Na 2 verklaringen tegen hem trekt de minderjarige de aanklacht tegen WFI-chef Brij Bhushan in

0
42

Na beschuldiging van seksuele intimidatie en stalking tegen de voorzitter van de Wrestling Federation of India (WFI) en BJP-parlementslid Brij Bhushan Sharan Singhin twee verklaringen, één voor de politie en één voor een magistraat, is de enige minderjarige onder de zeven vrouwelijke worstelaars hebben haar aantijgingen ingetrokken, heeft The Indian Express vernomen.

Bronnen zeiden dat de 17-jarige een nieuwe verklaring heeft afgelegd voor een magistraat op grond van artikel 164 van het Wetboek van Strafvordering. De verklaring wordt beschouwd als bewijs voor de rechtbank. Deze verklaring zou kunnen betekenen dat het aan de rechtbank is om te beslissen of de aanklacht kan worden vervolgd en dat een proces zal beslissen welke verklaring onder 164 voorrang krijgt.

De vader van de minderjarige reageerde niet op een vraag van The Indian Express.

Overigens, volgens de FIR geregistreerd bij de politie van Delhi en gerapporteerd door < strong>De Indian Express,de vader van de minderjarige had gezegd dat ze “volledig gestoord was en geen vrede meer kon hebben … seksuele intimidatie door de verdachte (Singh) blijft haar achtervolgen”. In de klacht stond beschreven dat Singh, “haar stevig vasthoudend, alsof hij een foto geklikt kreeg”, “haar naar zich toe had gedrukt, hard op haar schouder had gedrukt en toen opzettelijk… zijn handen tegen haar borsten had gestreken”.

Lees | Eisen voor seksuele gunsten, ten minste 10 gevallen van aanranding beschreven in 2 FIR's tegen Brij Bhushan

Op 10 mei had de minderjarige haar eerste verklaring voor een magistraat opgenomen over incidenten van seksuele intimidatie tegen Singh. Volgens de FIR werd Singh geboekt onder Sectie 10 van de strenge Protection of Children from Sexual Offenses (POCSO) Act en IPC Sections 354 (mishandeling of crimineel geweld tegen een vrouw met de bedoeling haar bescheidenheid te schenden), 354A (seksuele intimidatie), 354D (stalking) en 34 (algemene intentie) waarop een gevangenisstraf van één tot drie jaar staat.

Sectie 10 gaat over zware aanranding van een minderjarige, waarop een gevangenisstraf van maximaal zeven jaar staat. Sectie 9 van de POCSO-wet, die zware aanranding definieert, strafbaar stelt aanranding van een kind door een persoon die zich in een vertrouwens- of autoriteitspositie bevindt. Secties 9(o) en 9(p) definiëren zware aanranding als “iedereen, die in het eigendom of management of personeel is van een instelling die diensten aan het kind verleent, aanranding van het kind pleegt in een dergelijke instelling;” of “iedereen die zich in een vertrouwens- of gezagspositie van een kind bevindt, seksueel geweld tegen het kind pleegt in een instelling of huis van het kind of waar dan ook.”

Lees ook

Cycloon Biparjoy zal vandaag waarschijnlijk uitgroeien tot een zware cycloonstorm

Vrouw meegenomen naar 'Kerala Story' door BJP's Pragya Thakur 'weglopen' met ma…

Gangster Sanjeev Maheshwari doodgeschoten in de civiele rechtbank van Lucknow

Geweld in Manipur: moeder, zoon van drie gevreesde gedood bij aanval van menigte op …

“ Het verbaast me niet', zei senior advocaat Rebecca John. “De berekende vertraging bij aanhouding in dergelijke gevallen zet de aanklager onder druk. Dit soort worstelingen zijn lang en pijnlijk. Wanneer vrouwen in dergelijke gevallen naar buiten treden, zetten ze hun leven en carrière op het spel”, zei ze.

© The Indian Express (P) Ltd