Overnachting op de plaats van het treinongeluk in Odisha – 1.000 arbeiders, zware machines

0
67

Meer dan 1.000 arbeiders en spoorwegbeambten werkten zaterdagnacht op oorlogsbasis met zware machines, waaronder zeven zakmachines, een spoorwegkraan van 140 ton en vier wegkranen, voor het herstel van de treindiensten toen hulp- en reddingsoperaties werden beëindigd op de plaats van het gruwelijke treinongeluk nabij Balasore in Odisha.

Maar liefst 288 lichamen zijn gevonden en meer dan 1.100 mensen zijn gered na de Chennai-gebonden Coromandel Express, de SMVT Bengaluru-Howrah Express en een goederentrein kwamen vrijdag rond 19.00 uur in de buurt van het Bahanaga Bazar-station in botsing – in de ergste treintragedie in het land in twee decennia.

Het werk aan de restauratie ging zaterdagnacht door met verlichting door middel van generatoren. (Express foto door Partha Paul)

Volgens de minister van Spoorwegen, Ashwini Vaishnaw, die zaterdagavond ter plaatse aanwezig was, wordt het herstel van de diensten verwacht tegen “dinsdagavond of uiterlijk woensdagochtend”.

Toen de hulp en redding waren beëindigd, werd aan herstel gewerkt. ging de hele zaterdagavond door met gebruik van verlichting via generatoren en er werd ook begonnen met werkzaamheden aan de spoorverbinding.

“Ongeveer 1.000 arbeiders, 7 Poclain-machines, 2 ART's (ongevallenhulptreinen) op de locatie en meer beschikbaar, 1.140-tons spoorwegkraan aan het werk, 3 wegkranen op locatie + 1 die naar de locatie gaat”, aldus een vrijgave van CPRO, South Eastern Railway, zaterdag laat.

Lees ook | Hoe gebeurde het treinongeluk in Odisha? Dit is wat we tot nu toe weten

Spoorwegautoriteiten gebruikten luidsprekers om lokale bewoners en mensen te waarschuwen voor de herstelwerkzaamheden met een groot contingent spoorwegpolitie ingezet op de plaats van het treinongeluk in Odisha.

Zondagochtend waren alle 21 draaistellen die ontspoorden nadat de treinen op het Bahanaga Bazar Station in botsing waren gekomen, vrijgemaakt en werden nieuwe sporen geplaatst. Men zag mannen sporen leggen en koppelen en sommigen bovenop een spoorweginspectiewagen werkten aan de nieuwe sporen om bovenleidingen te repareren. Beschadigde draaistellen werden van de rails gelegd.

Advertentie

“Drie goederenwagons en werk aan het aan de grond houden van locomotieven is gaande. Spoorkoppeling en OHE-werk gaan parallel door”, aldus een persbericht van South Eastern Railway Sunday.

Op de Bahagana-markt was de politie aan het werk om de menigte weg te houden van de plaats van het ongeval. Rijen voertuigen, waaronder auto's, grondverzetmachines, jeeps en bussen, stonden geparkeerd aan weerszijden van de weg die naar de plaats van het ongeval leidde.

Lees ook

Amit Shah ontmoet een team van worstelaars, ze vragen om een ​​vroege rekening

Brug over Ganga 'stort in', zegt Bihar geplande sloop

'PM Modi's auto crasht zoals hij in de achteruitkijkspiegel kijkt': Rahul Gandhi in de VS

Odisha treintragedie Live Updates: Spoorwegen bevelen landelijke veiligheidstransporten…

NDRF-personeel werd gezien terwijl ze hun bezittingen, generatoren en uitrusting inpakten, wat duidde op het einde van de reddingsoperaties.< /p>