Fly over Washington får militærjet til å rykke; senere krasjer i Virginia

0
49

Et egensindig og ikke-reagerende forretningsfly som fløy over nasjonens hovedstad søndag ettermiddag fikk militæret til å forvrenge et jagerfly før flyet styrtet i Virginia, sa tjenestemenn. Jagerflyet forårsaket en høy lydbom som ble hørt over hovedstadsregionen.

Federal Aviation Administration sier at Cessna Citation tok av fra Elizabethtown, Tennessee, på søndag og var på vei til Long Islands MacArthur Airport. På uforklarlig vis snudde flyet over New Yorks Long Island og fløy en rett sti ned over DC før det styrtet over fjellterreng nær Montebello, Virginia, rundt klokken 15.30.

Det var ikke umiddelbart klart hvorfor flyet ikke reagerte, hvorfor den krasjet eller hvor mange personer som var om bord.

En amerikansk tjenestemann bekreftet overfor The Associated Press at militærflyet hadde kranglet for å svare på det lille flyet, som senere styrtet. Tjenestemannen var ikke autorisert til offentlig å diskutere detaljer om den militære operasjonen og snakket på betingelse av anonymitet.

Flysporingssteder viste at jetflyet hadde en rask nedstigning i spiral, og falt på et tidspunkt med en hastighet på mer enn 30 000 fot per minutt før krasjet i St. Mary’s Wilderness.

Nord American Aerospace Defense Command sa senere i en uttalelse at F-16 var autorisert til å reise i supersoniske hastigheter, noe som forårsaket en lydbom.

“Under denne hendelsen brukte NORAD-flyet også fakler – som kan ha vært synlige for publikum – i et forsøk på å tiltrekke oppmerksomhet fra piloten,” heter det i uttalelsen. “Fakler brukes med størst mulig hensyn til sikkerheten til det avlyttede flyet og folk på bakken. Faser brenner ut raskt og fullstendig, og det er ingen fare for folk på bakken når de utleveres.»

Virginia State Police sa at offiserer ble varslet om den potensielle krasjen like før klokken 16.00. Politiet jobbet fortsatt med å finne flyet søndag kveld, men hadde ikke klart å finne ulykkesstedet, sa politiets talsperson Corinne Geller.

Flyet som styrtet var registrert hos Encore Motors of Melbourne Inc. John Rumpel, som driver selskapet, fortalte The New York Times at datteren hans, 2 år gamle barnebarn, hennes barnepike og piloten var ombord i flyet. De var på vei tilbake til hjemmet sitt i East Hampton, på Long Island, etter å ha besøkt huset hans i North Carolina, sa han.

En kvinne som identifiserte seg som Barbara Rumpel, som er oppført som president for selskapet i Melbourne, Florida, sa at hun ikke hadde noen kommentarer søndag da hun ble nådd av Associated Press.

Annonse

USAs president Joe Biden spilte golf på Joint Base Andrews rundt den tiden jagerflyet lettet. Anthony Guglielmi, talsperson for US Secret Service, sa at hendelsen ikke hadde noen innvirkning på presidentens bevegelser søndag. Biden spilte golf på militærbasen i Maryland sammen med broren sin på ettermiddagen.

Les også

En båt med 180 rohingya-flyktninger forsvant. En hektisk telefonsamtale hjelp … < /figure>Kollaps av større demning i det sørlige Ukraina utløser nødstilfelle da Moskva…

India er et levende demokrati, dra til Delhi og se selv: Det hvite hus

Nepal Oppn anklager statsministeren for “utsalg” til India ved retur, Høyesterettssta…

En tjenestemann i Det hvite hus sa: ” Presidenten ble orientert om hendelsen. Lyden fra det autoriserte DOD-flyet var svak på JBA.» Pentagon og DC Air National Guard svarte ikke umiddelbart på forespørsler om kommentarer på søndag.