Adani Group betaalt leningen ter waarde van $ 2,65 miljard terug om vooruitbetalingsprogramma te voltooien

0
37

De omstreden Adani Group zei maandag dat het leningen heeft terugbetaald voor een totaalbedrag van 2,65 miljard dollar om een ​​vooruitbetalingsprogramma te voltooien om de algehele hefboomwerking te verminderen in een poging het vertrouwen van investeerders terug te winnen na een vernietigend rapport van een US short seller.

In een maandag gepubliceerde creditnota zei Adani Group dat het een volledige vooruitbetaling van 2,15 miljard dollar aan leningen heeft gedaan die zijn opgenomen door aandelen in de beursgenoteerde bedrijven van het conglomeraat te verpanden en ook nog eens 700 miljoen dollar aan leningen die zijn aangegaan voor de overname van Ambuja Cement.

“De vooruitbetaling gebeurde samen met de rentebetaling van USD 203 miljoen,” voegde het eraan toe.

Verder stelt de kredietupdate dat de initiatiefnemers de verkoop van aandelen in vier beursgenoteerde groepsentiteiten aan GQG Partners, een toonaangevende wereldwijde investeringsmaatschappij, hebben voltooid voor USD 1,87 miljard (Rs 15.446 crore).< /p>

“Het schuldafbouwprogramma getuigt van het sterke liquiditeitsbeheer en de toegang tot kapitaal op sponsorniveau, zelfs in volatiele marktomstandigheden, en vormt een aanvulling op de solide kapitaalvoorzichtigheid die bij alle portefeuillebedrijven wordt gehanteerd,” Adani Group zei in de kredietupdate.

De Amerikaanse short-seller Hindenburg Research bracht in januari een vernietigend rapport uit over boekhoudfraude en manipulatie van aandelenkoersen bij de Adani Group, wat leidde tot een koersdaling die ongeveer 145 miljard dollar aan marktwaarde van het conglomeraat op het laagste punt had weggevaagd. /p>

Adani Group heeft alle aantijgingen van Hindenburg ontkend en beraamt een comeback-strategie. De groep heeft haar ambities herzien en een aantal leningen vervroegd afgelost om investeerders gerust te stellen.

Advertentie

De kredietupdate benadrukt verder belangrijke verbeteringen in de belangrijkste financiële maatstaven – de gecombineerde nettoschuld/EBITDA-ratio van de portefeuille is gedaald van 3,81 in FY22 naar 3,27 in FY23, de run rate EBITDA steeg van Rs 50.706 crore in FY22 naar Rs 66.566 crore in FY23.

De kredietupdate stelt verder dat de banklijnen van Adani Group vertrouwen blijven tonen door nieuwe schulden uit te betalen en bestaande kredietlijnen door te rollen. Bovendien hebben ratingbureaus, zowel binnenlandse als internationale ratingbureaus, hun ratings in alle groepsmaatschappijen opnieuw bevestigd.

Debt Service Cover Ratio (DSCR) is verbeterd van 1,47x in FY22 naar 2,02x in FY23. De bruto-activa stegen tot Rs 4,23 lakh crore, een stijging met Rs 1,06 lakh crore. Bruto activa/netto schulddekking is verbeterd tot 2,26x in FY23 van 1,98x in FY22.

Advertentie

Voortdurende investeringen in core infra met bruto activa van Rs 3,77 lakh crore (89 procent van de portefeuille) zorgen voor een lange -term multi-decadale zichtbaarheid van de cashflow, zei het, het toevoegen van het kassaldo was 41,5 procent hoger bij Rs 40.351 crore tegen Rs 28.519 crore. Vrije stroom van operaties – FFO – (EBITDA minus financiële kosten minus betaalde belasting) was Rs 37.538 crore.

Lees ook

FCNR-obligaties waren 'minst slechte' optie om dollars in te zamelen: Raghuram Rajan

Union Budget 2023 inkomstenbelastingschijven: Nieuw belastingregime is standaard, korting incl…

Honda wil 'Elevate' fortuin in India met 5 nieuwe SUV's tegen 2030

Go First-crisis: ministerie van burgerluchtvaart, luchtvaartmaatschappijen bespreken vluchttariefpiek 16.614 crore, respectievelijk, op gecombineerd portefeuilleniveau.