Salman Rushdie schrijft zijn aangrijpende steekincident op podium in nieuw boek: 'Moet ermee omgaan'

0
45

Booker Prize-winnende auteur Salman Rushdie heeft zijn plannen onthuld om een ​​boek te schrijven over neergestoken worden op het podium tijdens een optreden in New York, waardoor hij aan één oog niet meer kon zien. Tijdens een toespraak op het Hay Literary Festival sprak de gevierde auteur zijn intentie uit om verder te gaan dan het aangrijpende incident en de bredere implicaties en betekenis ervan te onderzoeken.

Rushdie accepteerde de uitdagingen van het schrijven van een dergelijke roman en benadrukte de noodzaak ervan om hem om verder te gaan met zijn literaire inspanningen. Hij legde uit dat hij niet zomaar kon beginnen met het schrijven van een boek dat niets met de aanval te maken had, zonder het eerst te behandelen.

“Ik probeer een boek te schrijven over de aanval op mij – wat er is gebeurd en wat het betekent, niet alleen over de aanval, maar eromheen,& #8221; zei hij in vooraf opgenomen Zoom-uiterlijk.

Hij zei verder dat het een relatief kort boek zal worden met slechts een paar honderd pagina's. “Het is niet het gemakkelijkste boek ter wereld om te schrijven, maar het is iets waar ik doorheen moet om iets anders te kunnen doen. Ik kan niet echt beginnen met het schrijven van een roman die hier niets mee te maken heeft, dus ik moet het er maar mee doen. Rushdie toegevoegd.

Na de mesaanval bracht Rushdie zes weken door in het ziekenhuis. Afgezien van zijn gezichtsverlies, veroorzaakten verwondingen aan zijn hand hem een ​​gebrek aan gevoel in sommige vingertoppen, waardoor typen moeilijk werd. De vermeende aanvaller, Hadi Matar, is beschuldigd van poging tot moord in verband met de aanval.

Het verontrustende incident herinnerde Rushdie aan zijn chaotische verleden toen hij twee decennia onder 24-uurs beveiliging leefde nadat hij moest bijna 10 jaar onderduiken toen er een fatwa werd uitgevaardigd na de publicatie van zijn boek The Satanic Versesin 1988. Het boek leidde tot wijdverspreide protesten en verontwaardiging vanwege de beweringen dat het anti-islamitisch was. Rushdie werd met de dood bedreigd en de toenmalige Iraanse leider, ayatollah Ruhollah Khomeini, riep op tot zijn moord en plaatste een premie van $ 3 miljoen op zijn hoofd.

Ondanks de uitdagingen waarmee hij werd geconfronteerd, verzekerde Rushdie zijn publiek op het festival dat hij “het goed deed”, en sprak zijn dank uit voor de positieve reacties op zijn nieuwste roman, Victory City, die hij voor de aanval had afgeschreven, had ontvangen. “Ik neem nooit iets als vanzelfsprekend aan. De meeste mensen lijken het boek leuk te vinden en dat betekent veel,” zei hij.

Advertentie LEES OOK | Salman Rushdie vertelt over het lijden aan PTSS en een writer's block na de aanval

Als erkenning voor zijn literaire talent ontving Rushdie dit jaar de Hay Festival-medaille voor proza ​​voor Victory City. Geachte auteurs Margaret Atwood en Elif Shafak prezen de roman tijdens een paneldiscussie en beschreven het als een boeiende mix van politiek, realiteit en enorme verbeeldingskracht.

Lees ook

Een idyllische heuvel station, een dubbele moord en een gepensioneerde agent — Stephen Alte…

Time Shelter, een verhaal over een magische kliniek voor Alzheimerpatiënten, wint …

De Armory Square-prijs voor Zuid-Aziatische literatuur in vertaling geeft…

26 lakh bezocht de boekenbeurs van Kolkata; boeken ter waarde van meer dan Rs 25 crore verkocht: Org…

📣 Volg ons voor meer lifestyle-nieuws op Instagram | Twitter | Facebook en mis de laatste updates niet!

© IE Online Media Services Pvt Ltd