IDrive-recension: En fantastisk kombination av lagring och säkerhetskopiering

0
58

Betyg:
9/10
? < ul>

 • 1 – Fungerar inte
 • 2 – Knappt funktionell
 • 3 – Svår brist på de flesta områden
 • 4 – Funktioner, men har många problem
 • 5 – Bra men lämnar mycket att önska
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Bra och värt att köpa
 • < li>8 – Fantastiskt, närmar sig bäst i klassen

 • 9 – Bäst i klassen
 • 10 – Borderline perfektion
 • Pris:
  Från 10 USD/TB per år
  IDrive

  Elizabeth Henges/How-To Geek

  IDrive är en välkänd tjänst som kombinerar vanlig molnlagring med säkerhetskopieringsprotokoll, så att du kan schemalägga när specifika filer laddas upp i molnet. Jag tog den en sväng för att se hur den fungerar och om den passar dig.

  Sammantaget gillar jag verkligen IDrive—det finns en anledning till att den rankas så högt bland vår sammanfattning av de bästa molnlagringstjänsterna, trots allt. Inte bara är dess säkerhetskopieringsfunktioner lätta att använda, utan IDrive är också det ekonomiska valet, och erbjuder fyndpriser på förvaringen. Den har också en solid gratis plan som vi rekommenderar till nästan vem som helst.

  Här är vad vi gillar

  • Bra gratisplan
  • Billiga betalplaner
  • Extremt flexibla

  Och vad vi inte gör

   < li>Gränssnittet känns lite rörigt
  • Inga 1TB- eller 2TB-planer

  How-To Geeks expertgranskare går praktiskt in i varje produkt vi granskar. Vi testar varje hårdvara i timmar i den verkliga världen och kör dem genom riktmärken i vårt labb. Vi accepterar aldrig betalning för att rekommendera eller recensera en produkt och samlar aldrig ihop andras recensioner. Läs mer >>

  Innehållsförteckning

  Vad kan IDrive göra?
  Använda IDrive
  Lagring och säkerhetskopiering
  IDrive Cloud Drive-mapp
  Överföra filer och IDrive Express
  Hur mycket kostar IDrive?
  IDrive affärsplaner
  Säkerhet
  Bör du prenumerera på IDrive?
  < /p>

  Vad kan IDrive göra?

  Innan vi kommer till prissättning, låt oss gå igenom hur IDrive fungerar. Det är ett intressant odjur eftersom det erbjuder både lagrings- och säkerhetskopieringsfunktioner, vilket innebär att du kan lagra filer där genom att helt enkelt flytta dem till klienten, men kan också få den att köra automatiska säkerhetskopieringar åt dig. Du ställer in en timer—vare sig det är per dag, vecka eller månad—och sedan säkerhetskopierar IDrive automatiskt de mappar som du vill ha den i med dessa intervaller.

  Tekniskt sett kan vilken molnlagringstjänst som helst användas som en säkerhetskopieringstjänst: du skapar kopior i molnet om din hårddisk skulle gå sönder av någon anledning. Det som skiljer backuptjänster från vanliga molnlagringsleverantörer är att de kommer att hantera allt arbete åt dig. Om du är orolig för att glömma att du behöver säkerhetskopiera vissa filer, eller helt enkelt inte vill tänka på det, är IDrive ett bra alternativ. Du kan också kolla in dess konkurrent Backblaze.

  Vad jag gillar med IDrive är att valet är ditt: du kan använda den enbart som en säkerhetskopieringstjänst, aldrig manuellt flytta filer till molnet, eller så kan du ignorera säkerhetskopieringsaspekten helt och bara använda den som en lagringstjänst för dina gamla filer . Jag gillar när ett program låter dig bestämma hur du ska använda det, och IDrive är ett bra exempel på detta.

  Denna flexibilitet sträcker sig till sättet på vilket du säkerhetskopierar filer. Till exempel är programmet standard för att bara säkerhetskopiera dina bilder och dokument, men du kan lägga till mappar på dina hårddiskar som du vill. Du kan, på de betalda planerna, till och med säkerhetskopiera alla dina systemfiler, vilket är perfekt för personer eller företag som har mycket specifika behov.

  Använda IDrive

  Att flytta runt dina filer och ställa in ett säkerhetskopieringsschema är ganska enkelt. IDrive fungerar i huvudsak med två gränssnitt: det finns webbklienten, som körs på praktiskt taget alla webbläsare, och skrivbordsklienten, som har versioner för Windows och Mac. Det finns också en app för Android och iPhone/iPad. IDrive fungerar med Linux, men är fokuserat på webbservrar som kör OS. Vanliga användare har inte lätt åtkomst till appen.

  Lagring och säkerhetskopiering

  Observera dock att webbklienten och skrivbordsklienten inte är utbytbara; de har väldigt olika användningsområden. Webbklienten används för molnlagring, så att du kan dra och släppa filer du vill ladda upp. Det är verkligen så enkelt: gå till mappen med filerna du vill skicka till molnet, välj dem och dra dem sedan till din webbläsare. Det är fantastiskt.

