7 fouten die smartwatch-gebruikers maken

0
46

Joe Fedewa/How-To Geek

Smartwatches zijn een van de nieuwste gadgetvormfactoren die ons leven binnenkomen. Een klein display om je pols dragen is geweldig, maar het is een heel andere ervaring dan je smartphone. Je maakt waarschijnlijk een aantal veelgemaakte fouten. Laten we dat oplossen.

Inhoudsopgave

Te veel meldingen
Het Always-on Display inschakelen
De verkeerde maat dragen
Het horlogebandje van de fabrikant gebruiken
Geen mobiele betalingen gebruiken
De snelkoppelingen niet aanpassen
Een smartwatch kopen als je een fitnesstracker nodig hebt

< h2 role="heading" aria-level="2">Te veel meldingen

Hannah Stryker/How-To Geek

Een van de belangrijkste redenen waarom veel mensen besluiten een smartwatch te kopen, is om meldingen te zien zonder hun telefoon te hoeven pakken. Hoewel dit erg handig kan zijn, kan het gemakkelijk te veel afleiden. Je hoeft echter niet zo te leven.

U bepaalt zelf hoe vervelend u uw smartwatch laat zijn. Alleen omdat je een smartwatch hebt, wil nog niet zeggen dat deze elke afzonderlijke melding van je telefoon moet spiegelen. Gebruik je smartwatch als een plek waar alleen belangrijke meldingen naartoe gaan. Begin vervelende meldingen uit te schakelen zodra ze verschijnen. Je zult je een stuk beter voelen.

GERELATEERD: Je smartwatch is zo vervelend als je het zelf maakt

Always-on Display inschakelen

Hannah Stryker/How-To Geek

Kijk, ik weet dat een old-school analoog of digitaal horloge altijd de tijd op het display laat zien – daar gaat het eigenlijk om – maar een smartwatch is, nou ja, slimmer. Hoe vaak kijk je eigenlijk naar het display? Je verspilt gewoon de batterijduur door het scherm de hele tijd aan te laten staan.

In wezen heeft elke smartwatch een soort tilt-to-wake-functie die de versnellingsmeter en andere sensoren gebruikt om te weten wanneer je 8217; til het horloge op om het te controleren. Hoewel zeker niet perfect, werkt de functie over het algemeen goed. Als de levensduur van de batterij een probleem is, moet u het altijd-aan-display uitschakelen.

GERELATEERD: Het Always-On Display van de Apple Watch uitschakelen

De verkeerde maat dragen< /h2>

Joe Fedewa/Hoe -Naar Geek

Meer nog dan de meeste gadgets in je leven, is een smartwatch ook een modeaccessoire. Het zit niet verstopt in je zak of tas, het zit om je pols zodat de hele wereld het kan zien. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een maat draagt ​​die er goed uitziet om je pols.

De meeste smartwatches zijn er in ten minste twee maten om uit te kiezen. De Apple Watch Series 8 is bijvoorbeeld verkrijgbaar in 41 mm en 45 mm. De Galaxy Watch 5 is verkrijgbaar in 40 mm en 44 mm. Hoewel het verleidelijk is om een ​​groter horloge te nemen voor een iets betere batterijduur, is de kleinere optie wellicht beter voor uw polsomtrek.

De fabrikant gebruiken Horlogeband

Hannah Stryker/How-To Geek

De maat van het horloge is een fashion statement en de band die je draagt ​​is een fashion statement. Dat smartwatches technische gadgets zijn, wil nog niet zeggen dat het geen modeaccessoires zijn. U moet zich niet beperkt voelen tot het bandje dat bij uw horloge is geleverd. Zelfs als je een aantal opties had om uit te kiezen bij het afrekenen, is er een enorm aantal horlogebandjes van derden beschikbaar.

Dit geldt vooral als je een Apple Watch hebt. Apple gebruikt vanaf het allereerste begin hetzelfde type horlogebandconnector, dus er is een enorm ecosysteem van bandjes om uit te kiezen – elke kleur, elk patroon en materiaal dat je maar kunt bedenken.

Aan de kant van Wear OS is er nog steeds veel om uit te kiezen. Dit is te danken aan het feit dat veel horloges de standaardconnector gebruiken die gewone niet-horloges gebruiken. De Galaxy Watch 5 is bijvoorbeeld compatibel met elke horlogeband van 20 mm of 22 mm. Laat het eruitzien als het jouwe!

