Søk etter de levende og de døde: Dagen etter, dødstall i Odisha-togtragedie 288

0
66

I en av de største søk- og redningsoperasjonene de siste årene kjørte over 2000 personell mot tiden for å komme seg gjennom tonn stål og finne hundrevis fanget i vraket av to tog som hadde krasjet fredag ​​kveld nær Balasore i Odisha. De fant 288 lik og reddet over 1100 mennesker – den verste togtragedien i landet på to tiår.

Den grusomme kollisjonen som involverte den Chennai-bundne Coromandel Express, SMVT Bengaluru -Howrah Express og et godstog fant sted nær Bahanaga Bazar stasjon rundt klokken 19 fredag.

Av mer enn 1100 reddet, nesten 500 ble behandlet ved forskjellige sykehus i staten.

1/12Redningsaksjon pågår etter en ulykke med Coromandel Express, Bengaluru-Howrah Express og et godstog i Balasore distrikt, lørdag 3. juni 2023. (PTI)2/12Minst 238 mennesker er drept og over 900 skadet (Foto: Reuters)3/12Redningsteam søker i vraket av togene under en redningsaksjon etter trippeltogulykken i Balasore distrikt. (Ekspressfoto av Partha Paul)4/12Ulykken fant sted klokken 07.00 i går da et passasjertog traff de avsporede bussene til et annet tog etterfulgt av en kollisjon med et godstog som forårsaket kollisjon av flere busser. (Express Photo by Partha Paul)5/12Jernbaneminister Ashwini Vaishav besøkte ulykkesstedet og tok oversikt over situasjonen (Foto :PTI)6/12Visualer fra ulykkesstedet viste knuste togvogner revet opp og vridd togskinner. (Express Photo by Partha Paul)7/12NDRF-personell utfører redningsarbeid (PTI-bilde) 8/12Folk, som ble skadet i togkollisjon, ligger i en sykehuskorridor i Balasore-distriktet i den østlige delstaten Odisha, India, juni 3, 2023. REUTERS9/12Odishas sjefsminister Naveen Patnaik møter en skadet på et sykehus i Balasore (PTI)10/12En tjenestemann gir en demonstrasjon om Odisha-togulykken mens statsminister Narendra Modi leder et møte for å gjøre status over situasjonen etter uhellet, i New Delhi, lørdag 3. juni 2023. (PTI Photo) 11/12Statsminister Narendra Modi tar oversikt over situasjonen på ulykkesstedet i Balasore-distriktet, lørdag 3. juni 2023. Unions jernbaneminister Ashwini Vaishnaw er også sett. (PTI-bilde) 12/12Nødtelefonnummeret er utgitt av Odisha-regjeringen ( Foto : PTI)

Sent lørdag fortsatte yrende aktivitet på ulykkesstedet. Under søkelys og omgitt av tungt jordflyttingsmaskineri, kunne NDRF-personell sees på toppen av en haug med busser som brukte gasskuttere for å gå inn i avdelinger i tilfelle det var noen inne – levende eller døde – som ikke var blitt gjenopprettet. De sa at de ville fortsette å jobbe gjennom natten.

Odisha Fire Services Generaldirektør Sudhanshu Sarangi, som overvåket operasjonen, sa til The Sunday Express at investeringene som delstatsregjeringen har gjort i oppgradering av kapasitet og anskaffelse av utstyr hadde lønnet seg i å effektivt håndtere redningsaksjonen.

«Vår prioritet var å redde alle i live og gi dem nødvendig medisinsk behandling. Etter det begynte vi å gjenopprette likene. Rundt 250 brannvesenets personell og 120 medlemmer av ODRAF ble presset til handling fra vår side, og vi gjorde det beste var mulig,” sa han.

Sarangi sa at den store utfordringen foran dem var å koordinere med personell fra flere lokasjoner og å ta dem til nettstedet sammen med utstyr.

Annonse må leses | “Beveget min sønns kropp med mine egne hender”: På Balasores overfylte helsesentre sitter arrene dype

«I løpet av få timer etter ulykken klarte vårt personell å kutte inn i avdelingene ved hjelp av hydrauliske kuttere. Vi kunne ikke fjerne avdelingene fra sporene da det var nødvendig med tunge kraner, som ble brakt på lørdag, sa Sarangi.

