Top maoïstische leider Kattam Sudarshan sterft een natuurlijke dood in Chhattisgarh

0
38

Maoïstische topleider Kattam Sudarshan, 69, die bijna vijf decennia lang een sleutelrol speelde in de verspreiding van de maoïstische beweging in India, stierf op 31 mei aan hartfalen in de bossen van Zuid-Chhattisgarh, zo blijkt uit informatie die aan de media is verstrekt door verboden Communistische Partij van India (maoïsten). De politie van Chhattisgarh weigerde echter commentaar te geven op de kwestie.

Volgens een PTI-rapport, waarin de aanvullende directeur-generaal van de politie (Naxal Operations) Vivekananda wordt geciteerd, had de regering een geldelijke beloning van Rs 1 crore aangekondigd op Het hoofd van Sudharshan.

Sudarshan was het politbureau van de CPI (maoïsten) en stond in partijkringen bekend als ‘kameraad Anand’. Hij leed aan chronische bronchitis, diabetes en hoge bloeddruk, zo is bekend.

Sudarshan werd geboren in het dorp Bellampalle, nu in Telangana. Zijn vader was arbeider. Hij werd geïnspireerd door de maoïstische bewegingen in Naxalbari in West-Bengalen en Srikakulam in Andhra Pradesh en sloot zich in 1974 aan bij de beweging terwijl hij een diploma in mijnbouw behaalde. In datzelfde jaar speelde hij een rol bij de oprichting van de Radical Students Movement en organiseerde hij in 1978 boerenprotesten in Luxetttipet in Telangana.

Zijn rol in de maoïstische beweging van Chhattisgarh begon in 1980 toen hij werd aangesteld als lid van het Adilabad-comité en maoïstische activiteiten ondernam in Dandakaranya, een term die door maoïsten wordt gebruikt om de hele regio Bastar (zeven districten) en sommige delen van het district Gadchiroli in Maharashtra te beschrijven. . In 1987 werd hij geplaatst in het boscomité van Dandakaranya.

Lees ook

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop of-the-WFI-sinds-2011.-PTI.jpg?resize=450,250″ />

Na 2 verklaringen tegen hem trekt minderjarige de aanklacht tegen WFI-chef in…

Odisha treinongeluk: Passagierstreindiensten worden hervat op herstelde sporen …

Dag nadat zijn plaatsvervanger genaamd instorting van de brug gepland, Nitish geeft de schuld aan 'arme …

Sinds 1995 is hij lid van het centrale commissielid voor de beweging en zou hij een sleutelrol hebben gespeeld bij het bevorderen van de beweging in Chhattisgarh, Telangana en Andhra Pradesh. Hij was ook de redacteur van verboden maoïstische tijdschriften en andere publicaties.

© The Indian Express (P) Ltd