Home Dutch NCERT over rationalisatie van studieboeken: 'Op behoefte gebaseerde oefening gericht op het verminderen van de inhoudsbelasting'

NCERT over rationalisatie van studieboeken: 'Op behoefte gebaseerde oefening gericht op het verminderen van de inhoudsbelasting'

0

De National Council of Educational Research and Training (NCERT) heeft een verklaring afgegeven over de 'rationalisering van leerboeken' en noemt het een op behoeften gebaseerde oefening die gericht is op het verminderen van de inhoudsbelasting. De NCERT beweerde dat er vanaf volgend academisch jaar een nieuwe set boeken zal worden gebruikt en deze boeken niet voor een lange tijd.

“De gerationaliseerde leerboeken maken deel uit van deze overgangsfase, d.w.z. alleen dit academiejaar 2023-24, aangezien NCERT bezig is met het finaliseren van het National Curriculum Framework for School Education (NCF-SE) op basis van NEP 2020. Dit zal gevolgd door een nieuwe set leerboeken die vanaf volgend academiejaar gebruikt gaan worden. Het zou dus heel duidelijk moeten zijn dat deze boeken niet voor een lange tijd zijn, “lees de verklaring.

Ook Lees | NCERT-handboeken herzien volgens nieuwe NEP die waarschijnlijk zullen worden geïntroduceerd van 2024-25

Onlangs kwam aan het licht dat NCERT het hoofdstuk over het periodiek systeem heeft verwijderd uit klasse 10 Science-handboeken als onderdeel van de rationaliseringsoefening. Bij de rationaliseringsoefening die in juni 2022 werd uitgevoerd, werden ook passages over ‘evolutie’ geschrapt.

Volgens NCERT is het gedaan om de geestelijke gezondheid van de studenten tijdens de Covid-19-pandemie en de nasleep ervan in het oog te houden. Het zei dat het zich inzet voor het ontwikkelen van wetenschappelijk temperament bij studenten door middel van volledig bijgewerkte en wereldwijde standaardhandboeken voor alle vakgebieden, inclusief wetenschap.

Lees ook

NIRF Ranking 2023 Live Updates: IIT Madras eerste overall, IISc Banga…

IIT-Madras topinstelling voor 5e jaar, IISc topvarsity: nationale ranglijst

NIRF Best Colleges 2023: Miranda House op nummer 1 positie, 5 Delhi Univ…

NIRF Ranking 2023: IISc Bangalore, JNU bij top 10 universiteiten in India

De nieuwe leerboeken zullen worden ontwikkeld, in de geest van NEP 2020 als het fundamentele principe.

© IE Online Media Services Pvt Ltd