Overlopers van ex-Pakistan premier Imran Khan's partij vormen nieuwe outfit

0
37

Een groep voormalige provinciale wetgevers die ex-premier Imran Khan‘s Pakistaanse partij Tehreek-e-Insaf verliet vanwege de aanslagen van 9 mei op gevoelige militaire installaties en overheidsgebouwen, op Maandag dreef een nieuwe outfit genaamd de “Democraten.” De voormalige minister van Binnenlandse Zaken van de provincie Punjab, Hashim Dogar, die vorige maand Khan's PTI verliet, leidt deze groep, waartoe ook voormalig minister van Onderwijs dr. Murad Raas behoort.

Er was geen duidelijkheid over of dit outfit zal zich aansluiten bij enkele van de grotere politieke partijen zoals de Pakistan Muslim League-Nawaz (PML-N) of de Pakistan People's Party (PPP).

Er is ook geen informatie over de vraag of de “Democraten” is van plan zich te registreren bij de verkiezingscommissie van Pakistan.

“Eén ding is duidelijk, dat de Democraten zullen blijven optreden als oppositie tegen de regerende Pakistaanse Democratische Beweging (PDM)”, zei Raas tegen de krant Dawn.

Op 9 mei braken gewelddadige protesten uit. nadat paramilitaire Rangers de 70-jarige Khan, de voorzitter van PTI, hadden gearresteerd vanuit het Hooggerechtshof van Islamabad in verband met een corruptiezaak.

Khan's partijmedewerkers vernielden een dozijn militaire installaties, waaronder het Lahore Corps Commander House, de Mianwali vliegbasis en het ISI-gebouw in Faisalabad als reactie op zijn arrestatie.

De menigte bestormde ook het legerhoofdkwartier ( GHQ) voor het eerst in Rawalpindi.

Advertentie

Duizenden aanhangers van Khan werden gearresteerd na het geweld dat het machtige leger beschreef als een “donkere dag” in de geschiedenis van het land.

p>

Het harde optreden dat na de gewelddadige protesten van 9 mei werd gelanceerd, heeft PTI in een diepe existentiële crisis gebracht, waarbij tientallen belangrijke partijleiders dagelijks de partij verlaten.

Khan zei maandag dat Pakistanen in de “donkere middeleeuwen” terwijl de autoriteiten de wet van nazi-Duitsland gebruikten om zijn aanhangers te bestraffen terwijl het Hooggerechtshof stil bleef.

Advertentie LEES OOK | Parvez Elahi, de president van de Pakistaanse partij Tehreek-e-Insaf, is opnieuw gearresteerd. gescheiden wegen.

Tot nu toe hebben meer dan 100 leiders en voormalige wetgevers PTI verlaten, waarbij de Pakistaanse wetshandhavingsinstanties meer dan 10.000 arbeiders uit verschillende delen van het land hebben gearresteerd.

Vorige maand heeft de Nationale Assemblee, de Het Lagerhuis van het Pakistaanse parlement heeft een resolutie aangenomen waarin wordt gezworen de relschoppers van 9 mei te berechten volgens de bestaande wetten, waaronder de strenge legerwet en de wet op de officiële geheimen.

Lees ook

De chef van de luchtvaartorganisatie in Pakistan hekelt luchthavenbeveiligingsinstanties voor 'haras…De schuld van de regering van Pakistan loopt op tot Rs 58,6 biljoen

Toshakhana-zaak: nog een zaak geregistreerd tegen voormalig premier Imran Khan, met…

Rechtbank beveelt onmiddellijke vrijlating van Pakistaanse vice-voorzitter Tehreek-e-Insaf…

Khan, een voormalig cricketspeler die politicus werd, werd in april afgezet vorig jaar na het verliezen van een motie van wantrouwen in zijn leiderschap, waarvan hij beweerde dat het deel uitmaakte van een door de VS geleide samenzwering tegen hem vanwege zijn onafhankelijke buitenlandse beleidsbeslissingen over Rusland, China en Afghanistan.