India naar de VS: verkoopnormen voor defensie versoepelen, technologieoverdracht

0
36

India heeft de Verenigde Staten maandag gevraagd om de “strikte hindernissen” – bestaande in de vorm van ingewikkelde regels en voorschriften – weg te nemen bij de verkoop van militair materieel en de overdracht van kritieke defensietechnologieën, vertelden topambtenaren aan The Indian Express.

Dit was een van de vele kwesties die minister van Defensie Rajnath Singh en de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin bespraken tijdens hun bilaterale gesprekken op maandag, waarbij de twee partijen zich ertoe verbonden nauwer samen te werken aan “onze gedeelde visie voor een vrije en open Indo-Pacific” .

Tijdens de bijeenkomst zeiden functionarissen dat India ook in detail aan de Amerikaanse kant heeft laten weten dat Pakistan dat niet kan Westerse militaire uitrusting en platforms kunnen worden toevertrouwd, omdat ze de technologie met China kunnen delen om ze te reverse-engineeren.

Austin arriveerde zondag vanuit Singapore in New Delhi. Het is zijn tweede bezoek aan India.

Tijdens de bijeenkomst, zo zeiden functionarissen, bespraken de Indiase en de Amerikaanse zijde militaire capaciteitsopbouw, zorgen voor een groter maritiem domeinbewustzijn, strategische infrastructuur en logistiek, naast toekomstige samenwerking op een reeks defensietechnologieën, met de nadruk op het onderwaterdomein.

p>

Verklarend dat een grotere samenwerking met de VS op kritieke en geavanceerde technologieën werd besproken in de bilaterale gesprekken, zei een functionaris dat de mogelijkheid van samenwerking aan meer van dergelijke nieuwere technologieën werd besproken.

“Terwijl de gesprekken over het tot stand brengen van een partnerschap tussen het staatsbedrijf Hindustan Aeronautics Limited (HAL) en het Amerikaanse bedrijf General Electric (GE) voor de gezamenlijke productie van inheemse straalmotoren van gevechtsvliegtuigen zich in een vergevorderd stadium bevinden, zullen beide partijen op zoek gaan naar andere kritieke technologieën om samenwerken aan,” zei een functionaris.

Advertentie

“Het is in deze context dat versoepeling van strenge Amerikaanse regels en voorschriften voor de verkoop van defensiematerieel en technologieoverdracht werd besproken”, voegde de ambtenaar eraan toe.

India zou de VS ook hebben verteld dat de inkoop van onderdelen zou moeten worden verhoogd vanuit India in de context van de Air India-Boeing-deal die in februari van dit jaar werd aangekondigd. “India gaf ook aan dat voor apparatuur en platforms die in de VS zijn gekocht, er onderhouds-, reparatie- en revisiefaciliteiten (MRO) in India moeten worden opgezet, omdat het verlaten van het land voor dit doel een gat creëert”, zei een functionaris.

Singh vertelde Austin dat een groter aantal Amerikaanse schepen naar India zou moeten worden gestuurd voor revisie, onderhoud en reparatie. Sinds vorig jaar meerden twee Amerikaanse schepen een paar dagen aan bij een L&T-faciliteit in Chennai voor onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Voor dit doel zal waarschijnlijk binnenkort een derde schip naar India komen.

Advertentie

In een verklaring later zeiden de VS dat Austin en Singh zich ertoe verbonden hebben de operationele samenwerking tussen alle militaire diensten te versterken, met het oog op de ondersteuning van India's leidende rol als beveiligingsprovider in de Indo-Pacific, aldus de verklaring.

“Secretaris (Austin) en minister Singh verwelkomden de conclusie van een nieuwe routekaart voor industriële samenwerking tussen de VS en India, die de technologische samenwerking en coproductie op gebieden zoals luchtgevechten en landmobiliteitssystemen zal versnellen; inlichtingen, bewaking en verkenning; munitie; en het onderzeese domein”, aldus de Amerikaanse verklaring.

Dit initiatief, aldus de Amerikaanse verklaring, heeft tot doel het paradigma voor samenwerking tussen de Amerikaanse en Indiase defensiesectoren te veranderen, inclusief een reeks specifieke voorstellen die India toegang kunnen geven tot geavanceerde technologieën en India's defensiemoderniseringsplannen kunnen ondersteunen.

< p>“De secretaris en minister Singh beloofden ook om regelgevende hindernissen te herzien die een nauwere samenwerking tussen industrieën belemmeren en om onderhandelingen te starten over een regeling voor de leveringszekerheid en een wederzijdse defensie-aanbestedingsovereenkomst, die de stabiliteit van de toeleveringsketen op de lange termijn zal bevorderen,” het toegevoegd.

De twee partijen bespraken ook het groeiende belang van defensie-innovatie en samenwerking in opkomende domeinen zoals ruimtevaart, cyberspace en kunstmatige intelligentie. Ze verwelkomden de oprichting van het India-VS Defence Acceleration Ecosystem (INDUS-X), een nieuw initiatief om geavanceerde technologische samenwerking te bevorderen. Het initiatief, dat op 21 juni door de US-India Business Council wordt gelanceerd, is bedoeld als aanvulling op de bestaande samenwerking tussen regeringen door innovatieve partnerschappen tussen Amerikaanse en Indiase bedrijven, investeerders, start-up accelerators en academische onderzoeksinstellingen te bevorderen. .

Advertentie

Volgens de verklaring van de VS wisselde Austin tijdens zijn ontmoeting met de nationale veiligheidsadviseur Ajit Doval van gedachten over regionale en mondiale veiligheidskwesties, waaronder maritieme veiligheid in de Indische Oceaan.

Volgens een verklaring van Indiase zijde onderzochten Singh en Austin manieren om veerkrachtige toeleveringsketens op te bouwen. Beide partijen zullen mogelijkheden identificeren voor de gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe technologieën en de coproductie van bestaande en nieuwe systemen en een grotere samenwerking tussen startende ecosystemen op het gebied van defensie van de twee landen vergemakkelijken.

Advertentie

“Op weg naar deze doelstellingen, zij heeft een routekaart opgesteld voor de industriële samenwerking tussen de VS en India, die de beleidsrichting voor de komende jaren zal bepalen”, voegde het toe.

Lees ook

Vrouw meegenomen naar 'Kerala Story' door BJP's Pragya Thakur 'weglopen' met ma…

Cycloon Biparjoy zal vandaag waarschijnlijk uitgroeien tot een zware cycloon

Geweld in Manipur: moeder, zoon van drie gevreesde doden bij aanval van maffia op …

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop

Hoge functionarissen van het Ministerie van Defensie, waaronder chef Defensiestaf generaal Anil Chauhan, minister van Defensie Shri Giridhar Aramane en secretaris van het ministerie van Defensie R&D en voorzitter van de Defense Research and Development Organization (DRDO) dr. Samir V Kamat, namen deel in de vergadering.

© The Indian Express (P) Ltd