Hoe het drinken van thee met koekjes je bloedsuikerspiegel verhoogt, een verslaving opbouwt en tot gewichtstoename leidt

0
35

De meeste Indiërs beginnen hun dag graag met een dampende kop thee en een paar koekjes. Het is van kinds af aan ingebakken in onze gedachten dat het nuttigen van thee op een lege maag kan leiden tot zuurgraad, dus het is essentieel om een ​​paar koekjes bij onze thee te hebben. Deze gewoonte houdt daar echter niet op. De hele dag door, elke keer dat we genieten van een kopje thee of koffie, zijn koekjes de go-to-begeleiding die we zelden missen. Heb je ooit de tijd genomen om het aantal koekjes te berekenen dat je op een dag consumeert? Heb je bovendien al eens in de ingrediëntenlijst van deze koekjes gekeken?

Koekjes kunnen helaas behoorlijk veel calorieën bevatten en bevatten veel gehydrogeneerde vetten. Gemiddeld bevat een gewoon Marie-koekje ongeveer 40 calorieën. Met room gevulde of versgebakken varianten kunnen echter wel 100 tot 150 calorieën per koekje bevatten. Bovendien komt het zelden voor dat iemand stopt bij slechts één koekje. De meeste koekjes worden gemaakt met geraffineerd meel, algemeen bekend als maida, dat snel door het lichaam wordt opgenomen en kan bijdragen aan insulineresistentie en gewichtstoename.

Bovendien zitten koekjes vaak vol met chemicaliën zoals emulgatoren, conserveermiddelen en kleurstoffen, die worden toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen. Overmatige hoeveelheden zout en suiker worden ook vaak aangetroffen in koekjes. Hoge natriumconsumptie eindigt ook in het vasthouden van water, wat resulteert in een opgeblazen gevoel, wallen en gewichtsvoordeel. Dientengevolge moeten personen met hypertensie, diabetes of overgewicht het gebruik van koekjes vermijden. Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn met suikervrije koekjes, omdat ze vaak kunstmatige zoetstoffen bevatten, zoals aspartaam ​​en sucralose, die de stofwisseling kunnen beïnvloeden en het darmmicrobioom kunnen verstoren. Bovendien kan het onderdompelen van zoete koekjes in thee of koffie de bloedsuikerspiegel verhogen.

Zelfs wanneer een koekjespakket claimt volkoren, vezelrijk of op basis van havermout te zijn, is het aandeel van deze gezondere ingrediënten meestal minimaal, variërend van 5 tot 10 procent. Het primaire ingrediënt blijft het ongezonde geraffineerde meel. Deze misleidende marketing kan ertoe leiden dat consumenten denken dat ze een gezondere keuze maken, terwijl dat in werkelijkheid niet het geval is.

Sommige schattingen zeggen dat zelfs het nemen van vier spijsverteringskoekjes gelijk staat aan bijna een zak chips! Dat is hinderlijk voor de gezondheid van het hart van mensen met hoge bloeddruk, die deze koekjes eten en denken dat ze een gezondere optie zijn.

De volgende keer dat u naar een koekje grijpt, is het de moeite waard om de mogelijke gevolgen te overwegen. Er zijn betere alternatieven beschikbaar, zoals het consumeren van noten zoals amandelen, makhana (vossennootjes) of geroosterde bhuna chana (geroosterde gram). Deze opties zorgen niet alleen voor een heerlijke smaak, maar bieden ook essentiële voeding. Noten zijn rijk aan gezonde vetten, eiwitten, vitamines en mineralen, waardoor ze een gezondere keuze zijn in vergelijking met koekjes.

Hoewel de nostalgie en het gemak van koekjes met thee diep geworteld zijn in de Indiase cultuur, is het cruciaal om prioriteiten te stellen onze gezondheid en bewuste keuzes maken. Door koekjes te vervangen door gezondere opties zoals noten, kunnen we onze smaakpapillen tevreden stellen en tegelijkertijd ons lichaam voorzien van de voeding die het nodig heeft. Dus, de volgende keer dat je in de verleiding komt om naar een koekje te grijpen, denk dan twee keer na en overweeg de alternatieven die zowel smaak als voeding bieden.

Lees ook

Een nieuw gewicht verlies strategie? Een studie toont een hoog eiwit-, vezelrijk en go…

Bent u 45 plus en maakt u zich zorgen over het risico op een hartaanval? Neem de calciumsco…

Impact van litchis op de bloedsuikerspiegel: kunnen diabetici veilig de jui eten… />Kunnen mango's je bloedsuikerspiegel beïnvloeden als je je dag ermee begint? Shou…Advertentie

Omdat ze zich richten op plezierzoekende gebieden in de hersenen, wordt het consumeren van koekjes een verslaving, net als cocaïne en morfine. Dat is de reden waarom je niet bij één blijft.