafond bevestigen.

Sarah Chaney/Review Geek

Met beide camera's kunt u bestanden lokaal opslaan via een microSD-kaart of virtueel via een betaald cloudabonnement, waarmee gebeurtenissen van de afgelopen 30 dagen kunnen worden opgenomen. De Indoor Cam ondersteunt een microSD-kaart van maximaal 128 GB, terwijl de Pan/Tile Cam 2K een microSD-kaart van 256 GB ondersteunt. Als u kiest voor een betaald cloudabonnement, zijn er drie opties:

 • Standaardabonnement voor één camera ($ 4,99/maand of $ 49,90/jaar)
 • Premiumabonnement voor twee camera's ($ 7,99/maand, of $ 79,90/jaar)
 • Gezinsabonnement voor drie camera's ($ 9,99/maand, of $ 99,90/jaar)

Setup & De app gebruiken

Alle producten van SwitchBot zijn supereenvoudig in te stellen en deze twee beveiligingscamera's zijn niet anders. U downloadt de SwitchBot-app (Android/iOS), selecteert uw apparaat in de in-app-menu's en toont vervolgens een unieke QR-code aan de cameralens om de camera aan de app te koppelen.

Zodra je de camera's hebt gekoppeld, zie je ze verschijnen als afzonderlijke pictogrammen in het startscherm van de app. Wanneer u op het pictogram van de camera tikt, wordt er automatisch een scherm geopend waarin u kunt zien wat er in de cameraweergave te zien is, evenals het tabblad Gebeurtenissen.

Afhankelijk van welke camera je hebt, zie je verschillende tabbladen onder aan het scherm en verschillende opties in het instellingenmenu. De Pan/Tilt Cam 2K heeft in totaal vier tabbladen: Gebeurtenissen, Richting, Functies en Afspelen. De Indoor Cam heeft slechts drie tabbladen: Gebeurtenissen, Functies en Afspelen.

GERELATEERDEen beveiligingscamera kiezen

Tussen de twee camera's zijn het tabblad Gebeurtenissen en het tabblad Afspelen hetzelfde. Op het tabblad Gebeurtenissen worden de laatste schermafbeeldingen van gebeurtenissen met bewegingsdetectie weergegeven en op het tabblad Afspelen kunt u opgeslagen opnamen en schermafbeeldingen, cloudvideo's en microSD-kaartvideo's bekijken.

Op het tabblad Functies van de Indoor Cam vindt u snelle schakelaars voor de privacymodus, nachtzicht en bewegingsdetectie. Op de Pan/Tilt Cam 2K heeft het tabblad Functies snelle schakelaars voor diezelfde drie opties, evenals Geluidsalarm en Beweging volgen. De Pan/Tilt Cam kan horizontaal en verticaal draaien via de richtingspijlen op het tabblad Richting.

Weergave op volledige grootte in-/uitschakelen Volledig scherm afsluiten Bekijk in volledig scherm #1 van 5Vorige dia
Sarah Chaney/Review GeekNext Slide Vorige Slide Sarah Chaney/Review GeekNext Slide Vorige Slide
Sarah Chaney/Review GeekNext Slide Vorige Slide
Sarah Chaney/Review GeekNext Slide Vorige Slide
Sarah Chaney/Review GeekNext Slide

Wanneer u de privacymodus inschakelt, schakelt de Pan/Tilt Cam zichzelf in om het zicht op uw huis volledig te blokkeren en sluit de Indoor Cam gewoon de camerasluiter. Door op de knop Nachtmodus te tikken, kunt u kiezen tussen de opties Auto, Aan of Uit, en door op Bewegingsdetectie of Beweging volgen te tikken, wordt de functie in- en uitgeschakeld. De knop Geluidsalarm op de Pan/Tilt Cam laat het alarm onmiddellijk afgaan om iedereen af ​​te schrikken die er niet hoort te zijn.

