NIRF 2023: Indian Agricultural Research Institute tar första plats bland högskolor för jordbruk och allierade kurser

0
47

NIRF 2023 bästa jordbruks- och allierade högskolor: 'India Rankings Report for 2023' släpptes idag av utrikesministern, Dr Rajkumar Ranjan Singh. Tidigare fanns det fyra kategorier och sju ämnesdomäner, Jordbruk och allierad sektor har lagts till som ämnesdomän för första gången.

NIRF Rankings 2023 | Bästa ingenjörshögskolor | Top Management Colleges | Bästa medicinska högskolorna | Top Agriculture Colleges | Toppforskningsinstitut | Topphögskolor | Toppuniversitet

 

NIRF 2023: Agriculture and Allied Courses

Under sitt debutår tog Indian Agricultural Research Institute, New Delhi, förstaplatsen, med en poäng på 83,16.

Den andra positionen säkrades av ICAR – National Dairy Research Institute i Karnal, Haryana med en poäng på 70,45 . Punjab Agricultural University, Ludhiana kom trea med en poäng på 65,98 och Banaras Hindu University kom fyra med 63,68 poäng. Den femte platsen togs av Tamil Nadu Agricultural University med 61,71 poäng.

Den sjätte platsen säkrades av Indian Veterinary Research Institute, Izatnagar, följt av Indian Veterinary Research Institute, Izatnagar på den sjunde platsen. Den åttonde platsen säkrades av GB Pant University of Agriculture and Technology, Pantnagar.

Läs även

NEET UG 2023: Resultat senast nästa vecka, försäkrar NTA parlamentsutskottet

CUET UG 2023: Banaras Hindu University börjar registrera sig för UG-antagning

< /figure>NMIMS behåller plats bland de 50 bästa förvaltningsinstituten i Indien: NIRF 2023 Ra…

NIRF Ranking 2023-uppdateringar: Lista över bästa högskolor, universitet i Indien

De två sista platserna i topp 10 togs av Sher-e-Kashmir University of Lantbruksvetenskap och teknologi i Kashmir, Srinagar och Chaudhary Charan Singh Haryana Agricultural University i Hisar på nionde respektive tionde plats.

© IE Online Media Services Pvt Ltd