Odisha treinongeluk: FIR geregistreerd; Coromandel locpiloot, zijn assistent ‘stal’

0
32

De Spoorwegpolitie van de regering (GRP) heeft een FIR geregistreerd op het Balasore GRP-station tegen onbekende personen in verband met de botsing van vrijdag tussen twee passagierstreinen en een goederentrein, die 275 levens eiste .

De FIR is geregistreerd onder IPC-secties 337/338 (leven of persoonlijke veiligheid van anderen in gevaar brengen), 304A (dood veroorzaken door nalatigheid) en 34 (algemene intentie), en sectie 153/154/175 (veiligheid in gevaar brengen) van de Spoorwegwet.

De FIR dateert van 3 juni, een dag na het ongeval, en is geregistreerd op klacht van onderinspecteur Papu Kumar Nayak van Balasore GRP-station.

De schuld van specifieke spoorwegmedewerkers is nog niet vastgesteld en zal volgens de FIR tijdens het onderzoek worden opgegraven. Er is een onderafdeling spoorwegpolitieagent aangesteld om de zaak te onderzoeken.

Uitleg | Wat is het 'interlocking'-systeem, een wijziging die tot de crash heeft geleid?

Ondertussen is de toestand van de gewonde locomotiefpiloot van Coromandel Express, Gunanidhi Mohanty, en zijn assistent, Hajari Behera, stabiel, volgens doktoren van een privéziekenhuis waar ze worden behandeld.

Mohanty en Behera zijn gered door omwonenden nadat de Coromandel Express ontspoorde.

Hoofd public relations van South Eastern Railway, Aditya Choudhury, zei dat hun toestand stabiel is. Hij zei dat BJ Rao, bewaker van de goederentrein die geparkeerd staat op de luslijn, ook stabiel is en is opgenomen in hetzelfde ziekenhuis in Bhubaneswar.

Advertentie

Bronnen zeiden dat Mohanty meerdere breuken aan de linkerrib heeft en stabiel is na de operatie. Behera, zeiden ze, heeft een intertrochanterische breuk (een soort heupfractuur) en hoofdletsel achtergelaten en wacht op een operatie. Beiden zijn van de IC gehaald en beiden waren bij bewustzijn toen ze zaterdagochtend vroeg in het ziekenhuis werden opgenomen.

Terwijl de doktoren in het ziekenhuis weigerden commentaar te geven op hun toestand, zeiden familieleden van Mohanty en Behera pleitte voor privacy en om hen te laten herstellen.

Lees ook

Vrouw meegenomen om 'Kerala Story' te zien door BJP's Pragya Thakur ' weglopen met ma…

Cycloon Biparjoy zal vandaag waarschijnlijk uitgroeien tot een zware cycloon

Geweld in Manipur: moeder, zoon van drie gevreesde doden bij aanval van menigte op …

Brug over Ganga 'stort' in, zegt Bihar geplande sloop

Volgens bronnen bij de Spoorwegen, voorlopige verklaringen van beide zijn vastgelegd over de volgorde van gebeurtenissen, signaleringsaspecten en andere zaken. De verklaring van Rao werd ook opgenomen, zeiden ze.

© The Indian Express (P) Ltd