Tips van CUET Toppers: 'Dit heeft me geholpen toegang te krijgen tot DU's Miranda House', zegt Sangamitra Baksi

0
30

Sanghamitra Baksi is eerstejaars BA (Hons) student Engelse literatuur aan Miranda House. Omdat ze een fervent lezer was, dacht ze dat Engelse literatuur een goede optie voor haar zou zijn. In CUET UG 2022 behaalde ze 100 percentiel met een perfecte score van 800 uit 800. Ze voltooide klas 12 van de Modern Convent School in Dwarka en behaalde 98,2 procent van de CBSE-bestuursexamens.

Lees ook | CUET UG 2023: 72% aanwezigheid geregistreerd in 12 dagen meer dan 21,7 lakh kandidaten gepland om te verschijnen

Ze praat met indianexpress.com over hoe ze zich heeft voorbereid op het examen en meer. Ze verscheen voor drie domeinvakken — Politicologie, Geschiedenis, Psychologie en één taalvak — Engels.

Hoe voelt het om te studeren bij Miranda House?

Miranda House was mijn eerste keuze en ik ben blij dat ik de koers van mijn keuze volg. Omdat ik een fervent lezer ben, voelde ik dat dit de juiste optie voor mij was. Ik ben zoveel blootgesteld aan verschillende soorten toneelstukken, romans, gedichten die verschillende genres beslaan.

Mijn CUET-ervaring

Ik was een beetje nerveus en het was echter nieuw voor ons, aangezien ik goed had gestudeerd voor de examencommissie, dus ik hoefde me niet veel zorgen te maken. Het niveau was redelijk matig.

Ik heb ook het gevoel dat ik zonder CUET niet zou hebben kreeg toelating bij Miranda House. Met het hoge cut-off systeem zou het moeilijk zijn geweest om met minder dan 99 procent in DU te komen.

CUET had te veel technische storingen

Er waren te veel technische storingen, dat is mij ook overkomen. Ik ging naar het centrum voor een van mijn CUET UG en wachtte heel lang, maar het examen begon niet. Later lieten de autoriteiten ons weten dat het examen was geannuleerd.

Er waren enkele studenten wiens examens werden geannuleerd nadat ze het examen hadden voltooid. Dus ik vind dat de NTA zich moet concentreren op het soepel laten verlopen van het examen.

Mijn advies voor studenten die verschijnen voor CUET

Lees ook

NIRF Ranking 2023 Live Updates: IIT Madras eerste overall , IISc Banga…

NIRF Rankings 2023 (algemene categorie): IIT-Madras, IISc top onderwijs i…

NIRF Best Colleges 2023: Miranda House op nummer 1 positie, 5 Delhi Univ…

NIRF Ranking 2023: IISc Bangalore, JNU in top 10 universiteiten in IndiaAdvertentie

Don Maak je niet te druk, wees kalm en geef het examen met vertrouwen. Zorg ervoor dat u de NCERT grondig doorneemt en het zal meer dan genoeg zijn.

© IE Online Media Services Pvt Ltd