Plan över Washington får militärjet att klättra; senare kraschar i Virginia

0
30

Ett egensinnigt och svarslöst affärsplan som flög över landets huvudstad på söndagseftermiddagen fick militären att klämma in ett stridsflygplan innan planet kraschade i Virginia, sa tjänstemän. Jaktflygplanet orsakade en hög ljudbom som hördes över huvudstadsregionen.

Federal Aviation Administration säger att Cessna Citation lyfte från Elizabethtown, Tennessee, på söndagen och var på väg mot Long Islands MacArthur Airport. Oförklarligt nog vände planet över New Yorks Long Island och flög en rak väg ner över DC innan det kraschade över bergig terräng nära Montebello, Virginia, runt 15.30.

Det var inte omedelbart klart varför planet inte svarade, varför den kraschade eller hur många personer som fanns ombord.

En amerikansk tjänsteman bekräftade för The Associated Press att militärjetplanet hade krånglat för att svara på det lilla planet, som senare kraschade. Tjänstemannen var inte auktoriserad att offentligt diskutera detaljer om den militära operationen och talade på villkor att han var anonym.

Flygspårningsplatser visade att jetplanet drabbades av en snabb nedstigning i spiral och sjönk vid ett tillfälle med en hastighet av mer än 30 000 fot per minut innan den kraschade i St. Mary’s Wilderness.

North American Aerospace Defense Command sa senare i ett uttalande att F-16 var auktoriserad att färdas i överljudshastigheter, vilket orsakade en ljudboom.

“Under den här händelsen använde NORAD-flygplanet även bloss – som kan ha varit synliga för allmänheten – i ett försök att väcka uppmärksamhet från piloten”, heter det i uttalandet. “Backlor används med största hänsyn till säkerheten för det avlyssnade flygplanet och människor på marken. Flaskor brinner ut snabbt och fullständigt och det är ingen fara för människorna på marken när de utmatas.”

Virginia State Police sa att poliser underrättades om den potentiella kraschen strax före klockan 16.00. Polisen arbetade fortfarande med att hitta planet på söndagskvällen men hade inte lyckats hitta olycksplatsen, säger polisens talesperson Corinne Geller.

Planet som kraschade var registrerat hos Encore Motors of Melbourne Inc. John Rumpel, som driver företaget, berättade för The New York Times att hans dotter, 2-åriga barnbarn, hennes barnflicka och piloten var ombord på planet. De var på väg tillbaka till sitt hem i East Hampton, på Long Island, efter att ha besökt hans hus i North Carolina, sa han.

En kvinna som identifierade sig som Barbara Rumpel, som är listad som VD för företaget i Melbourne, Florida, sa att hon inte hade några kommentarer på söndagen när den nåddes av Associated Press.

Annons

USA:s president Joe Biden spelade golf på Joint Base Andrews runt den tid då stridsflygplanet lyfte. Anthony Guglielmi, talesperson för US Secret Service, sa att händelsen inte hade någon inverkan på presidentens rörelser på söndagen. Biden spelade golf på militärbasen i Maryland med sin bror på eftermiddagen.

Läs även

En båt med 180 rohingyaflyktingar försvann. Ett frenetiskt telefonsamtal hjälp…

< /figure>Kollaps av större damm i södra Ukraina utlöser en nödsituation när Moskva…

Indien är en levande demokrati, åk till Delhi och se själv: Vita huset

Nepal Oppn anklagar premiärministern för att “sälja ut” till Indien vid återkomsten, Högsta domstolens sta…

En tjänsteman i Vita huset sa: “The Presidenten informerades om händelsen. Ljudet från det auktoriserade DOD-flygplanet var svagt vid JBA.” Pentagon och DC Air National Guard svarade inte omedelbart på förfrågningar om kommentarer på söndagen.