Waarom “1% dieptepunten” belangrijk zijn in videogames (en wat zijn ze?)

0
40
Josh Hendrickson/How-To Geek

De “1% lows” en “0.1% lows” verwijzen naar de laagste framerates die een speler ervaart gedurende 1% en 0,1% van de gameplay, respectievelijk. Deze statistieken, die potentiële stotteren of vertragingen aan het licht brengen, geven een beter inzicht in de spelprestaties dan alleen de gemiddelde framesnelheid.

Als je een hardcore pc-gamer bent of zelfs een gewone gamer, heb je waarschijnlijk gehoord van de term “1% dieptepunten.” en “0,1% dieptepunten” Maar wat betekent deze term en waarom is het belangrijk? Doe je gordel om, want het is lestijd.

Wat is een dieptepunt van 1% of 0,1%?

De term “1% dieptepunten” verwijst naar de laagste framerates die je 1% van de tijd ervaart tijdens je gameplay. Ook de “0,1% lage” verwijst naar de laagste framerates (FPS) die je ervaart in 0,1% van de tijd.

Deze statistieken bieden een meer holistisch begrip van de game-ervaring dan alleen de gemiddelde framesnelheid, omdat ze inzicht geven in de worstcasescenario's. Ze helpen gevallen van stotteren of vertragingen te identificeren, wat de gameplay aanzienlijk kan belemmeren, zelfs als de gemiddelde framesnelheid bevredigend lijkt.

De basisprincipes van framesnelheid

h2>

Voordat u de relevantie van 1% dieptepunten begrijpt, is het essentieel om te begrijpen wat de framesnelheid is. Eenvoudig gezegd is de framesnelheid het aantal frames of afbeeldingen dat de GPU (Graphics Processing Unit) van uw computer in één seconde kan renderen en op het scherm kan weergeven. Dit wordt meestal gemeten in frames per seconde (FPS).

Een hogere framesnelheid komt over het algemeen overeen met een vloeiendere gameplay. Consistentie in framesnelheden is echter net zo belangrijk. Het hebben van een gemiddelde van 60 FPS betekent niet veel als je game op cruciale momenten blijft dalen tot 20 FPS, wat stotteren veroorzaakt en mogelijk je game-ervaring beïnvloedt.

Hier bereikt het concept van 1% zijn dieptepunt. en 0,1% dieptepunten komen in het spel. Ze helpen deze consistentie of het gebrek daaraan te peilen.

Wat betekent uw lage score?

Nu we 1% dieptepunten en 0,1% dieptepunten hebben vastgesteld, is het tijd om te interpreteren wat deze cijfers betekenen voor uw game-ervaring.

>

Als uw 1% laag in de buurt komt van uw gemiddelde FPS, is dat uitstekend nieuws. Het betekent dat de prestaties van je game consistent zijn en dat je waarschijnlijk geen merkbare framesnelheidsdalingen opmerkt. Als uw 1% of 0,1% laag echter aanzienlijk lager is dan uw gemiddelde, zult u te maken krijgen met aanzienlijke framesnelheiddalingen tijdens het spelen, wat kan leiden tot stotteren of vertragingen.

Deze plotselinge dalingen, vooral tijdens kritieke gameplay-momenten, kunnen een nadelige invloed hebben op uw ervaring. Daarom gaat het niet alleen om het najagen van de hoogste gemiddelde FPS, maar ook om het minimaliseren van deze dieptepunten.

Hoe u beter kunt worden 1% en 0,1% dieptepunten

Beter worden 1% en 0,1% dieptepunten in gamebenchmarks of live prestatietellers zorgen ervoor dat de prestaties van uw pc stabiel en consistent zijn. Hier zijn een paar stappen die u kunt nemen:

 • Uw hardware upgraden: In veel gevallen zijn lage framesnelheden te wijten aan ontoereikende hardware. Overweeg een upgrade van uw GPU of CPU als ze verouderd zijn. Soms kan een snellere SSD of meer RAM ook helpen.
 • Game-instellingen optimaliseren: niet alle games zijn goed geoptimaliseerd voor elk systeem. Experimenteer met de grafische instellingen in je game om een ​​balans te vinden tussen visuele kwaliteit en prestaties.
 • Houd je stuurprogramma's up-to-date: Grafische stuurprogramma's worden regelmatig bijgewerkt met optimalisaties voor nieuwe games. Zorg ervoor dat u de nieuwste versies gebruikt.
 • Beperk toepassingen op de achtergrond: Als u te veel toepassingen op de achtergrond uitvoert, kan dit waardevolle systeembronnen in beslag nemen. Sluit onnodige programma's af voordat u uw game start.
 • Uw hardware overklokken:Als u vertrouwd bent met de risico's, kan het overklokken van uw GPU of CPU een prestatieverbetering opleveren. Houd er echter rekening mee dat dit uw hardware mogelijk kan beschadigen en garanties ongeldig kan maken.
 • Verbeter de systeemkoeling: Over warmte gesproken, betere koeloplossingen kunnen ervoor zorgen dat uw hardware consistenter presteert, waardoor tot betere 1% en 0,1% dieptepunten. Dit kan inhouden dat u meer of betere ventilatoren installeert, een hoogwaardige koelpasta gebruikt of zelfs overschakelt op vloeistofkoeling.
 • Tweak uw energie-instellingen:In de energie-instellingen van uw systeem heeft u mogelijk de optie om prioriteit te geven aan prestaties. Dit kan mogelijk uw dieptepunten verbeteren.
 • Update uw spel: Last but not least, zorg ervoor dat uw games up-to-date zijn. Ontwikkelaars brengen regelmatig patches uit die de prestaties kunnen verbeteren en problemen kunnen oplossen.

U hoeft natuurlijk niet al deze dingen te doen en te beginnen met de goedkoopste en gemakkelijkste methoden (zoals zoals het terugbellen van spelinstellingen) is het meest logisch. Zodra je die FPS-dieptepunten dichter bij je gemiddelde FPS hebt, zul je zeker een enorme kwalitatieve sprong in je game-ervaring voelen.

LEES VOLGENDE

 • › De streamingapparaten van Roku zijn nu goedkoper dan ooit
 • › Meerdere tussenstops optimaliseren tot een rondreis op Google Maps
 • › Bing Chat kan nu nog langere gesprekken voeren
 • › De beste DDR5 RAM van 2023
 • › 5 redenen om te upgraden naar de 11e generatie Kindle Paperwhite
 • › Tot ziens, Cortana