Als u op het instellingenpictogram in de rechterbovenhoek tikt, heeft u meer controle over bepaalde functies, zoals bewegingsdetectie en volggevoeligheid, vooraf ingestelde punten, detectiezones, bediening voor tweerichtingsgesprekken en waarschuwingsmeldingen. De Indoor Cam heeft minder instellingen om mee te rotzooien omdat hij niet zoveel kan als de Pan/Tilt Cam, maar je kunt nog steeds aanpassen wat belangrijk is.

In het basisinstellingenmenu van de Indoor Cam kun je het opname-indicatielampje en nachtzicht in- en uitschakelen, het videoscherm omdraaien of het tijdwatermerk verwijderen en kiezen tussen eenrichtings- of tweerichtingsaudio. Vervolgens kunt u uw mobiele en e-mailmeldingen personaliseren, verbinding maken met Google Assistant of Alexa, een SwitchBot-tag koppelen met uw camera via NFC en de firmware van de camera bijwerken.

Weergave op volledige grootte in-/uitschakelen Volledig scherm afsluiten Bekijken in Volledig scherm #1 van 7Vorige dia
Sarah Chaney/Review GeekVolgende dia Vorige dia
Sarah Chaney/Review GeekNext Slide Vorige Slide
Sarah Chaney/Review GeekNext Slide Vorige Slide
Sarah Chaney/Review GeekNext Slide Vorige Slide
Sarah Chaney/Review GeekNext Slide Vorige Slide
Sarah Chaney/Review GeekNext Slide Vorige Slide
Sarah Chaney/Review GeekNext Slide

Binnen de bewegingsdetectie-instellingen op het scherm van de Indoor Cam kunt u deze in- en uitschakelen, de gevoeligheid aanpassen tussen laag, gemiddeld en hoog, menselijke detectie inschakelen en een detectiezone instellen. Wanneer u een nieuwe detectiezone instelt, kunt u een vierkant binnen het gezichtsveld van uw camera slepen en de grootte wijzigen, waarna de camera alleen beweging binnen dat vierkant detecteert. Dit was ongelooflijk nuttig omdat de bewegingsregistratiemogelijkheden van deze camera's niet geweldig zijn, maar daarover later meer.

Behalve de Detection Zone-functie, alle bovengenoemde instellingen is ook te vinden op de Pan/Tilt Cam. Met de Pan/Tilt Cam kun je ook op elk moment de sterkte van je wifi-signaal zien, hoewel het vermeldenswaard is dat je momenteel alleen verbinding kunt maken via 2,4 GHz-banden. Het menu Basisinstellingen van deze camera biedt ook de mogelijkheid om uw rotatiehoeken opnieuw te kalibreren en antiflikkering in te stellen op 50 Hz of 60 Hz, wat helpt bij hoe vloeiend het bewegende beeld eruitziet.

In plaats van detectiezones op de Indoor Cam heeft de Pan/Tilt Cam vooraf ingestelde punten. U kunt maximaal vier vooraf ingestelde punten instellen, vergelijkbaar met hoe u een detectiezone instelt. U draait uw camera naar de gewenste positie en hoek en tikt op Opslaan om een ​​vooraf ingesteld punt te vormen. U kunt een vooraf ingesteld punt gebruiken als een actie in SwitchBot-scènes, zoals de camera naar uw voordeur laten draaien als een vooraf ingesteld punt wanneer een specifieke contactsensor beweging detecteert in de buurt van dat gebied.

Over het algemeen is de app eenvoudig te gebruiken en zijn er veel manieren om uw camera's aan uw behoeften aan te passen. Elke keer dat ik de app zou openen om de camera's thuis of onderweg te controleren, laadden ze snel op en had ik nooit grote verbindingsproblemen. Een paar keer opende ik de app en kreeg ik een foutmelding bij het weergeven van de live feed, maar ik hoefde alleen maar de app te sluiten en opnieuw te openen om het probleem op te lossen.

