Pakistanska talibaner hävdar attack i nordväst som lämnade två soldater, två militanter döda

0
43

De pakistanska talibanerna tog på sig ansvaret för en attack i nordvästra Pakistan som lämnade två soldater och två militanter döda.

Armén sade i ett uttalande att militanta öppnade eld mot en säkerhetskontroll på lördagskvällen i Jani Khel. området i Bannu-distriktet i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen, vilket ledde till en skottlossning med pakistanska trupper. En sökoperation pågick för att spåra militanterna bakom attacken.

Talibans talesman Mohammad Khorasani sa i ett uttalande på gruppens hemsida att gruppen genomförde den “gemensamma attacken” i samarbete med en annan fraktion av pakistanska talibanerna, Hafiz Gul Bahadur-gruppen. Den militanta gruppen har tagit avstånd från talibanerna, även känd som TTP, och genomfört attacker självständigt.

De pakistanska talibanerna är en separat grupp men är allierade med Afghanistantalibanerna, som tog över Afghanistan i augusti 2021, efter tillbakadragandet av amerikanska och NATO-styrkor från landet.

Läs också

Domstolen beslutar att Pakistan Tehreek ska släppas omedelbart -e-Insaf vice ordförande …

Pakistans chef för luftfartsorganet kritiserar flygplatssäkerhetsbyråer för 'haras…

Lahore HC bekräftar förre Pak:s premiärminister Imran Khans borgen i mordfall

Den pakistanska regeringens skuld ökar till 58,6 biljoner Rs

Upptagandet förstärktes TTP. De avslutade ensidigt ett avtal om vapenvila med den pakistanska regeringen i november och har sedan dess intensifierat sina attacker i landet.