GM zegt dat je tegen 2030 een volledig zelfrijdend voertuig zou kunnen bezitten

0
51
GM, Cruise

General Motors gelooft nog steeds in zelfrijdende auto's en denkt dat ze de komende jaren een groot probleem zullen worden. GM’s Cruise kreeg eindelijk goedkeuring om in 2022 op straat te rijden, en hoewel het tegenslagen had en te maken kreeg met terugroepacties, verdubbelt het bedrijf zijn gedurfde ambities.

Deze week tijdens een toespraak op de Sanford Bernstein-conferentie in Detroit, Michigan, had Mary Barra, CEO van General Motors, veel te zeggen over zelfrijdende auto's en hun robotaxi-service.

Volgens Reuters zei Barra dat het bedrijf nog steeds gelooft dat het tegen 2030 een brede uitrol van volledig autonome voertuigen zal hebben, meer dan $ 50 miljard aan inkomsten zal genereren en zelfs zelfrijdende auto's aan het publiek kan verkopen.

Als dat bekend in de oren klinkt, komt dat doordat GM in 2021 een soortgelijke belofte deed en nu, bijna twee jaar later, heeft GM nog steeds vertrouwen in zijn ambities. GM en Cruise hebben onvermoeibaar gewerkt om wettelijke goedkeuring te krijgen in geselecteerde steden en staten, hebben tientallen zelfrijdende auto's op de weg, en verzamelen nog steeds gegevens en verfijnen de ervaring.

GERELATEERDGM's Cruise Robotaxi onderzocht vanwege veiligheidsproblemen

Tijdens de conferentie zei Barra dat ze een “gigantische groeimogelijkheid” in GM's Cruise autonome voertuigeenheid. Ze ging echter een stap verder en stelde voor dat het bedrijf tegen het einde van het decennium zelfrijdende auto's aan het publiek zou kunnen verkopen.

Dit is om verschillende redenen belangrijk. Ten eerste krijgt het te maken met hevige concurrentie van Tesla en zijn FSD-software, die zijn eigen problemen heeft die nog moeten worden opgelost. Dit suggereert ook dat de technologie de komende jaren met grote sprongen zal verbeteren, zal worden opgeschaald en vervolgens in de komende 6-7 jaar beschikbaar zal zijn voor het grote publiek.

Stel je een wereld voor waarin je een relatief betaalbare zelfrijdende auto van Cruise, gebruik hem van en naar het werk en stuur de auto vervolgens weg om geld te verdienen als een autonome taxi wanneer hij niet nodig is, zoals terwijl u werkt, thuis ontspant of slaapt. Dat is een van de vele mogelijke opties die rondzweven door GM en Tesla.

Vervolgens zou GM’s Cruise buiten de Verenigde Staten kunnen uitbreiden naar verschillende divisies zoals voedsel- en goederenbezorging, die allemaal gecombineerd worden om tegen 2030 $ 50 miljard aan inkomsten te verdienen. De CEO vermeldde ook hoe betaalbare elektrische voertuigen van $ 30.000 nog niet winstgevend zijn, hoewel Chevy er dit jaar twee uitbrengt, en vermeldde kort hoe GM zijn rivalen bij Tesla kan inhalen. Als zelfrijdende auto's zo snel beschikbaar komen, zou je er dan een kopen?

via Reuters