India til USA: Forenkle forsvarssalgsnormer, overføring av teknologi

0
47

India ba mandag USA om å fjerne de “strenge hindringene” – som eksisterer i form av kompliserte regler og forskrifter – i salg av militært utstyr og overføring av kritisk forsvarsteknologi til det, sa øverste myndighetspersoner til The Indian Express.

Dette var blant en rekke saker forsvarsminister Rajnath Singh og USAs forsvarsminister Lloyd Austin diskuterte under sine bilaterale samtaler på mandag, der de to sidene forpliktet seg til et tettere samarbeid om «vår felles visjon for et fritt og åpent Indo-Stillehavet» .

På møtet sa tjenestemenn at India også formidlet til USA i detalj at Pakistan ikke kan bli betrodd med vestlig militært utstyr og plattformer ettersom de kunne dele teknologien med Kina for at de kunne omvendt konstrueres.

Austin ankom New Delhi fra Singapore på søndag. Det er hans andre besøk til India.

På møtet, sa tjenestemenn, diskuterte den indiske og den amerikanske siden militær kapasitetsbygging, for å sikre en større maritim domenebevissthet, strategisk infrastruktur og logistikk, i tillegg til fremtidig samarbeid om en rekke forsvarsteknologier, med vekt på undervannsdomenet.

En tjenestemann sa at muligheten for å samarbeide om flere slike nyere teknologier ble diskutert, og uttalte at et større samarbeid med USA om kritiske og avanserte teknologier ble diskutert i de bilaterale samtalene.

“Mens samtalene om å inngå et partnerskap mellom statsdrevne Hindustan Aeronautics Limited (HAL) og det amerikanske firmaet General Electric (GE) for felles produksjon av urfolks jetmotorer til jagerfly er på et avansert stadium, vil begge sider se etter andre kritiske teknologier for å samarbeide om», sa en tjenestemann.

Annonse

“Det er i denne sammenhengen at lettelser av strenge amerikanske regler og forskrifter for salg av forsvarsutstyr og teknologioverføringer ble diskutert,” la tjenestemannen til.

India har også lært å ha fortalt USA at innkjøp av deler bør økes fra India i sammenheng med Air India-Boeing-avtalen kunngjort i februar i år. “India har også formidlet at for utstyr og plattformer kjøpt fra USA, bør det være vedlikeholds-, reparasjons- og overhalingsfasiliteter (MRO) satt opp i India, siden de reiser ut av landet for formålet skaper et gap,” sa en tjenestemann.

Singh fortalte Austin at et større antall amerikanske skip burde sendes til India for overhaling, vedlikehold og reparasjon. Siden i fjor har to amerikanske skip lagt til kai ved et L&T-anlegg i Chennai i noen dager for vedlikehold og reparasjonsarbeid. Et tredje skip vil sannsynligvis komme til India for dette formålet snart.

Annonse

I en uttalelse senere sa USA at Austin og Singh forpliktet seg til å styrke det operative samarbeidet på tvers av alle militære tjenester, med tanke på å støtte Indias ledende rolle som sikkerhetsleverandør i Indo-Stillehavet, heter det i uttalelsen.

«Sekretær (Austin) og minister Singh ønsket velkommen konklusjonen av et nytt veikart for industrielt samarbeid mellom USA og India, som vil fremskynde teknologisamarbeid og samproduksjon innen områder som luftkamp og landmobilitetssystemer; etterretning, overvåking og rekognosering; ammunisjon; og det undersjøiske domenet», heter det i den amerikanske uttalelsen.

Dette initiativet, sa den amerikanske uttalelsen, har som mål å endre paradigmet for samarbeid mellom amerikanske og indiske forsvarssektorer, inkludert et sett med spesifikke forslag som kan gi India tilgang til banebrytende teknologier og støtte Indias forsvarsmoderniseringsplaner.

< p>“Sekretæren og ministeren Singh lovet også å gjennomgå regulatoriske hindringer som hindrer tettere industri-til-industri samarbeid og å innlede forhandlinger om en forsyningssikkerhetsordning og en gjensidig forsvarsanskaffelsesavtale, som vil fremme langsiktig stabilitet i forsyningskjeden,” det lagt til.

De to sidene diskuterte også den økende betydningen av forsvarsinnovasjon og samarbeid i nye domener som rom, cyberspace og kunstig intelligens. De ønsket velkommen etableringen av India-US Defence Acceleration Ecosystem (INDUS-X), et nytt initiativ for å fremme banebrytende teknologisamarbeid. Initiativet, som vil bli lansert av US-India Business Council 21. juni, er utformet for å utfylle eksisterende regjering-til-stat-samarbeid ved å fremme innovative partnerskap mellom amerikanske og indiske selskaper, investorer, oppstartsakseleratorer og akademiske forskningsinstitusjoner .

Annonse

I henhold til USAs uttalelse utvekslet Austin i sitt møte med nasjonal sikkerhetsrådgiver Ajit Doval synspunkter om regionale og globale sikkerhetsspørsmål av bekymring, inkludert maritim sikkerhet i Indiahavet.

En uttalelse fra indisk side sa at Singh og Austin utforsket måter å bygge spenstige forsyningskjeder på. Begge sider vil identifisere muligheter for felles utvikling av nye teknologier og samproduksjon av eksisterende og nye systemer og legge til rette for økt samarbeid mellom oppstartsøkosystemer for forsvar i de to landene.

Annonse

“Mot disse målene har de konkluderte et veikart for amerikansk-indisk forsvarsindustrielt samarbeid som skal lede retningen for politikken for de neste årene,” la det til.

Les også

Kvinne tatt for å se «Kerala Story» av BJPs Pragya Thakur «elopes» med…

Syklon Biparjoy vil sannsynligvis intensivere til en kraftig syklonstorm i dag

Manipur-vold: Mor, sønn blant tre fryktede drept i mob-angrep på …

Broen over Ganga 'kollapser', sier Bihar at planlagt riving

Senior tjenestemenn fra Forsvarsdepartementet, inkludert sjef for forsvarsstaben general Anil Chauhan, forsvarssekretær Shri Giridhar Aramane og sekretær, avdeling for forsvarsforskning og utvikling og styreleder for forsvarsforsknings- og utviklingsorganisasjonen (DRDO) Dr Samir V Kamat, deltok i møtet.

© The Indian Express (P) Ltd