Pak vrouwen die militaire installaties aanvielen krijgen 10 jaar gevangenisstraf: Officieel

0
34

De vrouwelijke aanhangers van de afgezette Pakistaanse premier Imran Khan die zijn gearresteerd in verband met brandstichtingen op militaire installaties, krijgen 10 jaar gevangenisstraf voor hun “onvergeeflijke misdaad”, aldus een hoge functionaris.

p>

De speciale assistent van de premier, Attaullah Tarar, sprak hier zaterdagavond de media toe en vertelde verslaggevers dat er een gemeenschappelijk onderzoeksteam is gevormd om het brein achter deze aanslagen te achterhalen.

“Allen inclusief vrouwen die betrokken zijn bij aanvallen op militaire installaties zullen een zware straf krijgen,” zei hij.

“De vrouwen die op 9 mei de militaire installaties aanvielen, krijgen een straf van 10 jaar omdat hun misdaad onvergeeflijk is,” Zei Tarar.

Grootschalig geweld brak uit in Pakistan nadat Khan op 9 mei was gearresteerd door paramilitair personeel buiten het Hooggerechtshof van Islamabad. De 70-jarige Pakistaanse chef van Tehreek-e-Insaf (PTI) werd later op borgtocht vrijgelaten.

Meer dan 20 militaire installaties en overheidsgebouwen, waaronder het militaire hoofdkwartier in Rawalpindi, werden beschadigd of in brand gestoken tijdens het geweld dat volgde op de arrestatie van Khan. Meer dan 100 voertuigen van politie en andere veiligheidsdiensten werden in brand gestoken.

Wetshandhavingsinstanties hebben meer dan 10.000 arbeiders van Khan's PTI-partij in heel Pakistan gearresteerd, de meesten uit Punjab.

Advertentie

Tarar hekelde de gevangengenomen vrouwen van de PTI omdat ze klaagden over het ondermaatse voedsel dat hen werd geserveerd in de gevangenis.

“We kunnen ze in de gevangenis geen lekker eten geven. Deze vrouwen liepen voorop bij het aanvallen van de staatsinstallaties,” zei hij.

Tarar zei ook dat er geen gesprekken met de PTI zouden zijn totdat alle schuldigen van het geweld van 9 mei gestraft zijn.

Advertentie

Er is een gezamenlijk onderzoeksteam gevormd om het brein achter deze aanvallen te achterhalen, zei hij, eraan toevoegend dat is vastgesteld dat Khan achter de onrust zat.

Verschillende federale ministers, waaronder minister van Defensie Khawaja Asif en minister van Binnenlandse Zaken Rana Sanaullah heeft gezegd dat Khan waarschijnlijk zal worden berecht volgens de militaire wetten voor het brein achter aanvallen op de militaire installaties.

Reagerend op meldingen van mishandeling van gearresteerde PTI-vrouwen in gevangenissen, twitterde voormalig premier Khan op zondag: “PTI-vrouwen zijn ontvoerd en worden mishandeld in gevangenissen, vastgehouden onder onmenselijke omstandigheden en onderworpen aan ernstige mentale martelingen terwijl er geen betrokkenen waren bij de brandstichting.” Khan zei dat de vrouwelijke aanhangers van de partij werden vernederd terwijl ze vreedzaam protesteerden om hen te terroriseren en bang te maken om hun fundamentele recht op protest in de toekomst uit te oefenen en ook om hen te depolitiseren.

“Ik ben trots op de manier waarop al onze vrouwen alles met zoveel waardigheid en moed hebben doorstaan,” zei hij.

Lees ook

India is een levendige democratie, ga naar Delhi en zie het zelf: Witte Huis

Nepal Oppn beschuldigt premier van 'uitverkocht' aan India bij terugkomst, sta…

Oekraïne beschuldigt Rusland van het vernietigen van een grote dam bij Kherson, waarschuw…

Voormalig vice-president Pence dient papierwerk in voor de lancering van de presidentsverkiezingen van 2024…

Het Pakistaanse leger is berechting van de verdachten van geweld van 9 mei op grond van de legerwet. Tot nu toe zijn meer dan 50 verdachten overgedragen aan het leger voor de krijgsraad.