Wanneer wordt iOS 17 gelanceerd en welke iPhones zijn compatibel?

0
51
Justin Duino/Review Geek

Apple trapte vandaag zijn jaarlijkse WWDC-evenement af, kondigde een hele reeks software-updates aan, zoals iOS 17, watchOS 10 en macOS Sonoma, en onthulde vervolgens zijn geheel nieuwe dure virtual reality-headset. En hoewel dat spannend is, hebben iPhone-bezitters waarschijnlijk veel vragen over de releasedatum van iOS 17.

Met de release van iOS 17 later dit jaar zal Apple veel veelgevraagde functies aan eigenaren leveren, waardoor het een behoorlijk belangrijke update is. Enkele daarvan zijn onder meer nieuwe contactposters, verbeterde bediening van het vergrendelscherm en een nieuwe “stand-by” modus die elke telefoon verandert in een smart display. En dat zijn slechts enkele van de vele dingen die Apple vandaag heeft onthuld.

Helaas is dit slechts een voorproefje van iOS 17, en hoewel de bèta vandaag beschikbaar is, komt de algemene release er niet aan voor iedereen tot later dit najaar. Verwacht de release van iOS 17 in september, net als voorgaande jaren. Hoe dan ook, dit is wat je kunt verwachten en welke iPhones iOS 17 krijgen.

Apple

iPhone-modellen die compatibel moeten zijn met iOS 17:

  • iPhone 14 (alle modellen)
  • iPhone 13 (alle modellen)
  • iPhone 12 (alle modellen) )
  • iPhone 11 (alle modellen)
  • ‌iPhone‌ XS en XS Max
  • ‌iPhone‌ X en XR (misschien)
  • ‌iPhone‌ 8 en 8 Plus (misschien)
  • iPhone SE (2020, 2022)

Alle bovenstaande apparaten zijn compatibel met iOS 16 en zullen waarschijnlijk werken met iOS 17 wanneer deze arriveert. De kans is echter groot dat de verouderde iPhone 8, 8 Plus en iPhone X niet worden ondersteund. Als dat het geval is, voegen ze zich bij de originele iPhone SE, iPhone 6 en iPhone 7 omdat ze te oud zijn en geen ondersteuning meer krijgen voor de jaarlijkse updatecyclus van Apple.

Wat is er nieuw? Aangezien dit slechts de bèta is, krijgen we tot nu toe slechts een kleine maar zinvolle lijst met wijzigingen. Tijdens het jaarlijkse evenement van Apple heeft het bedrijf leuke nieuwe contactposters beschreven die in hoge mate aanpasbaar zijn, vernieuwde vergrendelingsschermen en een live voicemailmodus die een oproep screent en je laat zien wat er gebeurt voordat je antwoordt. Het klinkt vergelijkbaar met de tools voor oproepscreening van Google.

Apple

We krijgen ook nette FaceTime-videoberichten die je kunt achterlaten als iemand niet opneemt, geavanceerde functies in Berichten zoals zoekfilters, transcribeert, en een inhaalmodus om naar uw laatst bekeken bericht te scrollen. Apple introduceerde zelfs Stickers, waardoor communicatie leuk en expressief werd. U kunt van elke foto een sticker maken en deze vervolgens slepen, neerzetten of het formaat wijzigen in een bericht. Dat is mooi.

Het bedrijf had het ook over nieuwe Airdrop-functies, verbeterde SharePlay, beter dicteren, een nieuwe Journal-app en nog veel meer dat later dit najaar komt. Nogmaals, de nieuwe bètaversie van iOS 17 is vandaag beschikbaar voor ontwikkelaars en testers, ondersteunt een breed scala aan telefoons en zou officieel ergens in september moeten verschijnen.