JEE Advanced 2023 registreert 95% opkomst; bijna 23.000 studenten komen uit de IIT Kanpur-zone

0
36

JEE Advanced 2023: Het Indian Institute of Technology, Guwahati Sunday (4 juni) heeft het Joint Entrance Exam (JEE) Advanced 2023 afgerond. Volgens de officiële gegevens waren er in totaal 1.89.744 kandidaten geregistreerd voor JEE Advanced 2023.

Deze keer rapporteerde IIT Guwahati een opkomst van 95 procent, aangezien 180.226 kandidaten voor beide papers verschenen. Bovendien werd het onderzoek in de IIT Kanpur-zone uitgevoerd in 77 centra in 12 steden. Van de in totaal 23.677 geregistreerde kandidaten verschenen in totaal 22.955 studenten voor beide papers.

JEE Advanced 2023 Updates | Controleer examenanalyse

Hoewel de algehele moeilijkheidsgraad door studenten en experts als matig werd beoordeeld, vonden verschillende studenten het gedeelte Wiskunde het zwaarst. De sectie had vragen over functies, differentiaalvergelijkingen, inverse goniometrische functies, differentiatie, vectoren, 3D-geometrie, toepassing van afgeleiden, complexe getallen, matrices, cirkelpermutatie & Combinatie en waarschijnlijkheid. Studenten vonden dit onderdeel het moeilijkst.

Volgens het officiële schema vrijgegeven door IIT Guwahati, zal de kopie van de antwoorden van kandidaten op 9 juni beschikbaar worden gesteld op de JEE Advanced 2023-website en zal de voorlopige antwoordsleutel beschikbaar zijn op 11 juni, waarna kandidaten tot 12 juni de tijd hebben om maak bezwaar.

Lees ook

NIRF Ranking 2023 Updates: Lijst van top hogescholen, universiteiten in India

Assam HS-resultaat 2023 (OUT) Live: Scorekaarten vrijgegeven; ontmoet de toppers

IIT-Madras topinstituut voor 5e jaar, IISc top varsity: nationale ranglijst…

AHSEC Assam HS 12e resultaat 2023 (uit): Wanneer kan ik de scorekaart controleren bij resu…

Na de voorlopige antwoordsleutel, de online verklaring van de definitieve antwoordsleutel en de resultaten van JEE Advanced 2023 vindt plaats op 18 juni.

© IE Online Media Services Pvt Ltd