Vliegtuig boven Washington zorgt ervoor dat militaire jet in de war raakt; crasht later in Virginia

0
29

Een eigenzinnig en niet-reagerend zakenvliegtuig dat zondagmiddag over de hoofdstad van het land vloog, zorgde ervoor dat het leger een gevechtsvliegtuig in de war schopte voordat het vliegtuig in Virginia neerstortte, zeiden functionarissen. De straaljager veroorzaakte een luide sonische knal die overal in de hoofdstedelijke regio te horen was.

De Federal Aviation Administration zegt dat de Cessna Citation zondag vertrok vanuit Elizabethtown, Tennessee en op weg was naar MacArthur Airport op Long Island. Op onverklaarbare wijze keerde het vliegtuig om boven Long Island in New York en vloog een recht pad naar beneden over DC voordat het neerstortte boven bergachtig terrein nabij Montebello, Virginia, rond 15.30 uur.

Het was niet meteen duidelijk waarom het vliegtuig niet reageerde, waarom het crashte of hoeveel mensen er aan boord waren.

Een Amerikaanse functionaris bevestigde aan The Associated Press dat het militaire vliegtuig zich haastte om te reageren op het kleine vliegtuig, dat later neerstortte. De functionaris was niet bevoegd om in het openbaar details van de militaire operatie te bespreken en sprak op voorwaarde van anonimiteit.

Vluchtvolgsites toonden aan dat het vliegtuig een snelle neerwaartse spiraal maakte en op een gegeven moment met een snelheid van meer dan 30.000 daalde. voeten per minuut voordat hij neerstortte in de St. Mary’s Wilderness.

Het noorden American Aerospace Defense Command zei later in een verklaring dat de F-16 gemachtigd was om met supersonische snelheden te reizen, wat een sonische knal veroorzaakte.

“Tijdens dit evenement gebruikte het NORAD-vliegtuig ook fakkels – die mogelijk zichtbaar waren voor het publiek – in een poging de aandacht van de piloot te trekken”, aldus de verklaring. “Flares worden gebruikt met het grootste respect voor de veiligheid van het onderschepte vliegtuig en de mensen op de grond. Fakkels branden snel en volledig uit en er is geen gevaar voor de mensen op de grond wanneer ze worden afgegeven.”

De staatspolitie van Virginia zei dat agenten kort voor 16.00 uur op de hoogte waren gebracht van de mogelijke crash. De politie was zondagavond nog steeds bezig om het vliegtuig te vinden, maar had de crashlocatie niet kunnen vinden, zei politiewoordvoerder Corinne Geller.

Het neergestorte vliegtuig was geregistreerd bij Encore Motors of Melbourne Inc John Rumpel, die het bedrijf runt, vertelde The New York Times dat zijn dochter, 2-jarige kleindochter, haar oppas en de piloot aan boord van het vliegtuig waren. Ze keerden terug naar hun huis in East Hampton, op Long Island, nadat ze zijn huis in North Carolina hadden bezocht, zei hij.

Een vrouw die zichzelf identificeerde als Barbara Rumpel, die wordt vermeld als de president van het bedrijf in Melbourne, Florida, zei zondag geen commentaar te hebben toen ze werd bereikt door The Associated Press.

Advertentie

De Amerikaanse president Joe Biden speelde golfen op Joint Base Andrews rond de tijd dat de straaljager vertrok. Anthony Guglielmi, woordvoerder van de Amerikaanse geheime dienst, zei dat het incident geen invloed had op de bewegingen van de president zondag. Biden was 's middags met zijn broer aan het golfen op de militaire basis in Maryland.

Lees ook

Een boot met 180 Rohingya-vluchtelingen verdween. Een hectisch telefoontje helpt…

< /figure>Instorting grote dam in Zuid-Oekraïne leidt tot noodtoestand nu Moskou en… =450,250″ />

India is een levendige democratie, ga naar Delhi en zie het zelf: Witte Huis

Nepal Oppn beschuldigt premier van 'uitverkocht' aan India bij terugkomst, sta…

Een functionaris van het Witte Huis zei: “De President werd ingelicht over het incident. Het geluid dat voortkwam uit het geautoriseerde DOD-vliegtuig was zwak bij JBA. Het Pentagon en de DC Air National Guard reageerden zondag niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar.