Ny Bihar CLP-leder Shakeel Ahmad Khan, Congs Seemanchal-ansikt for sjakkmatt Owaisi

0
37

To ganger Kadwa (Katihar) MLA og tidligere JNU Students Union (JNUSU) president Shakeel Ahmad Khan, 58, har blitt lederen for Bihar Congress Legislature Party (CLP), og erstattet Bhagalpur MLA Ajit Sharma i denne stillingen.

Siste gang en muslimsk leder ble utnevnt til CLP-leder var i 2000, da Furkaan Ansari ble valgt av kongressledelsen til stillingen.

Khans utnevnelse som CLP-leder anses som avgjørende for det store gamle partiets posisjonering i den muslimsk-dominerte Seemanchal-regionen i staten.

Khan har vært aktiv i Seemanchal-regionen – som omfatter Katihar, Purnia, Araria og Kishanganj-distrikter — i to og et halvt tiår.

Han ble valgt som JNUSU-president i 1992, da han var i CPI(M)-tilknyttede Students Federation of India (SFI). Han meldte seg inn i kongressen i 1999. Han har representert Kadwa Assembly-segmentet i Katihar-distriktet to ganger siden 2015. Men før nå hadde han ingen nøkkelposisjon i delstatskongressen.

Partikilder fortalte Indian Express som Khan dukket opp som Kongressens CLP-valg på grunn av to faktorer – hans innflytelse i Seemanchal og partiets forsøk på å finne en balanse med forskjellige kastegrupper i Bihar-enheten.

“Med så mye på spill i Seemanchal-politikken ønsket kongressen å investere i en leder som Khan. AIMIM (All India Majlis-e-ittehadul Musalameen) gjør sin tilstedeværelse sakte følt i området, og partiet var på utkikk etter et sterkt ansikt som kan nøytralisere (AIMIM-sjefen) Asaduddin Owaisi-faktoren. Partiet har et godt tak i Kishanganj, men vi håper Khans tilstedeværelse vil styrke enheten vår i Seemanchal. Vi håper han blir et pan-Bihar muslimsk ansikt,” sa en senior kongressleder.

Annonse

Da Rajya Sabha-parlamentsmedlem Akhilesh Prasad Singh (en Bhumihar-leder i øvre kaste) ble president i Bihar Pradesh Congress Committee (BPCC) i fjor, var det allerede mumling om at andre Bhumihar-leder Sharma kanskje ikke vil beholde sin CLP-posisjon lenge.

Khan skisserte sine prioriteringer etter å ha blitt CLP-leder, og sa til journalister på lørdag: “Jeg vil prøve å heve stemmen til Seemanchal og hele staten i og utenfor forsamlingen i saker av offentlig interesse”.

Les også

Mens BJP protesterer, sier Siddaramaiah vil diskutere en ny vurdering av totalt forbud mot co…

Bedre før heller enn senere: Sense in Govt for å defuse wrestlers standoff

Når BJP's vei til Tamil Nadu stopper adheenam, mange eiker i hjulet

BJPs Mali-oppsøking før Rajasthan avstemninger boomeranger som fraværende Gehlot h…

Mens Shakeel Ahmad og Choudhary Mehboob Ali Qaisar fungerte som BPCC-sjefene tidligere, svært få ledere fra minoritetssamfunnet har vært CLP-lederen så langt. Før Ansari var det siste medlemmet av fellesskapet som hadde tjent i CLP-stillingen Abdul Gafoor, som også hadde blitt delstats-CM mellom juli 1973 og april 1975).

© The Indian Express (P) Ltd.