Hoe u kunt voorkomen dat uw PS4 oververhit raakt

0
48
charnsitr/Shutterstock.com

Maak je PS4-console zowel van buiten (waar de ventilatieopeningen zijn) als van binnen schoon om stof en haren te verwijderen die warmteophoping kunnen veroorzaken. Zorg er ook voor dat de console voldoende frisse lucht krijgt en verwijder andere warmtebronnen.

Klinkt je PlayStation 4-console als een straalmotor? Zie je waarschuwingen dat de console te heet is of plotseling wordt afgesloten? Hier leest u hoe u een oververhitte PS4 kunt repareren.

Waarom blijft mijn PS4 oververhitten?

De meest waarschijnlijke oorzaak van een oververhitte PS4 is leeftijd. De Sony PlayStation 4-console werd voor het eerst uitgebracht in 2013, met een kleine revisie uitgebracht in september 2016, en de PS4 Pro werd later in november van hetzelfde jaar uitgebracht. Ongeacht welke versie u bezit, uw console wordt in dit stadium waarschijnlijk een beetje lang in de tand.

Hoe vaker uw console is gebruikt, hoe meer stof en vuil zich erin heeft opgehoopt. Dit is de belangrijkste reden waarom de meeste consolebezitters uiteindelijk warmteproblemen beginnen op te merken. Deze problemen doen zich voor als waarschuwingen op het scherm dat je console te heet is (en rust nodig heeft voordat je verder kunt spelen) en een “drie piepjes” waarschuwing met een rood lampje op de console zelf. U kunt ook andere veelbetekenende signalen opmerken, zoals overmatig ventilatorgeluid of plotselinge uitschakelingen.

< /p>

Het probleem kan worden verergerd door een bijzonder stoffige omgeving, de aanwezigheid van haren van huisdieren in huis of door je PS4 in een afgesloten omgeving te plaatsen. Ongeacht met welk model je problemen hebt, de oplossingen zijn over het algemeen hetzelfde.

Maak je PS4-ventilatieopeningen schoon om de luchtstroom te verbeteren

Verreweg de eenvoudigste oplossing die u kunt uitvoeren, is de luchtinlaten en uitlaatpunten van uw PS4 grondig te reinigen om de luchtstroom te verbeteren. Alle PS4-modellen blazen warme lucht uit de achterkant van het apparaat, terwijl de ventilatieopeningen aan de zijkanten van de console worden gebruikt om koele lucht aan te zuigen. U moet ervoor zorgen dat al deze ventilatieopeningen vrij zijn van stof, haren en ander vuil.

Een vochtige doek zou voldoende moeten zijn om hardnekkig, vastzittend vuil te verwijderen. Wees voorzichtig met het gebruik van perslucht, aangezien de plotselinge druk ventilatorbladen of andere componenten kan beschadigen.

Sony

Als je toch bezig bent, zorg er dan voor dat de PS4 ook in een relatief stofvrije omgeving staat. U moet de ventilatieopeningen van uw console en het platform waarop deze staat routinematig schoonmaken. Hoe meer stof er in de omgeving is, hoe meer er in je PS4 terechtkomt. Het is veel gemakkelijker om van dit stof af te komen voordat het naar binnen gaat dan erna.

Dust-Off Perslucht, 10 oz – Pak van 2

Het perfecte hulpmiddel om veilig al het stof uit uw apparaten te verwijderen.

Amazon < p class="product-price">$ 14,43
$ 19,99 Bespaar 28%

Problemen met oververhitting van PS4 oplossen door de binnenkant van je console schoon te maken

Ervan uitgaande dat je je PS4 al een aantal jaren hebt, is de kans groot dat er behoorlijk wat stof en ander ongewenst materiaal naar binnen is gekomen. Dit kan de luchtstroom in het koelsysteem van de console vertragen en warme lucht vasthouden. Als je PS4 zichzelf niet voldoende kan koelen, is de kans veel groter dat hij oververhit raakt, terwijl componenten zoals ventilatoren overuren moeten maken (waardoor ze sneller defect raken).

Als je je PS4 onlangs hebt gekocht en deze nog steeds onder de garantie valt, raden we je aan contact op te nemen met Sony of de verkoper waar je hem hebt gekocht voor verdere instructies. Als uw console al lang buiten de garantieperiode valt en u er zeker van bent dat u uw console kunt openen en opschonen, moet u dat doen.

U vindt hiervoor overal op internet handleidingen. YouTube-kanaal TronicsFix heeft handleidingen voor het opschonen van de originele PS4, de Slim-revisie en de PS4 Pro. iFixit heeft handleidingen voor het vervangen van koelpasta op de originele PS4- en PS4 Slim-modellen. Het is belangrijk op te merken dat het vervangen van koelpasta alleen waarschijnlijk niet zal leiden tot betere thermische prestaties, maar vervanging van koelpasta is een noodzakelijk onderdeel van hermontage.

Video afspelen

If je er niet zeker van bent om de binnenkant van je PS4 zelf schoon te maken, zoek dan een lokale reparatieservice. Je kunt ook een technisch onderlegde vriend vragen of iemand die ervaring heeft met het schoonmaken van zijn console.

Zorg ervoor dat je PS4 ruimte heeft om te ademen

Net als elke andere console of luchtgekoelde pc, is de PS4 afhankelijk van een uitwisseling van hete en koele lucht om zichzelf voldoende af te koelen. Als u uw console in een afgesloten ruimte bewaart waar deze niet voldoende toevoer van koele lucht kan krijgen, kan dit leiden tot oververhitting. Terwijl de console hete lucht uitblaast in de ruimte, wordt de lucht die wordt gebruikt om interne componenten te koelen heter en heter.

Je kunt dit probleem oplossen door ervoor te zorgen dat je PS4-console voldoende ruimte heeft aan de zijkanten, achterkant en voorkant van het apparaat. Plaats andere consoles of media-apparatuur niet te dichtbij en plaats uw console niet in een afgesloten entertainmentunit. Als u uw console op een kast met open zijkanten plaatst, koelt deze zichzelf veel beter af.

Zorg ervoor dat u geen speldozen in de buurt van of bovenop de console hebt gestapeld en plaats uw console niet direct op een vloerbedekking of stoffen ondergrond. Als je je PS4 rechtop zet, krijg je mogelijk meer ruimte rond de randen van de console als je daar de ruimte voor hebt. Je kunt deze logica toepassen op andere gadgets die je cool wilt houden.

Kijk naar warmtebronnen en omgevingstemperatuur in de buurt

Gaddgets in de buurt zoals hete pc-behuizingen, andere consoles, AV-ontvangers of zelfs verwarmingen kunnen er ook voor zorgen dat je PS4 onnodig opwarmen. Zorg ervoor dat geen van deze apparaten tijdens gebruik rechtstreeks op de PS4 uitmondt, anders zou je de toevoer van verse lucht van je console kunnen bederven met onnodige warmte.

Zelfs je tv kan een bron van ongewenste warmte zijn, vooral led-modellen die grote achtergrondverlichting gebruiken om het scherm te verlichten. Probeer je PS4 verder van je tv af te plaatsen (onder of opzij) als je vermoedt dat de hitte aan de achterkant van de tv hitteproblemen veroorzaakt voor je console.

Hannah Stryker/How-To Geek

Let ten slotte op de omgevingstemperatuur. Je PS4 kan zichzelf alleen voldoende koelen als er verse lucht wordt aangevoerd. Als de kamer waarin u zich bevindt bijzonder warm is, moet u mogelijk een raam openen of een airconditioning inschakelen om uw gadgets wat verlichting te geven. Je kunt ook proberen om op koelere tijden van de dag te spelen en je PS4 niet in direct zonlicht te plaatsen.

Heb je je PS4 al uit elkaar gehaald?

Als je al hebt geprobeerd je PS4 te openen en schoon te maken, maar nog niet veel verbetering hebt opgemerkt (of je ziet nu slechtere thermische prestaties), zorg er dan voor dat je niet bent vergeten opnieuw een aanvraag in te dienen koelpasta. Het proces van het verwijderen van de PS4-koelplaat omvat het verbreken van de verzegeling die is gemaakt door de fabriekskoelpasta van Sony.

Zodra de koelpasta droog en gebarsten is, moet je opnieuw een nieuwe laag aanbrengen. Dit doen is net als het aanbrengen van koelpasta op de CPU van een pc. Zorg er eerst voor dat u de oude koelpasta verwijdert en breng vervolgens een gezonde (maar niet overmatige) hoeveelheid aan op het contactpunt.

Video afspelen

Onthoud dat het simpelweg vervangen van koelpasta waarschijnlijk niet alleen betere thermiek zal opleveren. Je moet aan de slag met een borstel en zorgvuldig gebruik van perslucht om het stof te verwijderen.

Andere PS4-problemen oplossen

Wist je dat je je PS4 in de veilige modus kunt opstarten om allerlei problemen op te lossen? Hierdoor kun je dingen doen zoals het opnieuw opbouwen van de PS4-gamedatabase om problemen op te lossen die worden veroorzaakt door beschadigde gegevens.

Ben je nog steeds aan het rocken met die PS4? Er zijn enkele dwingende redenen om te upgraden naar de PS5, vooral nu de levering van de volgende PlayStation-console van Sony overvloedig is.

LEES VOLGENDE

  • › Koop de legendarische ‘Beans’ Oordopjes voor $ 55,99 ($ ​​94 korting)
  • › Wat is er nieuw in macOS 14 Sonoma?
  • › Wat is er nieuw in iOS 17 en iPadOS 17?
  • › Waarom hebben we geen 1440p-tv's?
  • › Je kunt eindelijk AirTags delen met andere mensen
  • › Welke laptops hebben mechanische toetsenborden?