Pakistaanse Taliban claimen aanval in noordwesten waarbij 2 soldaten en 2 militanten zijn omgekomen

0
50

De Pakistaanse taliban hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor een aanslag in het noordwesten van Pakistan waarbij twee soldaten en twee militanten omkwamen.

Het leger zei in een verklaring dat militanten zaterdagavond het vuur openden op een veiligheidscontrolepost in de Jani Khel gebied van het district Bannu in de provincie Khyber Pakhtunkhwa, wat leidde tot een vuurgevecht met Pakistaanse troepen. Er was een zoekactie gaande om de militanten achter de aanval op te sporen.

Taliban-woordvoerder Mohammad Khorasani zei in een verklaring op de website van de groep dat de groep de “gezamenlijke aanval” uitvoerde in samenwerking met een andere factie van de Pakistaanse Taliban, de Hafiz Gul Bahadur-groep. De militante groep heeft zich gedistantieerd van de Taliban, ook wel bekend als TTP, en voert onafhankelijk aanvallen uit.

De Pakistaanse Taliban vormen een aparte groep maar zijn gelieerd aan de Afghaanse Taliban, die Afghanistan in augustus overnamen. 2021, na de terugtrekking van de Amerikaanse en NAVO-troepen uit het land.

Lees ook

Rechtbank beveelt onmiddellijke vrijlating van Pakistan Tehreek -e-Insaf vice-voorzitter …

De chef van de Pakistaanse luchtvaartorganisatie hekelt luchthavenbeveiligingsinstanties voor 'haras…

=”https://images.indianexpress.com/2023/06/Pak-crisis.jpg?resize=450,250″ />

De Pakistaanse staatsschuld loopt op tot Rs 58,6 biljoen

De overname moedigde aan de TTP. Ze hebben in november eenzijdig een staakt-het-vuren met de Pakistaanse regering beëindigd en hebben sindsdien hun aanvallen in het land opgevoerd.