  Andra än det, men det finns inte mycket annat som webbklienten kan gör förutom att hålla ett öga på filerna som har laddats upp för säkerhetskopiering eller kontrollera dina kontouppgifter. Säkerhetskopiorna hanteras alla av skrivbordsklienten eller mobilappen.

  Det är ganska enkelt att installera skrivbordsklienten, klicka bara på nedladdningslänken och följ instruktionerna. När du öppnar den kommer du snabbt att ta reda på vad som pågår.

  Du kan ställa in vilka mappar och undermappar som kan säkerhetskopieras med hjälp av “ ändra” knappen till vänster nedan. Den väljer automatiskt specifika mappar, som bilder, videor och musik. Du kan också ställa in schemat med knappen med namnet till höger. Du kan också komma åt de här funktionerna från menyn till vänster, så du bör ha klart allt på nolltid.

  IDrive Cloud Drive Folder

  IDrive har en tredje funktion utöver vanlig lagring och säkerhetskopiering, nämligen dess synkmapp, kallad Cloud Drive, som sträcker sig över båda världarna. Det är en mapp på din hårddisk som automatiskt synkroniseras med molnet, så allt som går in laddas omedelbart upp, liksom alla ändringar av filer.

  Detta är perfekt för personer som vill säkerhetskopiera filer medan de arbetar med dem. Oavsett om det är ett textdokument eller en bild, kommer molnet alltid att ha den senaste versionen, vilket gör det idealiskt för team som arbetar tillsammans; Affärsplaner har avancerade funktioner för Cloud Drive som ett resultat.

  Överföra filer och IDrive Express

  Att ladda upp filer och köra säkerhetskopior går också fort. Min första säkerhetskopiering av några bildfiler gjordes på några sekunder, men även större filer gick som en blixt. Även om det verkligen hjälper att ha en bra internetanslutning (min uppladdningshastighet är vanligtvis runt 40 Mbps), så verkar IDrive ha gjort saker och ting i ordning på slutet.

  Som sagt, om dina hastigheter inte är bra eller om du gör fullständiga systemsäkerhetskopieringar i terabyte, kommer det troligen att gå för långsamt att gå den här vägen. I så fall kan du använda dig av IDrive Express, en budtjänst som låter dig överföra data till och från en extern hårddisk. Du säkerhetskopierar först allt och skickar det till IDrive för att laddas upp. När du sedan behöver det kan du begära att enheten skickas tillbaka till dig.

  Även om det är lite krångligt, är det förmodligen den bästa lösningen om det finns problem med att ladda upp eller ladda ner filer. Beroende på din plan får du ett visst antal gratis användningar av denna tjänst och betalar om du går över denna tilldelning. IDrive har mer information på sin IDrive Express-sida.

  Hur mycket kostar IDrive?

  IDrive’s prissättning är extremt flexibel, även om det kan vara lite komplicerat om du inte tar dig tid att orientera dig noggrant. Den har fem planer, som delas in i tre kategorier: det finns gratisplanen, två personliga planer och två affärsplaner. Varje plan kommer med ett baserbjudande som du kan utöka genom att betala lite extra.

  Den kostnadsfria planen är förvånansvärt generös, allt du behöver göra är att ange din e-postadress och du får 10 GB lagringsutrymme. Du har också tillgång till praktiskt taget alla säkerhetskopieringsfunktioner som betalande användare får. Det är en solid affär och hamnar på vår lista över de bästa gratis molnlagringsplanerna.

  Nästa upp är Mini-planen, som erbjuder en relativt liten mängd lagringsutrymme på en dator, antingen 100 GB eller 500 GB, för $2,95 respektive $9,95 per år. Till en per-terabyte-hastighet är detta inte särskilt mycket värde, men de med blygsamma lagringsbehov kommer förmodligen att uppskatta att du kan få medelstor lagring för ett medelstort pris; många molnlagringstjänster verkar ta sloganen “go big or go home” lite för mycket på hjärtat.

  Nästa plan, kallad Personal, börjar på 5 TB för 79,50 USD per år, men för det första året betalar du bara 59,62 USD. Till skillnad från Mini-planen kan du sprida denna tilldelning över flera enheter. Du kan också öka lagringsutrymmet till 10TB, 20TB eller hela 50TB. Om du behöver mycket molnlagringsutrymme är IDrive mycket intressant: vid 5 TB kostar det ungefär $16 per TB, medan 50TB-planen bara är $10 per TB. Det kan vara det bästa priset på marknaden idag.

  IDrive affärsplaner

  IDrive affärsplaner är lite mindre enkla. Den första av de två heter IDrive Team och erbjuder 5TB, men endast för fem användare med fem datorer. Detta betyder inte att varje användare får 1 TB; det är en pool som alla doppar i. Den här nivån kostar $99,50 per år, men för det första året är den bara $74,62.

