Apple WWDC 2023 hoogtepunten: van iOS 17 tot Vision Pro… alles aangekondigd op de ontwikkelaarsconferentie

0
52

Apple-CEO Tim Cook opende maandag de Worldwide Developer Conference (WWDC) met een focus op hardware, software en services, maar de grootste afhaalrestaurants zijn de Vision Pro-headset en de 15-inch MacBook Air. We zagen updates voor elk van de kernplatforms van Apple. Dus in willekeurige volgorde, hier is alles wat Apple vandaag heeft aangekondigd.

Vision Pro

De headset bevat een digitale kroon zoals de Apple Watch, maar is vastgemaakt aan een batterijpakket dat ongeveer 2 uur meegaat.

Zoals eerder geruchten, is de mixed reality-headset van Apple, Vision Pro, officieel. Met ogen, hoofd en stem bestuur je apps en andere tools. Gebruikers kijken door de headset alsof ze een bril dragen, maar apps en content verschijnen in je omgeving als augmented reality. Tijdens de keynote laat de demo van Apple zien hoe de gebruiker consumeert, consumeert en content creëert in een 3D-omgeving. De headset bevat een digitale kroon zoals de Apple Watch, maar is vastgemaakt aan een batterijpakket dat ongeveer 2 uur meegaat. Vision Pro geeft ook uw ogen weer wanneer u de headset draagt ​​via een EyeSight-functie. De headset heeft ook een 3D-camera om momenten vast te leggen terwijl je het apparaat draagt. Het is een mix van VR en AR. Het wordt aangedreven door de M2-chipset van Apple, gecombineerd met een gloednieuwe chip genaamd R1, ontworpen voor “real-time sensorverwerking”. Die chipsets voeden het nieuwe besturingssysteem van Apple, visionOS. Het begint bij $ 3.499en lancering begin volgend jaar, beginnend op de Amerikaanse markt en later in het jaar in meer landen.

15-inch MacBook Air

De nieuwe MacBook Air biedt tot 18 uur batterijduur (Bron afbeelding: Apple)

Apple heeft de 15-inch MacBook Air gelanceerd. Hij is 11,5 mm dik, weegt 1,3 kg en wordt aangedreven door de eigen M2-chipset van Apple. De notebook heeft twee USB-C-poorten, het MagSafe-oplaadstation van Apple en een standaard hoofdtelefoonaansluiting. De laptop heeft een batterijduur van 18 uur met een 8-core CPU en 10-core GPU. De nieuwe MacBook Air wordt geleverd in vier kleuren, waaronder Midnight en Starlight. De 15-inch MacBook Air begint bij Rs 134.900. Klanten kunnen hem vandaag bestellen en volgende week is hij beschikbaar.

Nieuwe Mac Pro

Apple zegt dat de Mac Pro de krachtigste machine tot nu toe is. (Bron afbeelding: Apple)

Deelnemen aan Apple's pro-grade Mac-line-up is de supercharged Mac Pro. Hij wordt aangedreven door de M2 ​​Ultra 24-core CPU, die tot 76-core GPU ondersteunt, acht Thunderbolt 4-poorten en tot zes van Apple's high-end Pro Display XDR. De Mac Pro heeft een roestvrijstalen frame dat is ontworpen om te tweaken en modules die rond het frame kunnen bewegen. Het is een high-end desktopcomputer die is ontworpen voor creatieve professionals en ontwerpers. Het nieuwe Mac Pro-model is verkrijgbaar vanaf Rs 729900. Apple heeft ook de vernieuwde Mac Studio aangekondigd. Het kan worden geconfigureerd met Apple's M2 Max- of M2 Ultra-chips. Het begint bij Rs 209.900.

iOS 17

iOS 17 brengt ook een nieuwe stand-bymodus (Bron afbeelding: Apple)

