Punjab: vrouw, ouders geboekt voor het nemen van Rs 20 lakh van de familie van verloofde om naar Canada te gaan; dan trouwen met iemand anders

0
28

De politie van Khanna boekte een vrouw omdat ze naar verluidt Rs 20 lakh had afgepakt van de familie van haar verloofde omdat ze met een studievisum naar Canada was gegaan en later met iemand anders was getrouwd. De klager beweerde ook dat de vrouw en haar ouders het geld niet eens teruggaven.

De politie registreerde een FIR tegen de vrouw geïdentificeerd als Amandeep Kaur van Doraha, en ouders, vader Harbhajan Singh en moeder Baljit Kaur, op de klacht van Kuldeep Kaur van Krishna Nagar van Khanna ingediend in november vorig jaar.

De FIR vermeldt dat de jongste zoon van Kuldeep, Lovepreet Singh, naar Canada wilde gaan, dus waren ze op zoek naar een bruid die IELTS had goedgekeurd. Al snel kwamen ze via hun familieleden in contact met de familie van Amandeep Kaur. Op dat moment was Amandeep Kaur echter jonger dan 18 jaar, dus het huwelijk was niet mogelijk. Dus beide families waren het erover eens dat Amandeep eerst met een studievisum naar Canada zal gaan en na terugkomst zal ze met Lovepreet trouwen en dan zal ze hem ook meenemen. Kuldeep vertelde de politie dat de ouders van Amandeep Rs 20 lakh eisten als totale uitgave voor het sturen van haar naar Canada.

Kuldeep meldde dat haar oudste zoon Lakhwinder Singh op 23 februari 2018 Rs 13,64 lakh naar de rekening van Amandeep had overgemaakt als collegegeld in Canada. Vervolgens gaf de familie Rs 3,50 lakh in contanten aan de familie van Amandeep en later werd nog een termijn van Rs 3,64 lakh aan hen gegeven. Uiteindelijk, in april 2018, ging Amandeep met een studievisum naar Canada.

De FIR stelt dat Amandeep vier jaar later, in oktober 2022, terugkeerde naar India en op 1 november trouwde met een Harman Singh uit het dorp Bija. , waarna ze op 6 november weer vertrok naar Canada, zonder Lovepreet of zijn familie hiervan op de hoogte te stellen.

De FIR voegde eraan toe dat de politie tijdens het onderzoek ook de verklaring van Harman Singh opnam, die zei dat hij bereid was om namens zijn vrouw (Amandeep) Rs 20 lakh terug te geven aan de familie van Lovepreet. Hij vertelde de politie verder dat zijn vrouw na het huwelijk was teruggekeerd naar Canada, maar hem had geïnformeerd over een schuld van Rs 20 lakh die ze van Kuldeep Kaur had overgenomen.

De FIR is geregistreerd onder secties 420 (bedrog) en 406 ( Criminele schending van vertrouwen) van IPC op politiebureau Khanna city-2.

Lees ook

Delhi News Live Updates: HC verwerpt tussentijds pleidooi voor borgtocht van Manish Sisodia , …

DKS geeft opdracht aan BBMP om officieren te schorsen die betrokken zijn bij de bouw van onauteur…

Delhi Govt geeft hoge ambtenaren opdracht GNCTD-wet strikt te volgen, Centre'…

In de industriële gordels van Pune, een nieuwe hoofdpijn: afpersingsbendes die arm-twis…Advertentie

Inspecteur Kuljinder Singh, SHO Khanna city-2 politiebureau zei dat Amandeep was nog in Canada. “Binnenkort zullen we haar huis in Doraha binnenvallen om te kijken of haar ouders hier of in het buitenland zijn. We zullen ze binnenkort arresteren”, zei hij.

© The Indian Express (P) Ltd