Topp maoistleder Kattam Sudarshan dør av naturlige årsaker i Chhattisgarh

0
38

Topp maoistleder Kattam Sudarshan, 69, som spilte en nøkkelrolle i å forplante maoistbevegelsen i India i nesten fem tiår, døde av hjertesvikt 31. mai i skogene sør i Chhattisgarh, ifølge informasjon gitt til media av forbudte kommunistpartiet i India (maoister). Chhattisgarh-politiet nektet imidlertid å kommentere saken.

I følge en PTI-rapport, som siterer ytterligere generaldirektør for politiet (Naxal Operations) Vivekananda, hadde regjeringen erklært en kontant belønning på Rs 1 crore på Sudharshans hode.

Sudarshan var politbyrået til CPI (maoister) og var kjent i partikretsene som “kamerat Anand”. Han led av kronisk bronkitt, diabetes og høyt blodtrykk, er det lært.

Sudarshan ble født i landsbyen Bellampalle, nå i Telangana. Faren hans var arbeider. Han ble inspirert av maoistbevegelsene i Naxalbari i Vest-Bengal og Srikakulam i Andhra Pradesh og ble med i bevegelsen i 1974 mens han tok et diplom i gruvedrift. Samme år spilte han en rolle i etableringen av Radical Students Movement og organiserte bondeprotester i Luxetttipet i Telangana i 1978.

Hans rolle i Chhattisgarh maoistbevegelse begynte i 1980 da han ble postet som Adilabad-komitémedlem og gjennomførte maoistiske aktiviteter i Dandakaranya, et begrep som brukes av maoister for å beskrive hele Bastar-regionen (syv distrikter) og noen deler av Maharashtras Gadchiroli-distrikt . I 1987 ble han postet i skogkomiteen i Dandakaranya.

Les også

Broen over Ganga «kollapser», Bihar sier planlagt riving

Etter 2 uttalelser mot ham, trekker mindreårige tilbake tiltalen mot WFI-sjefen…

Odisha jernbaneulykke: Persontogtjenester gjenopptas kl. restaurerte spor …

Dagen etter hans stedfortreder kalt brokollaps planlagt, Nitish gir skylden på 'fattige …

Siden 1995 har han vært medlem av sentralkomiteens medlem av bevegelsen og ble sagt å ha spilt en nøkkelrolle i å bringe bevegelsen videre i Chhattisgarh, Telangana og Andhra Pradesh. Han var også redaktør for forbudte maoistiske magasiner og andre publikasjoner.

© The Indian Express (P) Ltd