NDRF hadde også deputert ni lag sammen med utstyr og snifferhunder som spilte en stor rolle i trekke ut lik fra innsiden av de avsporede bussene.

“Det var en stor redningsaksjon… Vi flyttet team raskt til ulykkesstedene,” sa en senior NDRF-personell som var engasjert i redningsaksjonen.

Annonse

Mange av de omkomne i toget til Howrah antas å være arbeidere på vei hjem. Redningspersonell samler inn bagasjen, andre eiendeler og dokumenter, i håp om at disse vil hjelpe til med å identifisere likene.

Statsminister Narendra Modi, jernbaneminister Ashwini Vaishnaw

strong>og sjefsminister Naveen Patnaik besøkte ulykkesstedet for å gjøre oversikt over situasjonen. Lederne møtte også de skadde på sykehusene.

«Regjeringen er med familiene til de avdøde. Jeg har ikke ord for å uttrykke tragedien. Den som var ansvarlig for uhellet vil ikke bli spart,” sa Modi.

Les også | Mulig signalfeil kan ha forårsaket Odisha-togtragedie

Sjefminister Patnaik berømmet folket i Balasore for å ha møtt opp i stort antall for redningsaksjonen.

Frivillige og lokalbefolkningen var de første som svarte. Allerede før NDRF eller brannvesenets personell hadde nådd, klatret de på toppen av avsporede busser for å redde de som var i live og ropte om hjelp. Selv om tilstrekkelige ambulanser ikke var der på det tidspunktet, hastet frivillige fra forskjellige organisasjoner dem i sikkerhet ved å bære dem på skuldrene.

Annonse

Prithivi Behera, en del av en frivillig organisasjon kalt Adarsh ​​Yuva Parishad, sa så mange som 40 frivillige fra antrekket var på jobb på ulykkesstedet og på forskjellige sykehus.

«Vi fikk nyheten rundt klokken 19.15, hvoretter rundt 20 av våre frivillige skyndte seg til stedet. Vi var redde da vi først så scenene. Folk var hjelpeløse og gråt. Vi klarte å redde så mange vi kunne. Vi har også vist frivillige ved forskjellige sykehus,” sa han.

Annonse

Babuli Soren, en lokal innbygger, sa: “Vi kunne ikke kontrollere oss selv; vi måtte hjelpe. Uansett hva som var mulig for oss, gjorde vi det. Mange spurte etter vann. Vi tok med bøtter og hva slags containere vi hadde hjemme og begynte å dele ut. Vi hjalp også med å trekke noen passasjerer fra de avsporede bussene,” sa Søren.

Hundrevis av frivillige sto i kø utenfor blodbanken på Balasore sykehus for å donere blod til de skadde. Offisielle kilder sa at over 500 enheter blod hadde blitt samlet over natten ved Balasore. Sjefsekretær PK Jena sa at rundt 900 enheter blod var på lager.

Annonse Les også | Overlevende fra Odisha-togulykker fra Karnataka forteller redsel: «Bildene vil hjemsøke meg for livet»

Jernbanekilder sa at rundt 10 av 23 busser fra Coromandel Express, inkludert to av generell klasse, fem av sovende klasse (S1 til S5) og to av AC-klasse (B4, B5), ble alvorlig skadet i kollisjonen, noe som førte til maksimale skader . To generelle busser for det Howrah-gående toget kantret også, sa kilder i South Eastern Railway.

Rajesh Kumar, Senior Deputy Commercial Manager for South Eastern Railway, sa at Coromandel Express med fart til Chennai traff et gods tog, som sto på sløyfelinjen på stasjonen, og førte til avsporing av begge togene. Godstoget traff deretter to generalvogner av superrask fra SMVT Bengaluru som var på vei til Howrah i motsatt retning.

Les også

Amit Shah møter team av brytere, de ber om tidlig ladeseddel

Broen over Ganga «kollapser», Bihar sier planlagt riving

'PM Modis bil krasjer mens han ser i bakspeilet': Rahul Gandhi i USA