De nieuwe versie van iOS, de volgende grote iPhone-software, zit boordevol nieuwe functies. Met een gloednieuwe functie genaamd “NameDrop” kunnen gebruikers twee iPhones of Apple Watches samen toestaan ​​om contacten, muziek, internet of andere gedeelde activiteiten met elkaar te delen. Wat FaceTime betreft, krijgt het video- en audiochatplatform van Apple een voicemailfunctie, waarmee gebruikers een videobericht kunnen achterlaten voor hun vrienden. Ondertussen wordt de berichtenfunctie geüpdatet met krachtigere zoekfunctionaliteit en een inhaalfunctie voor groepschats waarmee je automatische meldingen kunt instellen zodat vrienden en familie weten dat je veilig op je locatie bent aangekomen. Apple introduceerde ook een nieuwe ervaring genaamd Standby , die voor gebruikers verschijnt wanneer ze hun iPhone met een standaard op zijn kant leggen. De volledige gebruikersinterface van het vergrendelscherm verandert als u uw iPhone horizontaal houdt. Dit is beter geschikt als u een MagSafe-standaard gebruikt.

iPadOS 17

iPadOS 17 introduceert interactieve widgets op zowel het startscherm als het vergrendelscherm. (Bron afbeelding: Apple)

De nieuwe tabletsoftware-update krijgt dezelfde functies van iOS 17, inclusief gloednieuwe Berichten-functies, AirDrop-mogelijkheden en slimmere autocorrectie voor tekstinvoer. Maar wat nieuw is dit jaar, is de mogelijkheid om het vergrendelingsscherm te personaliseren. iPadOS 17 komt ook met de Health-app. En als laatste kan de iPad Live-activiteiten weergeven, net als iOS. De Notes-app en PDF-annotatie krijgen ook aandacht in iPadOS 17.

macOS Sonoma

MacOS Sonoma krijgt ook widgetondersteuning. (Bron afbeelding: Apple)

macOS Sonoma, de nieuwste versie van het Mac-besturingssysteem, bevat verschillende nieuwe functies, waaronder desktop-widgets, Apple TV-achtige screensavers vanuit de lucht en verbeteringen aan apps zoals Berichten en Safari. Op het gebied van gaming is er een nieuwe spelmodus die prioriteit geeft aan CPU- en GPU-prestaties. De nieuwe spelfunctionaliteit maakt gebruik van de krachtigere grafische verwerkingseenheden van Apple en het Metal 3-framework van Apple. Er is ook uitgebreide functionaliteit voor videoconferenties via FaceTime. Widgets komen naar de macOS op de desktop. Ondertussen krijgt Safari enkele verbeteringen onder de motorkap en verbeterde functionaliteit voor privénavigatie.

Advertentie

tvOS 17

De nieuwste versie van TV OS biedt verschillende nieuwe functies, zoals een controlecentrum. (Bron afbeelding: Apple)

Apple heeft tvOS 17-update aangekondigd. Eén grote functie: FaceTime komt naar Apple TV. De nieuwe FaceTime-app gebruikt de camera van je iPhone of iPad om videogesprekken naar je grote tv te leiden. Apple zei ook dat je binnenkort je verloren Apple TV-afstandsbediening kunt vinden met FindMy, zolang je de nieuwere Siri-afstandsbediening hebt.

Lees ook

Apple WWDC 2023 Live Updates: van iOS 17 tot Vision Pro, alle aangekondigde…

Veelgestelde vragen over de Apple Vision Pro-headset: van releasedatum tot prijs, uw top zoektocht…

ChatGPT Plus te prijzig ? 7 websites die u gratis toegang geven tot GPT-4

Motorola Razr 40, Razr 40 Ultra India lancering bevestigd

watchOS 10

WatchOS 10 brengt een geheel nieuwe gebruikersinterface naar Apple Watches. (Bron afbeelding: Apple)

Apple werkt de Apple Watch-software bij met nieuwe widgets en opnieuw ontworpen apps. Het idee is om in één oogopslag meer informatie te tonen. Alles wat je nodig hebt om de digitale kroon te draaien, zal je widget-stack openen en je laten scrollen voor snelle en gemakkelijke toegang tot informatie. De Apple Watch krijgt ook twee nieuwe wijzerplaten: een kleurenpalet als thema en de Peanuts-personages Snoopy en Woodstock. Er zullen ook meer statistieken en trainingsweergaven voor fietsen zijn, inclusief de mogelijkheid om extra statistieken weer te geven bij verbinding met andere Bluetooth-fietssensoren. Gezondheid krijgt ook steeds meer aandacht voor WatchOS 10. Apple voegt nieuwe functies voor het registreren van stemmingen toe aan de Mindfulness-app, die zowel op het horloge als op de telefoon toegankelijk is.

© IE Online Media Services Pvt Ltd