  Teamplanen skalas också i steg om 5TB, med fem extra användare och enheter, så nästa nivå är 10TB för 10 personer med tio enheter hela vägen upp till 500TB för 500 användare och deras datorer. Kostnaden per TB är ungefär dubbelt så stor som för den personliga planen, men du får några extra funktioner med den, inklusive IDrives hjälp med att se till att ditt företag följer HIPAA och finansiella regler.

  Om du tycker att begränsningarna per person är lite för mycket, tar IDrives slutliga plan, kallad Business, bort detta helt, vilket låter dig säkerhetskopiera och lagra data som du vill—och tillåter dig att säkerhetskopiera servrar också. Den här planen är dock dyr, från 99,50 USD per år (och 74,62 USD för det första året), så samma som Team-planen, men ger dig bara 250 GB.

  Precis som alla andra planer, skalar detta naturligtvis hela vägen upp till 50 TB, men kostnaden per TB är ganska hög, och därför kommer affärsplanen troligen bara att vara intressant för företag som behöver säkerhetskopiera hela servrar.< /p>

  Obs! Alla planer förutom Mini-planen har en tvåårig betalningsmöjlighet samt går från år till år, men betalar i två år kl. en tid har ingen ekonomisk fördel. Det sparar bara extra fakturering—bra om du behöver en extra skatteavskrivning i år, antar jag.

  Säkerhet

  < p>IDrive tillhandahåller säker lagring. Alla filer lagras med 256-bitars AES-kryptering (den omtalade krypteringen av “militärklass”) och servrarna de lagras på hålls i säkra lokaler med övervakning dygnet runt, vakter , och verken.

  Utöver det kan du bestämma dig för att ställa in en privat krypteringsnyckel när du startar IDrive, ett speciellt lösenord som bara är känt för dig; IDrive kommer inte att ha tillgång till det när som helst. Eftersom IDrive inte har någon som helst kunskap om det, förlorar du åtkomst till dina filer om du förlorar det. Du vill definitivt ha detta i åtanke, eftersom extra säkerhet också innebär extra risk i detta avseende.

  Samtidigt är användningen av en privat krypteringsnyckel också en garanti för att ingen, inte ens IDrive-personal, kan snoka efter innehållet i dina data, så om du är särskilt orolig för det är ett bra alternativ. Som sagt, jag brydde mig inte om det eftersom de flesta av mina filer inte är detkänslig, och jag är inte alltför orolig över att IDrives personal vill läsa mina tidiga försök till skönlitteratur. Ändå gillar jag hur IDrive ger dig möjligheten.

  The Best Cloud Storage Services of 2023 Bästa molnlagringstjänst övergripande IDrive Shop Bästa molnlagringstjänst för samarbete Google Drive/One Shop Bästa molnlagringstjänst för säkerhet Icedrive Shop Bästa molnlagringstjänst för synkronisering av stora filer Bästa gratis molnlagringstjänst MEGA Shop

  Ska du prenumerera på IDrive?

  Sammantaget gillar jag verkligen IDrive. Det erbjuder fantastiska priser och utmärkt funktionalitet, plus en generös gratis plan, vilket gör det attraktivt för nästan alla på marknaden för antingen molnlagring eller online backup. Den enda nackdelen är att dess säkerhetskopieringsfunktion kan komma lite i vägen om du inte behöver den, vilket gör gränssnittet lite mer rörigt än absolut nödvändigt.

  Detta är dock ett mycket litet gnäll och borde verkligen inte komma i vägen för någon som är intresserad av IDrive. Till att börja med, oavsett om det är affärsanvändare eller personliga användare, rekommenderar jag att du provar gratisplanen och ser hur du gillar den; du kan alltid uppgradera senare.

  Betyg:
  9/10
  ?

  • 1 – Fungerar inte
  • 2 – Knappt funktionell
  • 3 – Allvarligt bristfällig inom de flesta områden
  • < li>4 – Fungerar, men har många problem

  • 5 – Bra men lämnar mycket övrigt att önska
  • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
  • 7 – Utmärkt och värt att köpa
  • 8 – Fantastiska, närmar sig bäst i klassen
  • 9 – Bäst i klassen
  • 10 – Borderline perfektion
  • < /ul> Pris:
   Börjar på 10 USD/TB per år
   IDrive

   Här är vad vi gillar

   • Utmärkt gratisplan

    li>

   • Billiga betalplaner
   • Extremt flexibla

   Och vad vi inte gör

   • Gränssnittet känns lite rörigt
   • Inga 1TB- eller 2TB-planer

   LÄS NÄSTA

   • › Kommer iOS 17 och iPadOS att köras på min iPhone eller iPad?
   • › Vem är Apple Vision Pro Augmented Reality-headsetet till för?
   • › Apple Maps kommer äntligen att fungera offline
   • › 7 misstag som Smartwatch-användare gör
   • › Standby kommer att förvandla din iPhone till en smart skärm
   • › Vad händer när du blockerar någon på Facebook?