Odisha-ongeval: Spoorwegen bestellen een landelijke veiligheidsrit van een week op signaleringssystemen

0
41

Minder dan 24 uur na het overhandigen van het onderzoek naar het Odisha-treinongeluk aan het Central Bureau of Investigation (CBI), heeft de Spoorwegen opdracht gegeven voor een landelijke veiligheidsrit van een week op seinsystemen met speciale nadruk op de bestaande “dubbele vergrendeling” opstelling van zijn seinapparatuur op stations.

De relaiskamers en plaatsen van waaruit de seinapparatuur kan worden bediend, zijn vergrendeld met een tweevoudige vergrendelingsconventie waarbij de stationschef en het signaleringspersoneel is beide nodig om het te openen.

Dit wordt toegepast om te zorgen voor checks and balances bij het hanteren van de cruciale signaleringsapparatuur op elk kritiek punt, vanuit het oogpunt van veiligheid en beveiliging.

“Alle goomties (cabines) waarin signaleringsapparatuur met stationslimieten is ondergebracht, moeten worden gecontroleerd en verzekerd van dubbele vergrendeling”, aldus de richtlijn van het ministerie maandag.

“Alle relaiskamers in stations moeten worden gecontroleerd en ervoor worden gezorgd dat de dubbele vergrendeling goed werkt”, zei het, eraan toevoegend dat het personeel tijdens de rit ervoor moet zorgen dat er gegevens worden geregistreerd en sms-waarschuwingen worden gegenereerd voor het openen en sluiten van deuren van relaiskamers.

Het in zwang zijnde dubbele vergrendelingssysteem zorgt ervoor dat er een sms-waarschuwing naar de aangewezen functionarissen gaat wanneer het slot van de relaiskamer (van waaruit de signalering wordt bediend) wordt geopend of gesloten.

De brief instrueerde het personeel ook om ervoor te zorgen dat het loskoppelen en opnieuw aansluiten van signaleringsapparatuur gebeurt volgens de vastgestelde normen en procedures.

Hoewel de veiligheid van verschillende aspecten niet nieuw is, wordt de specifieke focus van de drive die maandag is besteld, gezien in de achtergrond van het treinongeluk van vrijdag waarbij ten minste 275 passagiers om het leven kwamen. De Spoorwegen hebben officieel het vermoeden geuit dat hun seinapparatuur mogelijk een fout heeft gemaakt die het ongeval heeft veroorzaakt.

Lees ook

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop

De moesson in Kerala zal verder worden uitgesteld, de cycloon ontwikkelt zich vandaag: IMD

Odisha train tragedie Live Updates: CBI begint onderzoek naar Balasore train a…

Na 'schakingsbod', posters die moslimhandelaars vragen om winkels te sluiten…

“Wie dit ook heeft gedaan, heeft zo'n verandering aangebracht – op de wisselautomaat, de configuratie van de baan – waarop alles draait… Er is een verandering opgetreden in die configuratie, waardoor dit pijnlijke ongeval is gebeurd”, merkte minister van Spoorweg Ashwini Vaishnaw zondag op.