Palestijnse peuter neergeschoten door Israëlische troepen op Westelijke Jordaanoever sterft aan verwondingen

0
32

Een Palestijnse peuter die vorige week werd neergeschoten door Israëlische troepen op de bezette Westelijke Jordaanoever is overleden aan zijn verwondingen, meldden Israëlische ziekenhuisfunctionarissen maandag.

Mohammed al-Tamimi werd neergeschoten in het hoofd afgelopen donderdag in de buurt van zijn dorp Nebi Saleh terwijl hij met zijn vader in een auto reed. Hij werd met een luchtbrug naar het Israëlische Sheba-ziekenhuis gebracht, waar de dood van de tweejarige jongen werd aangekondigd.

Lees ook | Spanningen lopen op rond heiligdom Jeruzalem na raketten Syrië

Het Israëlische leger heeft gezegd dat soldaten het vuur openden nadat schutters in het gebied schoten op een nabijgelegen Joodse nederzetting.

Maar de vader van de jongen, Haitham al- Tamimi vertelde AP dat hij net zijn zoon in de auto had vastgemaakt en dat ze op weg waren naar een oom toen de kogel insloeg. De vader werd ook neergeschoten en behandeld in een Palestijns ziekenhuis.

Het Israëlische leger heeft een onderzoek geopend naar het incident.

Rechtersorganisaties zeggen echter dat dergelijke onderzoeken zelden leiden tot vervolging of disciplinaire maatregelen tegen soldaten.

De schietpartij was het meest recente bloedvergieten. in een meer dan een jaar durende golf van geweld op de bezette Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem. Die gevechten zijn toegenomen sinds de nieuwe extreemrechtse regering van Israël eind december aantrad.

Advertentie

Dit jaar zijn in de twee gebieden bijna 120 Palestijnen gedood, waarvan bijna de helft lid is van gewapende militante groeperingen, volgens een telling van AP. Het leger zegt dat het aantal militanten veel hoger is. Maar ook jongeren die stenen gooien en mensen die niet betrokken zijn bij geweld zijn gedood.

Ondertussen hebben Palestijnse aanvallen gericht op Israëli's in die gebieden minstens 21 mensen gedood.

Israël veroverde de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem, samen met de Gazastrook, in de oorlog in het Midden-Oosten van 1967. Palestijnen zoeken deze gebieden voor een toekomstige staat.

Lees ook

Een boot met 180 Rohingya vluchtelingen verdwenen. Een hectisch telefoontje helpt…

VS zegt de situatie nauwlettend in de gaten te houden nadat de SFO-vlucht van Air India is mislukt… .jpg?resize=450,250″ />

Kooldioxidegehalte bereikt nieuw record, nu meer dan 50% hoger dan pre-i…

Schietpartij bij eindexamen middelbare school Virginia: 2 doden 5 gewonden als schutter o…Advertentie

Ongeveer 700.000 Israëli's wonen nu in nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem. Het grootste deel van de internationale gemeenschap beschouwt deze nederzettingen als onwettig of als obstakels voor vrede.