'De auto van premier Modi crasht terwijl hij in de achteruitkijkspiegel kijkt': Rahul Gandhi in de VS

0
47

Congresleider Rahul Gandhi viel zondagavond (GMT) uit op premier Narendra Modi en beweerde dat de BJP en RSS “niet in staat zijn om naar de toekomst te kijken” en kan alleen maar over het verleden praten.

Tijdens een bijeenkomst van de Indiase diaspora in het Javits Center in New York zei Gandhi: “Hij (premier Narendra Modi) probeert de auto te besturen& #8230;de Indiase auto en hij kijkt in de achteruitkijkspiegel. Dan begrijpt hij niet waarom deze auto crasht en niet vooruit gaat. En het is hetzelfde idee met de BJP, met de RSS. Allemaal. U luistert naar de ministers, u luistert naar de minister-president. Je zult ze nooit horen praten over de toekomst. Ze praten alleen over het verleden.

Gandhi beweerde dat de BJP en RSS alleen over het verleden spreken en altijd 'iemand anders de schuld geven van het verleden'. In India is er een strijd gaande tussen twee ideologieën — de ene vertegenwoordigd door het Congres en de andere door de BJP en de RSS, zei het voormalige parlementslid.

“De eenvoudigste manier om dit gevecht te beschrijven is dat je aan de ene kant Mahatma Gandhi hebt en aan de andere kant, Nathuram Godse,” zei hij.

Over het Odisha-treinongeluk, dat 275 levens eiste en meer dan 1.000 gewonden opleverde, zei Gandhi dat tijdens de ambtsperiode van het Congres, als er treinongelukken gebeurden, ministers de verantwoordelijkheid op zich namen voor hun acties en “we accepteerden onze fouten”.

“Ik herinner me een treinongeluk toen het congres aan de macht was. Het congres stond niet op en zei ‘nu is het de schuld van de Britten dat de trein is neergestort’. De minister van het Congres zei “het is mijn verantwoordelijkheid en ik neem ontslag”. Dus dit is het probleem dat we thuis hebben, we verzinnen excuses en we accepteren de realiteit waarmee we worden geconfronteerd niet,” zei Gandhi.

Er werd ook een minuut stilte in acht genomen om respect te betuigen aan de mensen die bij het ongeval zijn omgekomen.

Advertentie

Tijdens zijn 40 minuten durende toespraak prees Gandhi ook de Indiaas-Amerikaanse gemeenschap voor de manier waarop ze in de VS hebben geleefd. “Bij alle reuzen die uit India zijn voortgekomen, kun je zien dat er bepaalde eigenschappen waren die ze allemaal bezaten. Ten eerste zochten, vertegenwoordigden en vochten ze voor de waarheid. Ten tweede waren al deze mensen nederig en was er geen arrogantie in hen. Zo hebben Indiërs in de VS gewerkt en daarom zijn Indiërs hier succesvol. Ik respecteer en eer je daarvoor.

Gandhi is op een zesdaagse tour van drie steden naar de Verenigde Staten. Hij heeft Californië, de Bay Area, Washington en New York bezocht om te communiceren met de Indiase gemeenschappen, denktanks en de pers.

Lees ook

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop

Na 2 verklaringen tegen hem trekt minderjarige de aanklacht tegen WFI-chef in…

Odisha trein tragedie Live Updates: CBI begint onderzoek naar Balasore trein a…

Morgen ontwikkelt zich cycloon in de Arabische Zee, begin moesson boven Kerala tot ..

Eerder vorige week zei Gandhi ook dat de RSS en de BJP alle politieke instrumenten in India beheersen. Rahul nam een ​​kijkje bij premier Narendra Modi en zei: 'Ik denk dat als je Modi ji naast god zou zetten, Modi ji aan god zou gaan uitleggen hoe het universum werkt. En god zou in de war raken dat wat ik heb gemaakt.”

— Met PTI-ingangen