Home Norsk Dagen etter at hans stedfortreder kalte brokollaps planlagt, skylder Nitish på “dårlig arbeidskvalitet”

Dagen etter at hans stedfortreder kalte brokollaps planlagt, skylder Nitish på “dårlig arbeidskvalitet”

0

Etter at en underbygget bro over Ganga kollapset i Bihar på søndag, har sjefsminister Nitish Kumar beskyldt «dårlig kvalitet på arbeidet» og sagt at det vil bli iverksatt tiltak mot de ansvarlige – en avvikelse fra uttalelser fra hans stedfortreder Tejashwi Yadav og den ekstra sjefsekretæren for veibyggingsavdelingen Pratyay Amrit, som en dag tidligere hadde hevdet at deler av broen med vilje ble revet ned.

Arbeidet med den 3,1 km lange broen for å knytte Aguani i Khagaria-distriktet til Sultanganj i Bhagalpur startet i 2014 og skulle etter planen være fullført i 2019. Fristen har siden blitt forlenget åtte ganger. “Prosjektet måtte starte i 2012, men det ble satt i drift i 2014. Det har vært for mye forsinkelse i prosjektet,” sa Nitish og la til at han har bedt tjenestemenn om å ta “raske korrigerende tiltak og sikre fullføring av prosjektet”.

“Jeg hadde bedt berørte myndigheter om å se på saken alvorlig etter overbygningens fall i fjor . Arbeidet skal fullføres raskt. Broen faller fordi den ikke blir konstruert riktig,» sa han.

På spørsmål om det ville bli satt i gang tiltak mot de ansvarlige, sa han: «Definitivt. Jeg har allerede sagt så mye.»

Broen bygges av SP Singla Constructions Private Limited til en pris av Rs 1710 crore.

Et IIT-Roorkee-team hadde påpekt feil med broens design i en rapport som ble sendt til statens veibyggingsavdeling i desember. “Det kan huskes at en del av denne broen hadde kollapset 30. april i fjor. Vi hadde deretter henvendt oss til IIT-Roorkee, som er kjent for sin ekspertise i byggesaker, for å gjennomføre en studie. Det er ennå ikke kommet med en endelig rapport, men eksperter som hadde studert strukturen hadde informert oss om at det var alvorlige feil,” Tejaswi sa på søndagens pressekonferanse.

Rundt 400 meter med segmenter eller endelig støping av broen mellom pilar nummer 10 og 13 kollapset søndag, noe som førte til et estimert tap på Rs 150 crore. Det var den andre slike hendelsen på litt over ett år, med rundt 200 meter av broens overbygning som kollapset i april 2022 etter sterk vind.

Les også | En vakt «mangler» etter riving av Bihar-broen, sier kretsoffiser

Ettersom bilder av søndagens brokollaps ble delt på sosiale medier, hadde Tejaswi og Amrit innkalt til en pressekonferanse for å hevde at deler av broen var blitt revet ned som «en del av en forebyggende øvelse».

Annonse

Men, en høytstående myndighetsperson i Bhagalpur-administrasjonen sa: «I tilfelle av en planlagt nedtur, må det være forhåndsinformasjon gitt til lokal administrasjon, inkludert lokalt politi. Dette ble ikke gjort, og elven ble heller ikke sperret. Faktisk hadde en båt passert under broen bare 10 minutter før kollapsen.»

Tjenestemenn sa også at en slik øvelse vil kreve at byggefirmaet søker om et sertifikat uten protest (NOC) fra myndighetene til et delfinreservat som er en del av delen av elven som broen står på.

“Delfinreservatets myndigheter hadde stoppet byggefirmaet fra å utføre arbeid over pilar nummer 5 i to måneder i år frem til mars fordi de ønsket at selskapet skulle følge ekstra sikkerhetsretningslinjer slik at delfiner ikke ble truet eller forstyrret av konstruksjonen,” en skogdepartementets tjenestemann sa.

Annonse

En kilde nær byggeselskapet sa til The Indian Express: «Siden det var søndag, var ingen bygging i gang. Bare en vakt var på stedet. Rundt klokken 11 merket han at noen deler av støpingen mellom pilar nummer 10 og 13 var i ferd med å løsne. Han informerte ledende ansatte i selskapet, men det var lite de kunne ha gjort ettersom segmenter over søyler nummer 10, 11 og 12 hadde begynt å falle av. Ved 18-tiden falt alle tre søylene sammen med støpestykkene plassert over den,» sa kilden.

Prosjektleder for Aguani-Sultanganj-broen Rakesh Ranjan og projektordirektør Alok Kumar Jha var ikke tilgjengelig for kommentar. Indian Express sendte også selskapet en e-post om potensielle røde flagg som ble ignorert, men mottok ikke noe svar.

Siden juli i fjor har team fra IIT Mumbai, IIT Roorkee og NIT Patna utført separate studier på broen. “Alle tre lagene sendte inn rapportene sine til Road Construction Department (RCD) i desember i fjor. Selv om det var nesten lignende funn fra de tre teamene, fant vi IIT Roorkee-rapporten mer spesifikk ettersom den fant feil med broens design. IIT Roorkee-teamet hadde også foreslått en ny gjennomgang av hele designet før de gikk i gang med ytterligere byggearbeid, sa en RCD-tjenestemann.

Dette er ikke første gang SP Singla Constructions Private Limited kommer under skanner. Deler av Baluaha Ghat Kosi-broen i Saharsa, også bygget av selskapet, hadde falt av før innvielsen i 2013. Selskapet har også blitt kritisert for å ha brukt 19 år på å fullføre Munger-Khagaria jernbane-cum-road-broen. Den ble nylig tildelt kontrakten for å bygge en parallell bro over Ganga til Vikramshila Setu i Bhagalpur.

Les også

Kvinne tatt for å se «Kerala Story» av BJPs Pragya Thakur «elopes» med…

Syklon Biparjoy vil sannsynligvis intensivere til en kraftig syklonstorm i dag

Bro over Ganga “kollapser”, Bihar sier planlagt riving

Manipur-vold: Mor, sønn blant tre fryktede drept i mob-angrep på …

Denne Aguani-Sultanganj-broen regnes som et viktig prosjekt ettersom den søker å forbinde Kosi-regionen, som omfatter distriktene Khagaria, Saharsa, Madhepura og Supaul, med de sørlige Bihar-distriktene Bhagalpur, Munger og Jamui samt tilstøtende Jharkhand distriktene Deoghar og Godda.