Bihar-man wordt gebeld door het nummer van de zoon en zegt dat de tiener dood is; worstelt om het lichaam van zijn zoon te bewijzen

0
30

Upendra Ram, een inwoner van het Sitamarhi-district in Bihar, had een slapeloze vrijdagavond nadat hij het nieuws over detreintragedie in Odisha had vernomen. Zijn wereld stortte in toen hij op zaterdagochtend werd gebeld . Het was van het nummer van zijn zoon Ritul en de onbekende beller vertelde hem dat Ratul, 17, die op de noodlottige Coromandel Express zat, waarschijnlijk dood was.

De familie vertrok onmiddellijk naar Balasore, maar Upendra kreeg het lichaam na 48 uur, maandagavond laat, omdat het lichaam in kwestie door een andere persoon was opgeëist.

Lees ook | Odisha treinongeluk: Govt zoekt gegevens om verzekeringsclaims te betalen

Volgens Upendra verliet Ritul, samen met de buren Parameswar Mukhiya en Rampreet Mukhiya, donderdag het huis en nam de volgende dag de Coromandel Express naar Chennai vanuit Howrah. De drie gingen voor het eerst naar Chennai – om als bouwvakkers te werken.

“We hoorden vrijdagavond laat over het ongeluk en alle drie de families probeerden de hele nacht verwoed informatie over onze kinderen door te spitten. Tevergeefs. Op zaterdagochtend kregen we een telefoontje van een onbekende man, die zei dat hij een mobiele telefoon in de buurt van een lichaam op de plaats van het ongeval had en de simkaart in zijn telefoon had gestopt om de familie van het slachtoffer te waarschuwen.'
Het was het nummer van Ritul.

Lees ook | Zoektocht naar dierbaren gaat door: 'Mijn vrouw begraven… op zoek naar 7-jarige dochter'

“Wij (drie gezinnen) huurden allemaal een voertuig voor Rs 35.000 en kwamen hierheen”, vertelde Upendra aan The Indian Express in Bhubaneswar maandag.

In Balasore vonden ze Rampreet in een ziekenhuis en de zoektocht ging door voor Ritul en Parameswar. “In het tijdelijke mortuarium in Balasore zeiden sommige mensen dat alle lichamen naar Bhubaneswar waren gebracht. Dus kwamen we hier (AIIMS mortuarium). Ik heb het lichaam van mijn zoon gevonden, maar ambtenaren zeiden dat iemand anders het ook had opgeëist… Nu moet ik bewijzen dat het het lichaam van mijn zoon is”, zei hij.

De familie zei maandagavond dat ze eindelijk het lichaam hadden gekregen, nadat ze de Aadhar-kaart en andere documenten hadden getoond – en omdat de andere eiser voor het lichaam niet is verschenen.

Lees ook

Vrouw meegenomen om 'Kerala Story' te zien door BJP's Pragya Thakur 'elopes' met ma…

Cycloon Biparjoy zal vandaag waarschijnlijk intensiveren tot zware cycloonstorm

Manipur geweld: moeder, zoon onder drie gevreesde gedood bij aanval van menigte op …

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloopAdvertentie

Upendra, vader van vijf kinderen, werkt als dagelijkse loonarbeider. Hij zei dat Ritul, die van school was gegaan, naar Chennai ging voor werk, zodat zijn dochter, de oudere zus van Ritul, kon worden uitgehuwelijkt. “We hebben niet genoeg werk in Bihar, dus moeten we onze kinderen naar verre oorden sturen om de kost te verdienen. Ritul was onze hoop.'
Tot maandag laat kon Upendra's buurman Parikshan zijn zoon niet traceren.

© The Indian Express (P) Ltd