Videokwaliteit en responsiviteit

SwitchBot’s Indoor Cam is uitgerust met 1080p HD-resolutie. Aangezien veel camera's alleen een resolutie van 720p hebben, denk ik dat de resolutie van 1080p indrukwekkend is, vooral voor de prijs. Je kunt geen scherp gedefinieerde lijnen zien, maar alles ziet er duidelijk genoeg uit om door de cameralens te worden geïdentificeerd. Over het algemeen is de videokwaliteit redelijk, maar iets slechter dan die van de andere camera, vooral omdat de Pan/Tilt Cam 2K een beter diafragma heeft en meer licht doorlaat.

GERELATEERDIk ben ziek van slimme beveiligingscamera's, hier is waarom < p>Tussen de twee camera's is de Pan/Tilt Cam 2K beter in het bekijken van de omgeving in het donker. De infrarood-LED's in de binnencamera zijn gewoon niet zo krachtig en het beeld wordt behoorlijk wazig. De Pan/Tilt Cam is uitgerust met acht infrarood LED-lampen waardoor nachtzichtvideo er bijna beter uitziet dan video die overdag is vastgelegd.

Sarah Chaney/Review Geek

Toen ik de Pan/Tilt Cam voor het eerst gebruikte, maakte ik me een beetje zorgen over hoe mensen en objecten eruit zagen als de camera bewoog. Het was bijna alsof een persoon zou bewegen, maar hun vage dubbele schaduw bleef slechts een paar seconden staan ​​voordat ze verdwenen. Toen ik de instelling voor antiflikkering op 60 Hz zette, gebeurde dit niet meer, en de vertraging tussen het moment waarop er iets zou gebeuren en het moment waarop ik het op de camera zou zien, nam af.

De pan/tilt-camera beschikt ook over functies een high-end CMOS-beeldsensor en heeft zogenaamd betere AI-detectie dan zijn 1080p-voorganger. Hoewel ik de Pan/Tilt Cam 1080p niet heb uitgeprobeerd, kan ik me niet voorstellen hoe bewegingsdetectie slechter zou kunnen zijn dan met de 2K-versie.

Privacymodus, Motion Tracking en andere functies

Omdat mensen uit privacyoverwegingen huiverig zijn om camera's in huis te hebben, is het fijn dat beide SwitchBot-camera's zijn uitgerust met een speciale knop voor de privacymodus. U kunt gedurende de dag bepaalde tijden instellen waarop elke camera automatisch naar de privacymodus gaat, of u kunt deze gewoon handmatig schakelen.

De Indoor Cam sluit zijn sluiter alleen in de privacymodus, maar de Pan/Tilt Cam draait half rond zodat de camera naar de binnenkant van de camera gericht is. De mogelijkheid om de camera volledig om te draaien was een leuke bijkomstigheid voor de privacy.

Sarah Chaney/Review Geek

Motion-tracking-functies op beide camera's waren een beetje flauw. De camera's zijn zeker in staat om beweging op te vangen, maar zijn veel te gevoelig, zelfs bewegingsgevoeligheid staat op laag en menselijke detectie staat aan. Als je bewegingsregistratie en meldingen hebt ingeschakeld, wees dan voorbereid op het ontvangen van heel veel meldingen.

GERELATEERDWaarom je geen binnencamera's zou moeten gebruiken

SwitchBot's Indoor Cam zegt dat het inschakelen van bewegingsdetectie voor alleen mensen het aantal valse alarmen van uw huisdieren of andere niet-menselijke objecten zal verminderen, maar de detectietechnologie is er nu gewoon niet. Mijn katten activeerden constant een bewegingsregistratiemelding en ik zag altijd screenshots met de tekst Menselijke detectie terwijl het enige bewegende ding op de foto een van mijn katten was.

Vreemd genoeg, toen ik instelde Door een detectiezone in mijn slaapkamer in te stellen met menselijke detectie ingeschakeld en bewegingsgevoeligheid ingesteld op laag, activeerden mijn katten zelden een bewegingswaarschuwing. Ik had de camera gericht op een deel van de kamer waar mijn katten doorheen moesten lopen om bij een kattenbak te komen, en de camera legde zelden niet-menselijke bewegingsscreenshots vast.

