Dagelijkse briefing: Spoorwegen zoeken CBI-onderzoek naar Odisha-treinongeval; Amit Shah ontmoet protesterende worstelaars; het laatste nieuws over botsingen in Manipur en meer

0
46

Goedemorgen!

🚨Big Story< /strong>

🔴 Twee dagen na het treintragedie in het Balasore-district van Odisha, dat 275 levens eiste en meer dan 1.000 gewonden achterliet, zei minister van Spoorwegen Ashwini Vaishnaw adviseerde een Central Bureau of Investigation (CBI) onderzoek naar het ongeval. Vaishnaw beweerde dat de 'grondoorzaak' en de mensen achter de daad zijn geïdentificeerd.

🔴 “…na zijn dood staren we nu naar een somber toekomst”.

Raju Marndi, uit Odisha's Mayubhanj, die zijn vader verloor, is een van de velen die in de rij staan ​​voor het AIIMS-mortuarium in Bhubaneswar, op zoek naar een bekend gezicht onder de doden. Terwijl sommigen hun verwanten vinden,anderen zetten zich schrap voor een langere wachttijd.

🔴 Bijna 50 uur na het gruwelijke ongeval begonnen treinen door het Balasore-ongeluk te rijden plaats. De hervatting van het verkeer was het resultaat van oorlogswerkzaamheden door meer dan 1.000 arbeiders en spoorwegbeambten gedurende zaterdagnacht en zondag.

⚡Alleen in de Express

In de nieuwste editie van de Idea Exchange, Tamil Nadu BJP-president K Annamalai spreekt over zijn verleden als IPS-officier, waardoor BJP populair werd in de staat te midden van Dravidianisme en Tamil-nationalisme, en meer.

📰Van de voorpagina< /strong>

👉🏽 Een delegatie van worstelaars, die hebben geprotesteerd tegen Brij Bhushan Sharan Singh, hoofd van de Wrestling Federation of India vanwege beschuldigingen van seksuele intimidatie, ontmoetten op zaterdag minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah. De worstelaars onderstreepten hun eis dat er snel een sterke chargesheet moet worden ingediend, De Indian Express heeft het geleerd.

Advertentie

👉🏽 Nieuwe botsingen werden gemeld in de stad Sugnu in het district Kakching, zelfs toen het centrum een ​​onderzoekscommissie aankondigde, geleid door voormalig Ajai Lamba, opperrechter van het Hooggerechtshof van Gauhati, om het geweld in Manipur, dat op 3 mei begon, te onderzoeken.

👉🏽Op 2 juni woonden er 37.450 mensen in opvangkampen in Manipur, verspreid over 13 districten. Terwijl sommige families dromen van een thuis, anderen hopen op een nieuwe start.

👩🏽‍💻Must Read

✍️ In onze opiniesectie van vandaag schrijft Vikram S Mehta over de behoefte aan jonge stemmen in de bedrijfswereld: “ Particuliere firma's zouden er goed aan doen om meer onafhankelijke bestuurders te hebben die jonger zijn, technisch onderlegd en met domeinkennis om toekomstige onzekerheden aan te pakken.”

Advertentie

In West-Bengalen hebben verschillende Kudmi-leiders van TMC en de oppositie hun partijen of posten opgezegd om de agitatie van de gemeenschap voor de ST-status op te voeren, die nu zelfs berichten op de huizen van dorpelingen ziet die partijen verbieden muren voor graffiti te gebruiken. We bekijken wat er achter de breuklijnen zit

Post Adani-Hindenburg-aflevering, het voorstel van marktregulator Sebi om buitenlandse portefeuille-investeerders (FPI's) te vragen de uiteindelijke begunstigden van risicovolle Volgens analisten zullen FPI-fondsen waarschijnlijk de instroom beïnvloeden. Ontdek hier wat dit betekent

Bijna een jaar nadat het Hooggerechtshof de werking van de opruiingswet had geschorst, heeft de Law Commission of India aanbevolen de bepaling te handhaven met procedurele waarborgen en verhoogde gevangenisstraffen. Waarom heeft de Commissie aanbevolen de wetgeving inzake opruiing te versterken? We leggen het uit.

⏱️ En tot slot

Er is een sterk geroezemoes op internet dat zodra Apple zijn mixed-reality-headset aankondigt tijdens de Worldwide Developers Conference van deze week, de iPhone overbodig zou worden. Maar dat is niet erg waarschijnlijk – nog niet.

🤫 Lees over de tempelbezoeken van minister Prahlad Singh Patel van de Unie en de poging van RJD om zijn verzorgingsgebied in de verkiezingspolitiek te vergroten in < strong>het vertrouwelijke Delhi van vandaag!

Lees ook

Dagelijkse briefing: Coromandel Express-crash begrijpen; minor records fre…

Dagelijkse briefing: belangrijkste beschuldigingen tegen WFI-chef Brij Bhushan Singh ; NAT…

Dagelijks briefing: President Murmu benoemt zes nieuwe gouverneurs; Aero India 20…

16 december veroordeelden wegens groepsverkrachting opgehangen; PM Modi zegt dat gerechtigheid p…Advertentie

🎙️ In de laatste aflevering van de 3 Things-podcast bespreken we het grondrapport van het Odisha-treinongeluk, het politieke knokfestijn boven de Mahakal Lok Corridor project en een grote instorting van een brug in Bihar.

Tot de volgende keer,
Varsha Sriram en Arushi Bhaskar