GM säger att du kan äga ett helt självkörande fordon år 2030

0
37
GM, Cruise

General Motors tror fortfarande på självkörande bilar och tror att de kommer att bli en stor sak under de kommande åren. GM’s Cruise fick äntligen godkännande att köra på gator 2022, och även om det hade motgångar och råkat ut för återkallelser, fördubblar företaget sina djärva ambitioner.

Denna vecka när de talade på Sanford Bernstein-konferensen i Detroit, Michigan, General Motors VD Mary Barra hade mycket att säga om självkörande bilar och dess robotaxi-tjänst.

Enligt Reuters sa Barra att företaget fortfarande tror att det kommer att ha en bred utbyggnad av helt autonoma fordon till 2030, tjäna uppemot 50 miljarder dollar i intäkter och till och med kunna sälja självkörande bilar till allmänheten.

Om det låter bekant beror det på att GM gav ett liknande löfte 2021, och nu nästan två år senare är GM fortfarande övertygad om sina ambitioner. GM och Cruise har arbetat outtröttligt för att få myndighetsgodkännande i utvalda städer och delstater, har dussintals självkörande bilar på vägen och håller fortfarande på att samla in data och förfina upplevelsen.

RELATERATGM:s Cruise Robotaxi undersökte säkerhetsproblem

Under konferensen sa Barra att hon ser en “gigantisk tillväxtmöjlighet” i GM’s Cruise autonoma fordonsenhet. Men hon tog saker ett steg längre och föreslog att företaget skulle kunna sälja självkörande bilar till allmänheten före årtiondets slut.

Detta är betydelsefullt av flera skäl. För det första kommer den att möta hård konkurrens från Tesla och dess FSD-mjukvara, som har sina egna problem som den fortfarande måste lösa. Detta tyder också på att tekniken kommer att förbättras med stormsteg under de kommande åren, skala upp och sedan vara tillgänglig för allmänheten under de kommande 6-7 åren.

Föreställ dig en värld där du kan köpa en relativt prisvärd självkörande bil från Cruise, använd den till och från jobbet, skicka sedan iväg bilen för att tjäna pengar som en autonom taxi när den inte behövs, som när du arbetar, kopplar av hemma eller sover. Det är ett av många potentiella alternativ som GM och Tesla svävar runt på.

Då skulle GMs kryssning kunna expandera utanför USA och till olika divisioner som mat- och varuleverans, allt genom att kombinera att tjäna 50 miljarder dollar i intäkter till 2030. VD:n nämnde också hur prisvärda elfordon på 30 000 dollar inte är lönsamma ännu, även om Chevy har två som kommer ut i år, och nämnde kort hur GM kan komma ikapp sina rivaler i Tesla. Om självkörande bilar blir tillgängliga så snart, skulle du köpa en?

via Reuters