Duitsland wil graag samenwerken met India op het gebied van onderzeese technologie, zegt Pistorius

0
36

Duitsland is enthousiast over een mogelijke samenwerking met India op het gebied van onderzeeërtechnologie van ThyssenKrupp Marine Systems (tkMS), vertelde de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius, die een vierdaags bezoek brengt aan India, in een interview aan The Indian Express.

Het Duitse ThyssenKrupp Marine Systems is een groep en houdstermaatschappij van leveranciers van marineschepen, oppervlakteschepen en onderzeeërs.

Gevraagd naar de afwezigheid van grote bijdragen van Duitse defensieconsortia aan het Indiase arsenaal, zei Pistorius: “Inderdaad, tijdens mijn bezoek hier in India zou dit kunnen worden besproken. Ook zal er een uitwisseling plaatsvinden met de industrie. Ik kijk uit naar mogelijke samenwerking op het gebied van sleuteltechnologie met betrekking tot onderzeeërs van tkMS.”

Pistorius is vanaf maandag voor een vierdaags bezoek aan New Delhi. Hij zal dinsdag minister van Defensie Rajnath Singh ontmoeten voor bilaterale gesprekken. Hij zal waarschijnlijk ook enkele defensie-startups ontmoeten tijdens een evenement georganiseerd door Innovations for Defense Excellence (iDEX) in New Delhi.

Later in de week reist hij naar Mumbai, waar hij waarschijnlijk bezoek Headquarters, Western Naval Command en Mazagon Dock Shipbuilders Limited.

Voor haar slinkende onderzeeërvloot wil de marine zes geavanceerde dieselelektrische onderzeeërs aanschaffen onder Project 75I – een deal die nog moet worden voortgezet vanwege verschillende technische parameters. MDL en L&T gaan samenwerken met een buitenlandse fabrikant om de onderzeeërs te maken.

Een voorstel van Duitsland aan India voor het leveren van de onderzeeërtechnologie zou op de kaart kunnen staan, gezien het feit dat het en Zuid-Korea tot de fabrikanten behoren. die voldoen aan de technische criteria voor de deal.

Advertentie

Gevraagd naar het koorddansen van Duitsland met westerse allianties, Russische energie en Chinese economische invloed en de spil naar mogelijke toekomstige defensiesamenwerkingen met India, zei Pistorius dat Duitsland er verrassend goed in is geslaagd om zijn energieafhankelijkheid van Rusland te verminderen.

“We een beleid voeren van de-risking, maar niet van ontkoppeling. Ten tweede, terwijl de Bundeswehr zich opnieuw richt op afschrikking en verdediging in Europa, teruggaand naar de toekomst, zal de Bundeswehr tegelijkertijd haar betrokkenheid bij de Indo-Pacific consolideren”, zei hij.

“Voor landgerichte strijdkrachten vanuit het hart van Europa zonder overzeese gebieden in de regio, dat is nogal een signaal”, zei hij.

Advertentie

Hij zei dat India een strategische partner is en dat beide landen waarden en belangen delen. “Volgend jaar, als de Duitse marine weer wordt ingezet in de regio, zijn we van plan om samen met de Indiase marine een maritieme oefening te houden. Maar onze samenwerking hoeft zich niet tot deze dimensie te beperken”, zei hij.
“Duitsland en India delen gemeenschappelijke waarden en gemeenschappelijke belangen, vooral met betrekking tot de op regels gebaseerde internationale orde, multilateralisme en communicatielijnen over open zee. Op basis van deze basis zijn meer contacten een natuurlijk gevolg,” zei hij.

Hij voegde eraan toe dat hij ernaar uitkijkt om met startende ondernemers te praten als onderdeel van zijn agenda in India en zal ook de tijd nemen om een beetje meer vertrouwd met “uw enorme en prachtige land.”

Het belangrijkste, zei hij, is dat beide landen een gestage toename van de uitwisseling van hun strijdkrachten hebben in het kader van hun marine-inzet en de gezamenlijke oefening van hun luchtmacht. Hij zei dat Duitsland, na het succesvolle havenbezoek van de Duitse marine in Mumbai in 2022, volgend jaar nog een schip van twee Duitse marineschepen naar Goa plant, met gezamenlijke oefeningen.

Pistorius zei dat Duitsland en India onderhoudt al 23 jaar een strategisch partnerschap.

Lees ook

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop

Odisha treintragedie Live updates: CBI begint met onderzoek naar Balasore-trein en… />

Kerala moesson zal verder worden uitgesteld, cycloon ontwikkelt zich vandaag: IMD

Na 'schakingsbod' vragen posters aan moslimhandelaars om winkels te sluiten…

“Onze Hoge Defensie Committee is de meest zichtbare uiting van onze groeiende strategische betrekkingen. We hebben dit format tot stand gebracht met zeer weinig andere niet-NAVO-landen”, zei hij, eraan toevoegend: “De kerntaken blijven veiligheidsbeleid en samenwerking op het gebied van bewapening. Ik kijk uit naar de bijeenkomst van volgende maand in Berlijn om mijn gesprekken hier vandaag voort te zetten.”

© The Indian Express (P) Ltd