De Pan/Tilt Cam 2K had net zo veel moeite met nauwkeurige menselijke detectie, en ik moest de meldingen voor bewegingsdetectie uitschakelen omdat mijn telefoon zoemde elke keer dat er een kat langs de camera liep. Ik zou ook bewegingsdetectiewaarschuwingen ontvangen wanneer ik de camerahoek op afstand zou aanpassen vanuit de app.

Omdat hij horizontaal en verticaal kan draaien, wordt de Pan/Tilt Cam van SwitchBot geleverd met mogelijkheden voor het volgen van bewegingen. Wanneer de camera een bewegend onderwerp vastlegt, volgt hij het door de kamer totdat het weg is. Deze functie werkte heel goed, maar mijn katten raakten een beetje in paniek toen ze de camera constant hoorden bewegen, dus ik heb het maar een korte tijd getest.

Sarah Chaney/Review Geek

Beide camera's zijn uitgerust met eenrichtings- en tweerichtingsaudiofunctionaliteit en het werkt redelijk goed. Het is geen geweldige kwaliteit, maar iedereen kan elkaar duidelijk horen en het doet denken aan een gesprek met iemand via de luidspreker. Er zijn af en toe momenten waarop je iemand nodig hebt om iets te herhalen, en er is een kleine vertraging in de spraak. Nadat u het tweerichtingsgesprek ” vanuit de app kun je nog steeds horen wat er in de kamer gebeurt en druk je op de mute-knop om het geluid te stoppen.

De ingebouwde luidsprekers en microfoon van de Indoor Cam waren iets slechter dan die van de Pan/Tilt Cam, maar hij werkte nog steeds goed genoeg. De stem van de persoon die door de luidsprekers van de camera kwam, was duidelijker dan die van de persoon die in de microfoon van de camera sprak. Het volstaat in een mum van tijd wanneer u bij uw kinderen moet inchecken of uw huisdieren moet vertellen dat ze moeten stoppen met vechten, maar het is niet de best verkochte functie van beide camera's.

Voordeel: handige camerabundel, maar misschien niet voor iedereen

Met de Indoor Security Camera Combo kun je de camera's van SwitchBot bundelen voor een kleine korting, wat geweldig is als je gewoon niet kunt beslissen welke camera je moet kopen. Hoewel ik denk dat de bundel van een Indoor Cam en een Pan/Tilt Cam 2K een geweldige introductieoptie is voor veel mensen, is het niet wat ik persoonlijk zou doen nadat ik ze allebei heb getest.

Met de Pan/Tilt Cams kun je ze samen gebruiken om een ​​livebeeld met 4 camera's weer te geven, maar je kunt de Indoor Cam niet toevoegen aan die mix van meerdere camera's. De Pan/Tilt Cams hebben een breed gezichtsveld en ik geef liever $ 20 extra uit aan een andere Pan/Tilt Cam in plaats van de Indoor Cam te kopen.

Beoordeling: 7/10

strong> ?

 • 1 – Absoluut hete rotzooi
 • 2 – Een beetje lauw afval
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele pluspunten, veel nadelen
 • 5 – Aanvaardbaar onvolmaakt
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn klasse
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Zwijg en pak mijn geld
 • 10 – Absoluut ontwerp Nirvana

Prijs: 79,98 Nu kopen

Dit is wat we Zoals

 • Gemakkelijk om camera's op te nemen in SwitchBot-scènes
 • Nachtzicht is superhelder, vooral op Pan/Tilt-camera
 • Veel handige functies voor een budgetvriendelijke prijs

En wat we niet doen

 • Camera's hebben moeite met het detecteren van alleen menselijke beweging
 • Moet betalen voor een cloudopslagabonnement
 • Werkt alleen op 2,4 GHz Wi-Fi