The Best Apple Watch Bands of 2023 Beste Apple Watch-bandje voor hardlopen Nike sportbandje Apple Store Beste Apple Watch-bandje voor gewichtheffen Nike sportbandje Apple Store Beste Apple Watch-band voor zwemmen Apple sportband Koop bij Amazon Beste Apple Watch-band voor grote polsen Carterjett-loopvlakband Koop bij Amazon Beste Apple Watch-band voor kleine polsen Apple-gevlochten sololuswinkel Beste designer Apple Watch-band Hermès Attelage Double Tour-bandwinkel Beste leren Apple Watch-band Nomad Moderne band Nomad Beste Apple Watch-band voor gevoelige huid Apple Sport Loop Koop bij Amazon Beste metalen Apple Watch Band Apple Milanese Loop Koop bij Amazon < h2 role="heading" aria-level="2">Mobiele betalingen niet gebruiken

Justin Duino/How-To Geek

Het hebben van wat in wezen een kleine computer om je pols is, voelt al futuristisch aan, maar het kan nog meer aanvoelen als een Sci-Fi-gadget als je het gebruikt om dingen te betalen. De Apple Watch, Wear OS-horloges en vele andere ondersteunen mobiele betalingsfunctionaliteit.

Voor de Apple Watch kunt u tikken om te betalen met elke kaart die is toegevoegd aan Apple Pay. Wear OS-gebruikers kunnen Google Wallet gebruiken. En Samsung Pay is een andere optie als je een Samsung Galaxy Wear OS-horloge hebt.

Al deze services werken in wezen hetzelfde. U voegt eenvoudig een kaart toe aan de app en wanneer u een tap-to-pay-terminal in een winkel ziet, kunt u de app op uw horloge openen en tegen de lezer tikken. Boem, je hebt iets gekocht zonder je portemonnee of telefoon tevoorschijn te halen.

GERELATEERD: De VS loopt achter met mobiele betalingen, maar we zijn bezig met een inhaalslag

De snelkoppelingen niet aanpassen

< img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />Josh Hendrickson/How-To Geek

Navigeren door een smartwatch-interface op een klein scherm is niet altijd gemakkelijk. Daarom bevatten veel smartwatches fysieke knoppen die kunnen worden aangepast om verschillende dingen te doen. U moet even de tijd nemen om ze aan te passen.

Op de Apple Watch heb je de “Digital Crown” en “Zijknop,” maar Apple staat niet veel maatwerk toe. U kunt in ieder geval wijzigen wat het Dock laat zien wanneer u op de zijknop drukt. En als je ze naar de Apple Watch Ultra hebt laten springen, kun je profiteren van de aanpasbare “Actieknop.”

Wear OS-apparaten bieden veel meer functionaliteit met hun knoppen . Zelfs Samsung Galaxy Watches, die worden geleverd met de Bixby-spraakassistent van het bedrijf, kunnen de home-sneltoets omwisselen om in plaats daarvan Google Assistant te starten. Zorg ervoor dat u een kijkje neemt in de instellingen om te zien wat uw horloge kan doen.

GERELATEERD: Wat doet de zijknop op Apple Watch?

Een smartwatch kopen als je een fitnesstracker nodig hebt

Tim Brookes/How-To Geek

Vrijwel elke smartwatch die je koopt heeft een aantal functies voor het volgen van je conditie, maar dat betekent niet dat het een goede fitness-tracker zal zijn. Maak niet de fout om een ​​smartwatch te kopen als je een fitnesstracker nodig hebt.

Over het algemeen heeft een fitnesstracker betere fitnessgerichte sensoren en functionaliteit. Dat is het enige doel van het apparaat, dus nauwkeurigheid is een cruciaal onderdeel van de ervaring. Bedrijven die smartwatches maken, voegen er vaak fitnessfuncties aan toe.

Dat betekent niet noodzakelijk dat een smartwatch een vreselijk fitnessapparaat is. De Apple Watch is bijvoorbeeld eigenlijk best goed. Maar als je fitnessgerichte functies echt serieus neemt, wil je waarschijnlijk een Garmin of een Fitbit.

The Best Smartwatches of 2023 Best Smartwatch Overall Apple Watch Series 8 Buy at Amazon Beste budget smartwatch Amazfit GTS 2 Mini Koop bij Amazon Beste fitnesstracker Garmin Venu 2 Koop bij Amazon Beste smartwatch voor batterijduur Fitbit Versa 3 Koop bij Amazon Beste smartwatch voor kinderen TickTalk 4 Koop bij Amazon SAMSUNG Galaxy Watch 5 Koop bij Amazon Beste Apple Smartwatch Apple Watch Series 8 Koop bij Amazon LEES VOLGENDE

  • › Werken iOS 17 en iPadOS op mijn iPhone of iPad?
  • › Voor wie is de Apple Vision Pro Augmented Reality-headset bedoeld?
  • › Stand-by maakt van uw iPhone een smartdisplay
  • › Apple Maps werkt eindelijk offline
  • › Wat gebeurt er als je iemand op Facebook blokkeert?
  • › IDrive Review: een geweldige combinatie van opslag en back-up